Χρήσιμες Συμβουλές για να Αποκτήσετε ένα Υγιές Παχύ Έντερο.


hrisimes-symvoules-gia-na-apoktisete-ena-ygies-paxy-entero

http://proionta-tis-fisis.com/hrisimes-symvoules-gia-na-apoktisete-ena-ygies-pahy-entero/

Το παχύ έντερο ή κόλον είναι ένα ιδιαίτερα σημαντικό μέρος του πεπτικού μας συστήματος, αν και δεν είναι υπεύθυνο για την πέψη των τροφών. Είναι υπεύθυνο για την αποβολή άχρηστων ουσιών και έτσι το να έχετε ένα υγιές παχύ έντερο μπορεί να βελτιώσει σημαντικά την συνολική λειτουργία ολόκληρου του σώματός σας.Η διαδικασία της αποβολής των άχρηστων ουσιών είναι πολύ απλή. Ξεκινάει στο λεπτό έντερο, μέσω του οποίου οι ουσίες που το σώμα πρέπει να αποβάλει φτάνουν στο ανιόν κόλον που είναι υπεύθυνο για την μεταφορά τους στο κατιόν κόλον. Εκεί γίνεται επεξεργασία των ουσιών, ύστερα πηγαίνουν στο σιγμοειδές κόλον και έπειτα απελευθερώνονται μέσω του ορθού. Ένα υγιές παχύ έντερο είναι σε θέση να απορροφήσει θρεπτικά συστατικά με αποτελεσματικό τρόπο και να αποβάλει τις τοξίνες χωρίς να αφήσει κατάλοιπα τους στο έντερο σας.

Χρήσιμες Συμβουλές για να Αποκτήσετε ένα Υγιές Παχύ Έντερο

Σωστή Διατροφή: Η υγιεινή διατροφή είναι η καλύτερη επιλογή για την υγεία του παχέος εντέρου σας και για την διατήρηση της σωστής λειτουργίας του, γεγονός που οδηγεί σε μια συνολικά καλή υγεία. Οι τροφές που προτείνονται για να διατηρήσετε αυτό το μέρος του πεπτικού σας συστήματος σε άριστη κατάσταση είναι οι ακόλουθες: τροφές πλούσιες σε φυτικές ίνες, φρούτα,λαχανικά, δημητριακά, όσπρια.
Προσοχή στα φρούτα και τα λαχανικά που επιλέγετε
Προσοχή επίσης στα δημητριακά. Σε καμία των περιπτώσεων δεν μιλάμε για τα επεξεργασμένα του εμπορίου

Σωστή Φυσική Δραστηριότητα: Η συνεχής φυσική δραστηριότητα είναι ουσιαστικός παράγοντας για μια υγιή πέψη. Είναι πολύ σημαντικό να θυμάστε ότι όταν έχετε μια νωθρό ή αργό πεπτικό σύστημα, οι τοξίνες παραμένουν στο σώμα σας για περισσότερο χρόνο, γεγονός που δεν ενδείκνυται.

Εξαιρετικά απαραίτητη η άσκηση
Έστω και αν πρόκειται μόνο για ένα γρήγορο περπάτημα σε επίπεδο να λαχανιάζουμε, αλλά να μπορούμε να μιλάμε: Το περπάτημα μπορεί και προλαμβάνει σωρεία ασθενειών

