Ένζυμα το άλφα και το ωμέγα της ζωής – Μέρος δεύτερο.


κατάλογοςproionta-tis-fisis.com
Δύναμη των πεπτικών ενζύμων
Η ικανότητα σας να χωνεύετε εντελώς και με ασφάλεια τα τρόφιμα ελαττώνεται σταδιακά με την ηλικία, με δυνητικά επικίνδυνες συνέπειες όπως απώλεια θρεπτικών συστατικών. Η παραγωγή των ζωτικών ενζύμων που χρησιμοποιούνται για την πέψη των πρωτεϊνών και των λιπών μειώνεται σε ενήλικες μεγαλύτερης ηλικίας, καθώς και σε εκείνους με ορισμένες χρόνιες παθήσεις.Οι άνθρωποι δεν είναι σε θέση να αφομοιώσουν την κυτταρίνη, ή τις φυτικές ίνες, σε οποιαδήποτε ηλικία. Λαμβάνοντας πεπτικά ένζυμα κυτταρίνης με τα γεύματα μπορεί να διευκολύνει την πέψη.Η συμπλήρωση με πεπτικά ένζυμα είναι ένας αποδεδειγμένος τρόπος για την αποκατάσταση της διαταραγμένης λειτουργίας του πεπτικού συστήματος και διευκολύνει τα συμπτώματα.
Για την πρόληψη αυτών των επιπλοκών που σχετίζονται με την διάσπαση των ινών, τα συμπληρώματα με πεπτικά ένζυμα κυτταρίνης, όπως σελλουλάση, ημικυτταρινάση, φυτάση, βήτα-γλυκανάση, πηκτινάση, και ξυλανάση μπορεί να διασπάσουν την κυτταρίνη σε μικρότερα μόρια τα οποία μπορούν στη συνέχεια να περάσουν ακίνδυνα μέσω του εντερικού σωλήνα.Το αποτέλεσμα είναι μια ομαλότερη πέψη των σκληρών φυτικών ινών και μια αυξημένη διαθεσιμότητα για την απορρόφηση των ευεργετικών ενώσεων που περιέχονται στα υγιή φυτικά τρόφιμα.
Συμπληρώματα που περιέχουν πεπτικά ένζυμα αφομοίωσης κυτταρίνης που διασπούν τις φυτικές ίνες, όπως εκείνες που βρίσκονται στο μπρόκολο, αλλά δεν απελευθερώνουν γρήγορα τα σάκχαρα, και ως εκ τούτου δεν συμβάλλουν στην θανάσιμη αύξηση της γλυκόζης μετά το γεύμα.

Συμπληρώματα πεπτικών ενζύμων
Τα συμπληρώματα των πεπτικών ενζύμων φαίνεται να είναι μια φυσική λύση σε πολλά προβλήματα που σχετίζονται με την φυσιολογική γήρανση. Οι μελέτες δείχνουν ότι τα πεπτικά παρασκευάσματα ενζύμων στην πραγματικότητα δεν βελτιώνουν μόνο την πέψη, αλλά βελτιώνουν και πολλά συμπτώματα πέραν των πεπτικών. (3)
Μελέτες σε ανθρώπους έχουν δείξει ευεργετικά αποτελέσματα από τα συμπληρώματα πεπτικών ενζύμων. (3)

Σε μια μικρή μελέτη, με ζωτικής σημασίας αναλύσεις και μετρήσεις, παρατήρησαν οτι οι ολικές πρωτεΐνες του ορού και των λευκοκυττάρων του αίματος αυξήθηκαν σημαντικά μετά την χορήγηση πεπτικών ενζύμων. (39)
Σε μια μεγαλύτερη μελέτη, με πεπτικά ένζυμα, οι ασθενείς είχαν σημαντικά υψηλότερη βαθμολογία στην γενική βελτίωση από εκείνους που έπαιρνανπλασέμπο και ανέφεραν λιγότερα επεισόδια από κοιλιακό άλγος, ναυτία, εμετούς, καούρα, φούσκωμα, μετεωρισμό και απώλεια της όρεξης. (40)

