Εταιρεία με υπηρεσίες αυτόνομων «ταξί» από την Google μέσα στο 2016.


autoodigoumeno-autokinito-aneu-timoniou-apo-ti-googleprisonplanet.gr

H Google σχεδιάζει τη δημιουργία μιας εταιρικής μονάδας αυτόνομων/αυτοοδηγούμενων οχημάτων, που θα προσφέρει διαδρομές αντί χρηματικού αντιτίμου, ως ανεξάρτητη επιχειρηματική κίνηση, υπό την «ομπρέλα» της Alphabet, μέσα στο επόμενο έτος, αναφέρει το Bloomberg, επικαλούμενο πηγή που έχει γνώση επί της στρατηγικής της εταιρείας.Τα αυτόνομα οχήματα της εταιρείας έχουν καταγράψει 1,6 χλμ. διαδρομών σε δημόσιους δρόμους, κυρίως στο Σαν Φρανσίσκο και το Όστιν του Τέξας, κάτι που καθιστά τους εν λόγω δρόμους ιδανικούς για το λανσάρισμα της νέας υπηρεσίας.

Οι στόλοι των οχημάτων θα περιλαμβάνουν τόσο μεγάλα, όσο και μικρά αυτοκίνητα, που θα αρχίσουν πρώτα να χρησιμοποιούνται σε περιορισμένους χώρους, όπως πανεπιστημιακά campus, στρατιωτικές ή εταιρικές εγκαταστάσεις κ.ά.

Όπως σημειώνεται στο δημοσίευμα, η κούρσα για την ανάπτυξη ενός τέτοιου στόλου οχημάτων εντάθηκε τον Φεβρουάριο, μετά από αναφορές περί ανάπτυξης ανταγωνιστικής εταιρείας προς την Uber Technologies Inc από την Google.

Σημειώνεται πως η Uber αναπτύσσει και η ίδια τεχνολογία για αυτόνομα οχήματα, έναν τομέα στον οποίο εργάζονται και πολλές αυτοκινητοβιομηχανίες (και ειδικότερα στον τομέα των «ημιαυτόνομων» οχημάτων).

Σημειώνεται πως τον Σεπτέμβριο η Google X προσέλαβε τον Τζον Κράφτσικ, στέλεχος με μεγάλη εμπειρία στον χώρο της αυτοκινητοβιομηχανίας, ανακοινώνοντας παράλληλα ότι δεν υπάρχουν άμεσα σχέδια για ανεξάρτητη επιχειρημταική μονάδα, αλλά δεν αποκλειόταν κάτι τέτοιο στο μέλλον.

Παράλληλα, στελέχη της εταιρείας είχαν πει ότι δεν υπήρχαν σχέδια μαζικής παραγωγής αυτοκινήτων/ φορτηγών.
naftemporiki

Καταχωρίσθηκε στὴν κατηγορία Άρθρα. Φυλάξτε τὸν μόνιμο σύνδεσμο στὰ ἀγαπημένα σας.

Ἀπαντῆστε

Συμπληρῶστε κατωτέρω τὰ στοιχεῖα σας ἢ πατῆστε σὲ ἕνα εἰκονίδιο γιὰ νὰ συνδεθῆτε.

Λογότυπος τοῦ WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ WordPress.com. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Φωτογραφία στὸ Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Facebook. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Σύνδεση μὲ τὸ %s σὲ ἐξέλιξη...

Αὐτὸς ὁ ἱστότοπος χρησιμοποιεῖ τὸ Akismet γιὰ νὰ μειώσει τὰ ἀνεπιθύμητα μηνύματα. Μάθετε τί συμβαίνει μὲ τὰ δεδομένα τῶν σχολίων σας.