Τι έγινε το 2015 στη Λάρισα, την πόλη με τις 1674 καφετέριες;


939162_larisa_1

http://www.lifo.gr/now/greece/86848

Η πόλη του καφέ και τα εκατοντάδες λουκέτα της χρονιάς Χρόνια τώρα αναφερόταν ως η πόλη του καφέ, αλλά ο ισχυρισμός αυτός δεν είχε επισήμως καταγραφεί και στοιχειοθετηθεί με αριθμούς.  Ωστόσο το 2014, η εφημερίδα larissanet.gr παρουσίασε σε ένα αναλυτικό ρεπορτάζ τους λόγους που μέχρι και πριν λίγες μέρες η Λάρισα ήταν η πόλη με τις 1674 καφετέριες – η “βασίλισσα” του εσπρέσο και του καπουτσίνο. Σύμφωνα με τα τότε στοιχεία, υπήρχαν 1.674 επιχειρήσεις που έχουν ως βασική τους δραστηριότητα την πώληση καφέ (καφετέριες, καφενεία, streetcafé κ.α.). Αυτό το νούμερο γίνεται περισσότερο σημαντικό αν αναλογιστεί κάποιος πως το σύνολο των πάσης φύσεως και μορφής επιχειρήσεων που είναι εγγεγραμμένες στο τοπικό Επιμελητήριο έφτανε τις 16.308.
Με τη «γλώσσα των αριθμών» προκύπτει ότι το 10% των επιχειρήσεων στην πόλη της Λάρισας έχει να κάνει με την πώληση καφέ. Τι γίνεται όμως σήμερα και γιατί η Λάρισα ίσως να έχασε τον τίτλο; Σύμφωνα με τις δηλώσεις του προέδρου του Εμπορικού Επιμελητηρίου κ. Δημήτρη Αδάμ, στο πλαίσιο της αποτύπωσης της γενικότερης εικόνας της αγοράς της Λάρισας, τα πράγματα δεν βαίνουν τόσο αισιόδοξα στον συγκεκριμένο τομέα.
«Το 2015 στη Λάρισα έκλεισαν 1109 επιχειρήσεις. Από τις επιχειρήσεις που έχουν ανοίξει, οι περισσότερες είναι ατομικές και δυστυχώς ο κόσμος συνεχίζει να επενδύει στην εστίαση.

Ίσως να θεωρούν πως είναι μία εύκολη λύση με μικρό κεφάλαιο, αυτό όμως το οποίο δεν κατανοούν είναι πως δεν είναι πανάκεια να ανοίξει κάποιος ένα street cafe, γιατί έχουν ανοίξει πλέον πάρα πολλά και δυστυχώς αρχίζουν και κλείνουν αρκετά τέτοια καταστήματα. Αυτό συνεχίζει να είναι ένα πρόβλημα» σημείωσε μεταξύ άλλων ο κ. Αδάμ στο onlarissa.gr.

Πηγή: http://www.lifo.gr

Καταχωρίσθηκε στὴν κατηγορία Άρθρα. Φυλάξτε τὸν μόνιμο σύνδεσμο στὰ ἀγαπημένα σας.

Ἀπαντῆστε

Συμπληρῶστε κατωτέρω τὰ στοιχεῖα σας ἢ πατῆστε σὲ ἕνα εἰκονίδιο γιὰ νὰ συνδεθῆτε.

Λογότυπος τοῦ WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ WordPress.com. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Εἰκόνα Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Twitter. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Φωτογραφία στὸ Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Facebook. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Σύνδεση μὲ τὸ %s σὲ ἐξέλιξη...

Αὐτὸς ὁ ἱστότοπος χρησιμοποιεῖ τὸ Akismet γιὰ νὰ μειώσει τὰ ἀνεπιθύμητα μηνύματα. Μάθετε τί συμβαίνει μὲ τὰ δεδομένα τῶν σχολίων σας.