ΑΠΟΦΕΎΓΟΝΤΑΣ ΤΗΝ ΤΑΧΕΊΑ ΑΠΟΔΕΥΣΜΕΣΗ ΤΟΥ ΑΜΎΛΟΥ
Τα άμυλα είναι πολύπλοκες αλυσίδες των απλών σακχάρων.
Συχνά αναφέρονται σαν “σύνθετοι υδατάνθρακες”.
Συνήθως σκεφτόμαστε ότι οι σύνθετοι υδατάνθρακες δεν ανεβάζουν τα επίπεδα σακχάρου στο αίμα τόσο γρήγορα όσο τα απλά σάκχαρα (φρουκτόζη και σακχαρόζη), αλλά τώρα ξέρουμε ότι κάποια άμυλα είναι περισσότερογλυκαιμικά από ό, τι ορισμένα απλά σάκχαρα. (9)
Υπό αυτή την έννοια, δεν παραμένουν “σύνθετοι” για πολύ καιρό στο πεπτικό σύστημα, αλλά μετατρέπονται γρήγορα σε γλυκόζη.
Εκείνοι που επιδιώκουν να μειώσουν την ταχεία απελευθέρωση της γλυκόζης μετά το γεύμα θα πρέπει να περιορίσουν την πρόσληψη τροφών πλούσιων σε άμυλα και σάκχαρα, δεδομένου ότι οι περισσότερες αμυλούχες τροφές γρήγορα διασπούνται σε σάκχαρα.

Σιτάρι, βρώμη, πατάτες, καλαμπόκι, ρύζι, είναι όλα πολύ αμυλούχα τρόφιμα.
Τα σπόρια που γίνονται ψωμί, δημητριακά, ζυμαρικά , καθώς και κράκερ, μπισκότα, κέικ, πίτες, τορτίγια, και ό, τι άλλο γίνεται με αλεύρι.
Οποιαδήποτε από αυτά τα τρόφιμα που παρασκευάζονται από σιτηρά μπορεί ανεβάσει απότομα το σάκχαρο στο αίμα.
Κατά την κατανάλωση αμυλούχων τροφίμων, λαμβάνοντας αναστολείς αμυλάσης ενώσεις όπως το χλωρογενικό οξύ που βρέθηκε σε εκχύλισμα πράσινου φασολιού και καφέ μπορεί να βοηθήσει να μειώσει την διάσπαση των αμύλων σε γλυκόζη που απορροφάται γρήγορα. (38)
Οι περισσότεροι άνθρωποι θα πρέπει να μειώσουν την κατανάλωση των σακχάρων και των αμύλων και δεν θα πρέπει να λαμβάνουν πεπτικά ένζυμα που περιέχουν αμυλάση που διευκολύνει την ταχεία διάσπαση των αμύλων σε γλυκόζη του αίματος.
Επιδημία των πεπτικών προβλημάτων
Αν είστε εξαρτημένοι απο φάρμακα, όπως Alka-Seltzer ® ή Pepto-Bismol ® για την ανακούφιση χρόνιων προβλημάτων του πεπτικού συστήματος, θα μπορούσατε να έχετε μεγαλύτερα προβλήματα υγείας από ό, τι έχετε συνειδητοποιήσει.
Αυτά τα μη συνταγογραφούμενα φάρμακα ενδέχεται να ανακουφίζουν προσωρινά τα συμπτώματα, αλλά δεν κάνουν απολύτως τίποτα για να στοχεύσουν την υποκείμενη αιτία του προβλήματος.
Αν αυτή η βασική αιτία παραμείνει ανεξέλεγκτη, θα δημιουργήσει μια σειρά από ζητήματα υγείας που είναι πολύ πιο καταστροφικά από τα αέρια ή το φούσκωμα, όπως η τροφική δυσανεξία και ο υποσιτισμός (σε ενήλικες μεγαλύτερης ηλικίας).