Σωστή Ενυδάτωση: Καταναλώστε την σωστή ποσότητα νερού, διότι είναι σημαντικό για να βοηθήσετε το σώμα σας να αποβάλει τις τοξίνες. Επιπλέον, τα κόπρανά σας θα μαλακώσουν πολύ, βοηθώντας έτσι την κένωση του εντέρου.
Πολύ σημαντικό το νερό, αρκεί όμως να έχει τον ρόλο που ορίζει η φύση και όχι να είναι ένας ακόμη ρύπος που χρειάζεται να καθαριστεί από το σώμα μας! Να είναι δηλαδή, απαλλαγμένο από χλώριο, φθόριο, βαρέα μέταλλα, φυτοφάρμακα, τοξικές χημικές ουσίες, βακτήρια και άλλα επικίνδυνα συστατικά:
Ωστόσο, οι ανωμαλίες στην λειτουργία του πεπτικού συστήματος είναι συνηθισμένο φαινόμενο για ορισμένους ανθρώπους λόγω του στρες, των αλλαγών στο πρόγραμμα του ύπνου, ή απλώς επειδή πρέπει να ταξιδεύουν συνεχώς. Για να βοηθήσετε το σώμα σας να αποβάλει τα βλαβερά υπολείμματα ουσιών που έχουν παγιδευτεί στο έντερο σας, θα χρειαστεί να κάνετε έναν καλό καθαρισμό του παχέος εντέρου τουλάχιστον δύο φορές τον μήνα.
Να θυμάστε ότι το να έχετε μια καλή εντερική υγεία σάς επιτρέπει να απολαμβάνετε μια καλύτερη ποιότητα ζωής.

meygeia.gr

Καθαρισμός παχέος εντέρου – Μία αποτελεσματική θεραπεία!

katharismos-paheos-enterou-mia-apotelesmatiki-therapeia-Kefir-and-flaxseed-flour-colon-cleansing
http://proionta-tis-fisis.com/katharismos-paheos-enterou-mia-apotelesmatiki-therapeia/

Καθαρισμός του παχέος εντέρου φυσικά, με αποτελεσματικότητα, με μόνο 2 συστατικά!!
Η εξάλειψη της βλέννας και των παρασίτων από τα έντερα σας μπορεί να αποτρέψει ασθένειες, αλλά και να θεραπεύσει σε αρκετές περιπτώσεις.
Ακριβώς έτσι είναι, καθώς η ρίζα της καλής ή κακής υγιείας κατοικεί στο έντερο: Όλες οι ασθένειες προέρχονται από το έντερο. Ιπποκράτης (460-370 π.κ.χ.)

Αν υποθέσουμε πως ο μέσος όρος ζωής μας είναι τα 70 χρόνια, τα έντερα μας, σε αυτό το χρονικό διάστημα, επεξεργάζονται μέχρι και 100 τόνους τροφίμων και 40.000 λίτρα υγρών, κάτι που μας οδηγεί στο συμπέρασμα ότι περίπου 15 κιλά ακαθαρσιών και τοξικών αποβλήτων παραμένουν και συσσωρεύονται στοστομάχι και το έντερο. Αυτά στην συνέχεια μολύνουν το αίμα μας και άρα προκαλούν ανεπανόρθωτες βλάβες στον οργανισμό.
Η συχνή δυσκοιλιότητα, οι διαταραχές του μεταβολισμού, ο διαβήτης, η υπερβολική ή η ανεπαρκής αύξηση του σωματικού βάρους, δυσλειτουργίες τωννεφρών και του ήπατος, τα προβλήματα ακοής και όρασης, όπως και αυτά τουδέρματος, των μαλλιών και των νυχιών, καθώς και άλλες ασθένειες, που κυμαίνονται από την αρθρίτιδα έως και τον καρκίνο είναι μόνο μερικά από τα σημάδια ότι τα έντερα σας δεν είναι καθαρά.
Το κλύσμα μπορεί να καθαρίσει μόνο ένα μικρό μέρος του παχέος εντέρου, 40 με 50 εκατοστά, και η θεραπεία με κλύσματα καθαρισμού με ειδικό εξοπλισμό είναι δαπανηρή, χρονοβόρα και επηρεάζει την εντερική μικροχλωρίδα.
Η οποία χλωρίδα είναι πάρα πολύ σημαντική για το ανοσοποιητικό και ολόκληρη την υγιεία μας
Η κατανάλωση όμως, 1-3 κουταλιές της σούπας λιναρόσπορου σε σκόνη για τρεις εβδομάδες μπορεί να καθαρίσει εντελώς τα έντερα από τη βλέννα και τις αποθέσεις κοπράνων ή τα παράσιτα, ενώ διατηρεί πλήρως την εντερική χλωρίδα!
Αυτή η μέθοδος παρέχει ταχεία ομαλοποίηση του βάρους και την καύση του λίπους. Έχει μια θετική επίδραση στη ρύθμιση του μεταβολισμού των λιπιδίων. Ο Λιναρόσπορος σε σκόνη μπορεί να απορροφήσει και να εξαλείψει τιςτοξίνες από το σώμα όπως και να μειώσει το επίπεδο χοληστερόλης στο αίμα.

