“Χρυσός χορηγός” του ΣΥΡΙΖΑ μια Νέα Δημοκρατία χωρίς κοινωνικό πρόσωπο και ευαισθησίες.


nea_dimokratia

Μαρίκα Λυσιάνθη ysterografa.gr

Με φόντο τη μάχη για την ηγεσία της Νέας Δημοκρατίας ανάμεσα στον Βαγγέλη Μεϊμαράκη και τον Κυριάκο Μητσοτάκης… ξεπρόβαλαν και πάλι οι γνωστές προσεγγίσεις αποθέωσης μιας ιδιωτικής οικονομίας που… αγνοείται εδώ και δεκαετίες, αιτιολόγωντας την αυτοεξαφάνισή της στις αδυναμίες του κράτους, που η ίδια σπεύδει εκ των προτέρων να δαιμονοποιήσει.Η αποθέωση και το βαθύ χειροκρότημα για τους νόμους της αγοράς και τους θιασώτες της, αποτελούν το σίγουρο διαβατήριο για να συνεχίσει να κυριαρχεί στην πολιτική ζωή του τόπου η σκιά του Αλέξη Τσίπρα.
Θα πρέπει να γίνει αντιληπτό από… εκείνους που αρνούνται να αντικρίσουν κατάματα την πραγματικότητα ότι, κανένας εκπρόσωπος ή συμπεριφορά ελίτ δεν θα γκρεμίσει τον σημερινό Πρωθυπουργό από την εξουσία.
Καμία αφ’ υψηλού προσέγγιση της εθνικής κρίσης που βιώνουν οι Έλληνες δεν θα προσφέρει στην κοινωνία την αξιόπιστη και αξιοπρεπή εναλλακτική που αναζητεί ήδη, ακόμη κι αν δεν το “φωνάζει”.
Κανένα… δάχτυλο που θα συνεχίσει να κουνιέται με διάθεση “σας τα λέγαμε” προς μια κοινωνία που έχει βυθιστεί σε εθνική μελαγχολία, δεν θα πείσει την πλειοψηφία των πολιτών να… σκοτώσουν τον λαϊκισμό που ιστορικά κρύβουν μέσα τους, και σήμερα εκφράζεται μέσω του ΣΥΡΙΖΑ και της θητείας του Αλέξη Τσίπρα στην πρωθυπουργία.
Αν στη Νέα Δημοκρατία και ευρύτερα στην Κεντροδεξιά επικρατήσουν απόψεις που αφαιρούν από τον χώρο τα συγκριτικά πλεονεκτήματα του ανθρώπινου προσώπου και της κοινωνικής αλληλεγγύης, ο ΣΥΡΙΖΑ και ο Αλέξης Τσίπρας θα έχουν βρει τον… χρυσό χορηγό τους.
Γιατί, η Νέα Δημοκρατία θα έχει “ταξιδέψει”, από τον απομονωτισμό της άρνησης και της σύνδεσης με αρνητικές για την κοινωνία εικόνες, στον απομονωτισμό του ελιτισμού, που αδυνατεί να αφουγκραστεί τις πραγματικές ανάγκες των πολιτών και να εισακούσει τι ανησυχίες του, για τον εξαιρετικά απλό λόγο ότι… ζει αλλού.
Στη γυάλα μιας αυθεντίας που συναντά κανείς μονάχα στα ακαδημαϊκά εγχειρίδια, και η οποία ανανεώνει την περπατησιά της στον δημόσιο βίο επειδή, όσοι την ασπάζονται… αλληλοσυγχαίρονται.

Καταχωρίσθηκε στὴν κατηγορία Άρθρα. Φυλάξτε τὸν μόνιμο σύνδεσμο στὰ ἀγαπημένα σας.

Ἀπαντῆστε

Συμπληρῶστε κατωτέρω τὰ στοιχεῖα σας ἢ πατῆστε σὲ ἕνα εἰκονίδιο γιὰ νὰ συνδεθῆτε.

Λογότυπος τοῦ WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ WordPress.com. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Google. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Εἰκόνα Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Twitter. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Φωτογραφία στὸ Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Facebook. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Σύνδεση μὲ τὸ %s σὲ ἐξέλιξη...

Αὐτὸς ὁ ἱστότοπος χρησιμοποιεῖ τὸ Akismet γιὰ νὰ μειώσει τὰ ἀνεπιθύμητα μηνύματα. Μάθετε τί συμβαίνει μὲ τὰ δεδομένα τῶν σχολίων σας.