Το θανατηφόρο Ένζυμο
Εξουδετερώστε το θανατηφόρο Ένζυμο 5-λιποξυγενάση ή 5-LOX
ΒΈΛΤΙΣΤΗ ΔΙΑΜΌΡΦΩΣΗ ΕΝΖΎΜΩΝ ΠΟΥ ΑΠΟΤΡΈΠΟΥΝ ΤΗΝ ΤΑΧΕΊΑ ΑΠΟΔΌΜΗΣΗ ΤΟΥ ΑΜΎΛΟΥ

ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ ΣΚΟΠΟΣ
Πρωτεΐνικά Ένζυμα
Σύμπλεγμα πρωτεάσης Διασπά ολόκληρες πρωτεΐνες και μικρότερα πεπτίδια σε απλά αμινοξέα.
Τρυψίνη Διασπά ολόκληρες πρωτεΐνες σε μικρότερα ολιγοπεπτίδια που διασπώνται στη συνέχεια σε αμινοξέα από άλλες πρωτεάσες.
Χυμοθρυψίνη Διασπά ολόκληρες πρωτεΐνες και μικρότερα ολιγοπεπτίδια.
Ένζυμα διάσπασης λιπών
Λιπάσες
Λιπάση σύμπλεγμα Διασπά τα λίπη σε απλά ελεύθερα λιπαρά οξέα.
Ένζυμα διάσπασης φυτικών ινών
Σελλουλάση Διασπά την κυτταρίνη, μια κανονικά άπεπτη φυτική ίνα.
Ημισελλουλάση Διασπά την ημικυτταρίνη, ένα δομικό (και μη χωνεύσιμο) συστατικό των κυτταρικών τοιχωμάτων των φυτών.
Φυτάση Διασπά το φυτικό οξύ, ένα ζάχαρο που βρίσκεται στα δημητριακά και στους σπόρους μία άπεπτη φωσφορική μορφή,απελευθερώνοντας τον φώσφορο για χρήση από τον οργανισμό.
Β-γλυκανάση Διασπά τις άπεπτες ίνες και την κυτταρίνη συμπεριλαμβανομένης.
Πηκτινάση Διασπά την πηκτίνη, το όμοιο με ζελέ πλέγμα στα φυτικά κυτταρικά τοιχώματα, απελευθερώνοντας χυμούς και θρεπτικά συστατικά.
Ξυλανάση Διασπά σε ξυλόζη την ημικυτταρίνη, ένα απλό σάκχαρο που βοηθά να ταϊστούν τα εντερικά βακτήρια.
Παράδειγμα ενός ενζυμικού σκεύασματος που παρέχει τη βέλτιστη πέψη πρωτεϊνών, λιπών, και κυτταρίνης (φυτικών ινών).
Σημειώστε την απουσία της αμυλάσης, το ένζυμο που διασπά το άμυλο.
Φάρμακα όπως το Prilosec ® και Prevacid ® καταστέλλουν την έκκριση οξέος στο στομάχι, αλλά το κάνουν σε βάρος φτωχότερης πέψης.
Ακόμα και όταν η παραγωγή οξέων στο στομάχι έχει μπλοκαριστεί, το γαστρικό περιεχόμενο και η χολή που εκκρίνεται από το ήπαρ μπορεί να αντιστραφεί πίσω στον οισοφάγο και προκαλεί καούρες, και ερεθισμό που οδηγούν σε σοβαρή νόσο.
Όσοι υποφέρουν από γαστροοισοφαγική παλινδρόμηση δεν θέλουν οι αχώνευτες τροφές να παραμένουν στο στομάχι περισσότερο από ότι χρειάζεται.