Ενδείξεις:
– φλεγμονώδεις καταστάσεις του ανωτέρου αναπνευστικού συστήματος, όπως και
– του γαστρεντερικού σωλήνα, γαστρίτιδα, κολίτιδα, του στομάχου, στο έλκος δωδεκαδακτύλου,
– σε παθήσεις του ουροποιητικού συστήματος, λοιμώξεις, κυστίτιδα,πυελονεφρίτιδα,
– παχυσαρκία και διαταραχές του μεταβολισμού κυρίως των λιπιδίων

Συνταγή καθαρισμού του εντέρου με αλεύρι λιναρόσπορου
Αντί για πρωινό καταναλώστε αυτό το μείγμα καθημερινά για 3 εβδομάδες:
Εβδομάδα 1: 1 κουταλιά της σούπας λιναρόσπορο σκόνη και 100 ml κεφίρ
Εβδομάδα 2: 2 κουταλιές της σούπας λιναρόσπορο σκόνη και 100 ml κεφίρ
Εβδομάδα 3: 3 κουταλιές της σούπας λιναρόσπορο σκόνη και 150 ml κεφίρ
Αν δεν βρίσκετε λιναρόσπορο σε σκόνη, μπορείτε να αγοράσετε τον σπόρο και να τον αλέσετε για λίγα λεπτά. Φροντίστε να αλέθετε κάθε πρωί, μόνο όσο θα χρειαστείτε για την ημέρα, επειδή αν οι σπόροι παραμείνουν αλεσμένοι για μεγάλο χρονικό διάστημα ενδέχεται να ταγγίσουν.
Καταναλώστε αυτό το μείγμα αντί για πρωινό. Βεβαιωθείτε ότι πίνετε τουλάχιστον 2 λίτρα νερό την ημέρα. Καλύτερα αποτελέσματα επιτυγχάνονται εάν πίνετε το νερό με λίγο μέλι.
Η διαδικασία καθαρισμού μπορεί να εφαρμόζεται μία φορά το χρόνο.

Πηγή: http://www.healthyfoodhouse.com
Επιμέλεια/Μετάφραση: Η τροφή μας το φάρμακό μας

Καταχωρίσθηκε στὴν κατηγορία Άρθρα. Φυλάξτε τὸν μόνιμο σύνδεσμο στὰ ἀγαπημένα σας.

Ἀπαντῆστε

Συμπληρῶστε κατωτέρω τὰ στοιχεῖα σας ἢ πατῆστε σὲ ἕνα εἰκονίδιο γιὰ νὰ συνδεθῆτε.

Λογότυπος τοῦ WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ WordPress.com. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Εἰκόνα Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Twitter. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Φωτογραφία στὸ Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Facebook. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Σύνδεση μὲ τὸ %s σὲ ἐξέλιξη...

Αὐτὸς ὁ ἱστότοπος χρησιμοποιεῖ τὸ Akismet γιὰ νὰ μειώσει τὰ ἀνεπιθύμητα μηνύματα. Μάθετε τί συμβαίνει μὲ τὰ δεδομένα τῶν σχολίων σας.