Πρωτοφανής πρόκληση: Ο ισλαμιστής δήμαρχος μεγάλου δήμου της Ξάνθης απαιτεί να “εξοριστεί” ο Αη Βασίλης!


IslamistisMiki

Του Πάνου Σπαγόπουλουpronews.gr
Mετά την … “δίκη” του Αη Βασίλη από φανατικούς ισλαμιστές στην Τουρκία, τώρα μας προέκυψε κι ένας Έλληνας … φανατικός μάλλον: Ο Έλληνας δήμαρχος του μειονοτικού δήμου της Μύκης Ροδόπης, Τζεμίλ Καπσά, διαμαρτυρήθηκε στη περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης ότι τα νηπιαγωγεία του δήμου Μύκης έκαναν τις σχολικές γιορτές για τα Χριστούγεννα, με ντυμένους Αϊ Βασίληδες.Και αυτό δεν ήταν σωστό γιατί προσέβαλε την … ισλαμική θρησκεία!
Ο Τζεμήλ Καπζά έστειλε έγγραφο διαμαρτυρίας με το οποίο υποστηρίζει ότι ο δήμος Μύκης αποτελείται από πολίτες αμιγώς μουσουλμάνους στο θρήσκευμα και οι επίσημες θρησκευτικές γιορτές είναι τα δύο Μπαϊράμια και τα πέντε καντήλια.
Διαβεβαιώνει δε, ότι “σέβεται τις γιορτές των χριστιανών, αλλά λέει ότι η θρησκεία τους απαγορεύει τη παρουσία και την επαφή τους με τον Αϊ Βασίλη”.

Κάποιος να του εξηγήσει ότι η επίσημη θρησκεία της χώρας βάσει του Συντάγματος είναι (ακόμα…) η χριστιανική ορθόδοξη πίστη.
Και ότι η συνθήκη της Ζυρίχης δεν απαγορεύει τον εορτασμό των Χριστουγέννων και κυρίως του μηνύματος αγάπης που περιέχει, στα Ελληνόπουλα. Οποιουδήποτε θρησκεύματος.

Και εν τέλει, αν έχει αντιρρήσεις μπορεί να πάει στη Τουρκία και … να δικάσει τον Αη Βασίλη!
Ο δήμος Μύκης προέκυψε από την συνένωση του προϋπάρχοντος δήμου Μύκης και των Κοινοτήτων Σατρών, Κοτύλης και Θερμών.

Η έκταση του νέου Δήμου είναι 633,3 τ.χλμ. και ο πληθυσμός του 15.540 κάτοικοι σύμφωνα με την απογραφή του 2011. Έδρα του δήμου είναι η Σμίνθη, ενώ κωμοπόλεις του δήμου είναι ο Εχίνος και ο Κένταυρος.

Η περιοχή χαρακτηρίζεται από το μεγάλο ποσοστό κατοίκων που είναι μουσουλμάνοι Πομάκοι.

Δηλαδή δεν είναι καν τουρκικής καταγωγής. Αυτό για να πληροφορηθούν κάποιοι την δουλειά που κάνει το τουρκικό προξενείο στην περιοχή…

Καταχωρίσθηκε στὴν κατηγορία Άρθρα. Φυλάξτε τὸν μόνιμο σύνδεσμο στὰ ἀγαπημένα σας.

Ἀπαντῆστε

Συμπληρῶστε κατωτέρω τὰ στοιχεῖα σας ἢ πατῆστε σὲ ἕνα εἰκονίδιο γιὰ νὰ συνδεθῆτε.

Λογότυπος τοῦ WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ WordPress.com. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Εἰκόνα Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Twitter. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Φωτογραφία στὸ Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Facebook. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Σύνδεση μὲ τὸ %s σὲ ἐξέλιξη...

Αὐτὸς ὁ ἱστότοπος χρησιμοποιεῖ τὸ Akismet γιὰ νὰ μειώσει τὰ ἀνεπιθύμητα μηνύματα. Μάθετε τί συμβαίνει μὲ τὰ δεδομένα τῶν σχολίων σας.