Η σωστή φόρμουλα ενζύμων διευκολύνει την ταχύτερη πέψη και μπορεί να βοηθήσει στην επίλυση κοινών ενοχλήσεων του πεπτικού συστήματος
ΠΏΣ ΔΙΑΦΕΡΕΙ ΤΟ ΆΜΥΛΟ ΑΠΟ ΤΙΣ ΦΥΤΙΚΈΣ ΊΝΕΣ ΚΑΙ Η ΣΗΜΑΣΙΑ ΤΟΥΣ ΓΙΑ ΣΑΣ
Η Φύση παράγει δύο κύρια είδη μορίων μακράς αλυσίδας (πολυσακχαρίτες) από απλά σάκχαρα. 41 Αυτά τα μόρια είναι πανομοιότυπα εκτός από τον τρόπο που τα απλά σάκχαρα συνδέονται μεταξύ τους.
Στους σύνθετους υδατάνθρακες (άμυλα), τα απλά σάκχαρα συνδέονται μεταξύ τους με ένα δεσμό που ονομάζεται ”άλφα”. (41)
Οι άνθρωποι διαθέτουν πεπτικά ένζυμα (κυρίως αμυλάσες) ικανά να διασπάσουν αυτό το δεσμό άλφα απελευθερώνοντας μεγάλες ποσότητες ελεύθερης γλυκόζης. 42
Η ελεύθερη γλυκόζη είναι υπεύθυνη για την πρόκληση μετά το γεύμα της απότομης αύξησης του σακχάρου στο αίμα, που είναι γνωστό ότι είναι τόσο επιβλαβές για την υγεία.
Αλλά τα πολυσακχαρίδια με τον λεγόμενο «βήτα» δεσμό μεταξύ των σακχάρων είναι εντελώς ανεπηρέαστα από ανθρώπινα πεπτικά ένζυμα. (41)
Οι Βήτα συνδεδεμένοι πολυσακχαρίτες (συλλογικά ονομάζονται κυτταρίνη) είναι πολύ πιο σκληροί υδατάνθρακες και συνθέτουν τα περισσότερα από τα δομικά μέρη των φυτών, όπως φύλλα και στελέχη, συμπεριλαμβανομένων των περισσότερων σταυρανθών λαχανικών.
Τα άμυλα διασπώνται σε σάκχαρα στο λεπτό έντερο και στη συνέχεια απορροφώνται, αλλά όχι η κυτταρίνη. 41,42
Όταν οι ίνες κυτταρίνης φθάσουν στο παχύ έντερο σας, υπόκεινται σε πέψη από μικροοργανισμούς που ζουν εκεί.
Τα βακτήρια έχουν ένζυμα ικανά για την διάσπαση της κυτταρίνης, και το κάνουν τόσο έντονα με ζύμωση απελευθερώντας μικρότερα μόρια και αέριο. (43)
Και αυτό προκαλεί το φούσκωμα, μετεωρισμό, και άλλα δυσάρεστα συμπτώματα που μπορεί να ακολουθήσουν ένα γεύμα πλούσιο σε φυτικές ίνες, όπως το μπρόκολο.
Το τέχνασμα όταν παίρνετε συμπληρώματα με πεπτικά ένζυμα, είναι να περιλαμβάνει τα ένζυμα που διασπούν εν μέρει την κυτταρίνη, αποφεύγοντας τα ένζυμα που επιταχύνουν την πέψη των υδατανθράκων που απελευθερώνουν απλά σάκχαρα που απειλούν την υγεία σας.
Για τα άτομα για τα οποία το αυξημένο σάκχαρο στο αίμα είναι ένας παράγοντας κινδύνου για την υγεία, αποφεύγετε τα συμπληρώματα που περιέχουν αμυλάση ή ολιγοσακχαριδάσες.
Στόχος τότε είναι τα συμπληρώματα που περιέχουν ένζυμα χρήσιμα για την πέψη των διατητικών ινών συμπεριλαμβανομένων των ενζύμων κυτταρινάσης, ημισελλουλάσης, φυτάσης, β-γλυκανάσης, πηκτινάσης , και ξυλανάσης .
Αυτά τα ένζυμα μπορεί να κάνουν πιο άνετη τη πέψη σας, χωρίς να σας εκθέτουν σε μία επικίνδυνη μετά το γεύμα αύξηση της γλυκόζης.
Περίληψη
 Η σταδιακή επιδείνωση της λειτουργίας του πεπτικού συστήματος δεν χρειάζεται να είναι ένα αναπόφευκτο μέρος της γήρανσης.
 Ο σωστός συνδυασμός των ενζύμων μπορεί να μετριάσει την ενοχλητική, δυσάρεστη, και ενίοτε επικίνδυνη συνέπεια της ατελούς πέψης των τροφίμων.
 Τα ενζυμικά πεπτικά συμπληρώματα προωθούν την πλήρη πέψη της τροφής στο στομάχι και το λεπτό έντερο.
 Αυτό εμποδίζει τις αχώνευτες τροφές να φτάσουν στο παχύ έντερο, όπου τα φυσιολογικά βακτήρια μέσω ζύμωσης θα παράξουν αέρια και υγρά με όλα τα δυσάρεστα συμπτώματα μιας κακώς-ρυθμιζόμενης πέψης.
 Το κύριο πρόβλημα με τα περισσότερα πεπτικά συμπληρώματα ενζύμων είναι ότι διευκολύνουν την διάσπαση των αμύλων σε απλά σάκχαρα που απορροφώνται γρήγορα ως γλυκόζη στην κυκλοφορία του αίματος.
 Λόγω της ευρείας επιβλαβούς επίδρασης της στην υγεία, η υπερβολική γλυκόζη είναι η κύρια αιτία αναπηρίας και θανάτου στις σύγχρονες κοινωνίες. (10-18)
 Ακόμη και αν κάποιος δεν καταναλώνει υδατάνθρακες, το σώμα θα εξακολουθεί να έχει άφθονη γλυκόζη, επειδή το συκώτι μετατρέπει αποτελεσματικά πρωτεΐνες (και λιπαρά οξέα) σε γλυκόζη μέσω μιας διαδικασίας που είναι γνωστή ως γλυκονεογένεση .
 Είναι πολύ πιο λογικό να πάρετε συμπλήρώματα πεπτικών ενζύμων φορτωμένα με πρωτεάση και λιπάση, και εξειδικευμένες κυτταρινάσες .
 Με αυτόν τον τρόπο, το ένα διευκολύνει την πέψη των ζωτικών αμινοξέων, των φυτών, και των λιποδιαλυτών θρεπτικών συστατικών χωρίς να δημιουργούνται επικίνδυνα αυξημένα επίπεδα γλυκόζης

Επιμέλεια μετάφρασης
Ευαγγέλου Μαριάννα βιοχημικός Μsc

Πηγή: fytro.wordpress.com

Βιβλιογραφία
1. Greenberg RE, Holt PR. Influence of aging upon pancreatic digestive enzymes. Dig Dis Sci. 1986 Sep;31(9):970-7.
2. Miyasaka K, Kitani K. Aging impairs pancreatic response to refeeding following a protein-free diet. Pancreas.1989;4(3): 346-52.
3. Wolfson D, Olmstead S, Meiss D, Ralston J. Making Sense of Digestive Enzymes: ProThera, Inc.;2008.
4. Glade MJ, Kendra D, Kaminski MV, Jr. Improvement in protein utilization in nursing-home patients on tube feeding supplemented with an enzyme product derived from Aspergillus niger and bromelain. Nutrition. 2001 Apr;17(4):348-50.
5. Karani S, Kataria MS, Barber AE. A double-blind clinical trial with a digestive enzyme product. Br J Clin Pract. 1971 Aug;25(8):375-7.
6. Wooldridge JL, Heubi JE, Amaro-Galvez R, ET AL. EUR-1008 pancreatic enzyme replacement is safe and effective in patients with cystic fibrosis and pancreatic insufficiency. J Cyst Fibros. 2009 Dec;8(6):405-17. Epub 2009 Aug 15.
7. Hammer HF. Pancreatic exocrine insufficiency: diagnostic evaluation and replacement therapy with pancreatic enzymes. Dig Dis. 2010;28(2):339-43. Epub 2010 Sep 1.
8. Available at: http://chemistry-today.teknoscienze.com/pdf/MU%20OMEGA3- 08.pdf Accessed October 1, 2012.
9. Available at:http://www.us.elsevierhealth.com/media/us/samplechapters/9781437709599/Sample-Chapter-04.pdfAccessed October 1, 2012.
10. Available at: http://docnews.diabetesjournals.org/content/2/8/1.2.full. Accessed October 1, 2012.
11. Stattin P, Bjor O, Ferrari P, Lukanova A, et al. Prospective study of hyperglycemia and cancer risk. Diabetes Care. 2007 Mar;30(3):561-7.
12. Vigneri P, Frasca F, Sciacca L, Pandini G, Vigneri R. Diabetes and cancer. Encocr Relat Cancer. 2009 Dec;16(4):1103-23.
13. Bash, LD, Selvin E, Steffes M, Coresh J, Astor BC. Poor glycemic control in diabetes and the risk of incident kidney disease even in the absence of albuminuria and retinopathy: atherosclerosis risk in communities (ARIC) study. Arch Intern Med. 2008 Dec 8;168(22):2440-7.
14. Held C, Gerstein HC, Zhao F, et al. Fasting plasma glucose is an independent predictor of hospitalization for congestive heart failure in high-risk patients. American Heart Association 2006 Scientific Sessions. November 13, 2006. Abstract 2562.
15. Healy L, Howard J, Ryan A, et al. Metabolic syndrome and leptin are associated with adverse pathological features in male colorectal cancer patients. Colorectal Dis. 2011 Jan 20.
16. Park HJ, Jung UJ, Cho SJ, Jung HK, Shim S, Choi MS. Citrus unshiu peel extract ameliorates hyperglycemia and hepatic steatosis by altering inflammation and hepatic glucose- and lipid-regulating enzymes in db/db mice. J Nutr Biochem. 2012 Jun 11. [Epub ahead of print]
17. Malik VS, Hu FB. Sweeteners and risk of obesity and Type 2 diabetes: The role of sugar-sweetened beverages.Curr Diab Rep. 2012 Jan 31. [Epub ahead of print]
18. Coutinho M, Gerstein H, Poque J, Wang Y, Yusuf S. The relationship between glucose and incident cardiovascular events: a metaregression analysis of published data from 20 studies of 95,783 individuals followed for 12.4 years.Diabetes Care. 1999 Feb;22(2):233-40.
19. Domínguez-Muñoz JE. Pancreatic exocrine insufficiency: diagnosis and treatment. J Gastroenterol Hepatol. 2011 Mar;26 Suppl 2:12-6.
20. Udani J, Hardy M, Madsen DC. Blocking carbohydrate absorption and weight loss: a clinical trial using Phase 2 brand proprietary fractionated white bean extract. Altern Med Rev. 2004 Mar;9(1):63-9.
21. Bergert FW, Conrad D, Ehrenthal K, et al. Pharmacotherapy guidelines for the aged by family doctors for the use of family doctors: Part D Basic conditions supporting drug treatment. Int J Clin Pharmacol Ther. 2009 May;47(5):289-302.
22. Evans WJ. Exercise and nutritional needs of elderly people: effects on muscle and bone. Gerodontology.1998;15(1):15-24.
23. Ritz P. Factors affecting energy and macronutrient requirements in elderly people. Public Health Nutr. 2001 Apr;4(2B):561-8.
24. Remond D, Machebeuf M, Yven C, et al. Postprandial whole- body protein metabolism after a meat meal is influenced by chewing efficiency in elderly subjects. Am J Clin Nutr. 2007 May;85(5):1286-92.
25. Evans KE, Leeds JS, Morley S, Sanders DS. Pancreatic insufficiency in adult celiac disease: do patients require long-term enzyme supplementation? Dig Dis Sci. 2010 Oct;55(10):2999-3004.
26. Dominguez-Munoz JE. Pancreatic enzyme replacement therapy for pancreatic exocrine insufficiency: when is it indicated, what is the goal and how to do it? Adv Med Sci. 2011;56(1):1-5.
27. Roxas M. The role of enzyme supplementation in digestive disorders. Altern Med Rev. 2008 Dec;13(4):307-14.
28. Eun JS, Beauchemin KA. Effects of a proteolytic feed enzyme on intake, digestion, ruminal fermentation, and milk production. J Dairy Sci. 2005 Jun;88(6):2140-53.
29. Fiocchi A, R
estani P, Riva E, et al. Meat allergy: II–Effects of food processing and enzymatic digestion on the allergenicity of bovine and ovine meats. J Am Coll Nutr. 1995 Jun;14(3):245-50.
30. Fuhrmann G, Leroux JC. In vivo fluorescence imaging of exogenous enzyme activity in the gastrointestinal tract.Proc Natl Acad Sci USA. 2011 May 31;108(22):9032-7. Epub 2011 May 16.
31. Shattock P, Whiteley P. Biochemical aspects in autism spectrum disorders: updating the opioid-excess theory and presenting new opportunities for biomedical intervention. Expert Opin Ther Targets. 2002 Apr;6(2):175-83.
32. Dangin M, Boirie Y, Garcia-Rodenas C, et al. The digestion rate of protein is an independent regulating factor of postprandial protein retention. Am J Physiol Endocrinol Metab. 2001 Feb;280(2):E340-8.
33. Dangin M, Boirie Y, Guillet C, Beaufrere B. Influence of the protein digestion rate on protein turnover in young and elderly subjects. J Nutr. 2002 Oct;132(10):3228S-33S.
34. Koopman R, Crombach N, Gijsen AP, et al. Ingestion of a protein hydrolysate is accompanied by an accelerated in vivo digestion and absorption rate when compared with its intact protein. Am J Clin Nutr. 2009 Jul;90(1):106-15.
35. Oben J, Kothari SC, Anderson ML. An open label study to determine the effects of an oral proteolytic enzyme system on whey protein concentrate metabolism in healthy males. J Int Soc Sports Nutr. 2008;5:10.
36. Omogbenigun FO, Nyachoti CM, Slominski BA. Dietary supplementation with multienzyme preparations improves nutrient utilization and growth performance in weaned pigs. J Anim Sci. 2004 Apr;82(4):1053-61.
37. Saha S, Verma R. Inhibitory potential of traditional herbs on α-amylase activity. Pharm Biol. 2012 Mar;50(3):326-31. Epub 2011 Dec 2.
38. Narita Y, Inouye K. Kinetic analysis and mechanism on the inhibition of chlorogenic acid and its components against porcine pancreas alpha-amylase isozymes I and II. J Agric Food Chem. 2009 Oct 14;57(19):9218-25.
39. Zentler-Munro PL, Assoufi BA, Balasubramanian K, et al. Therapeutic potential and clinical efficacy of acid-resistant fungal lipase in the treatment of pancreatic steatorrhoea due to cystic fibrosis. Pancreas. 1992;7(3):311-9.
40. Medhekar R. The first quantitative evidence proving the efficacy of supplemental enzymes: National Enzyme Company;2004.
41. Available at: http://www.elmhurst.edu/~chm/vchembook/547cellulose.html Accessed October 1, 2012.
42. Lin AH, Lee BH, Nichols BL, et al. Starch source influences dietary glucose generation at the mucosal α-glucosidase level. J Biol Chem. 2012 Sep 17. [Epub ahead of print]
43. Stevens CE, Hume ID. Contributions of microbes in vertebrate gastrointestinal tract to production and conservation of nutrients. Physiol Rev. 1998 Apr;78(2):393-427.

Καταχωρίσθηκε στὴν κατηγορία Άρθρα. Φυλάξτε τὸν μόνιμο σύνδεσμο στὰ ἀγαπημένα σας.

Ἀπαντῆστε

Συμπληρῶστε κατωτέρω τὰ στοιχεῖα σας ἢ πατῆστε σὲ ἕνα εἰκονίδιο γιὰ νὰ συνδεθῆτε.

Λογότυπος τοῦ WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ WordPress.com. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Εἰκόνα Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Twitter. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Φωτογραφία στὸ Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Facebook. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Σύνδεση μὲ τὸ %s σὲ ἐξέλιξη...

Αὐτὸς ὁ ἱστότοπος χρησιμοποιεῖ τὸ Akismet γιὰ νὰ μειώσει τὰ ἀνεπιθύμητα μηνύματα. Μάθετε τί συμβαίνει μὲ τὰ δεδομένα τῶν σχολίων σας.