ΔΝΤ: “Φέρτε κι άλλους πρόσφυγες-λάθρο για να ρίξετε το εργατικό κόστος”!


lathro_192

Tου Θεόφραστου Ανδρεόπουλου
O πραγματικός στόχος της Νέας Τάξης Πραγμάτων και ο αληθινός ρόλος του ΔΝΤ και άλλων παγκόσμιων οργνισμών αποκαλύπτεται από έκθεσή του, με την οποία καλεί τις ευρωπαϊκές χώρες να λάβουν, προσωρινά, μέτρα έτσι ώστε οι πρόσφυγες να πληρώνονται με λιγότερα χρήματα από τον κατώτατο μισθό που προβλέπεται σε κάθε χώρα!Δηλαδή εν ολίγοις προτείνει σε όλες τις χώρες να εκμεταλεύονται τον όποιον δυστυχή του πλανήτη που δεν έχει στον “ήλιο μοίρα”, για να ρίξει το εργατικό κόστος παγκοσμίως, δημιουργώντας υπόνοιες (στους πιο αφελείς) ή και βεβαιότητες (στους πιο υποψισμένους) για τον λόγο, για τον οποίο προκαλούνται οι λαθρομεταναστευτικές ροές, τελικώς τόσο οργανωμένα από εμπόλεμες ζώνες ή απλώς εξαθλιωμένα κράτη.

Αρκεί να αναλογιστεί κανείς ότι στο πρόσφατο παρελθόν υπήρξαν αιματηρότατες πολεμικές συγκρούσεις όπως ο δεκαετής πόλεμος του Βιετνάμ, ο πόλεμος στην Κορέα, η γαλλική επέμβαση στην Ινδοκίνα, η σοβιετική εισβολή στο Αφγανιστάν, η πολυετής επέμβαση της Νότιας Αφρικής στην Αγκόλα κ.λ.π και όμως αντίθετα με ότι συμβαίνει σήμερα δεν δημιουργήθηκαν εκτεταμένες και οργανωμένες λαθρομεταναστευτικές και προσφυγικές ροές, όπως συμβαίνει σημερα με οποιαδήποτε ένοπλη σύγκρουση.

Σην Ελλάδα του 70 και του 80 δεν κατέφθασαν κατά χιλιάδες, Βιετναμέζοι,Αφγανοί, Ανγκολέζοι κ.λ.π παρά το γεγονός ότι απειλούνταν η ζωή τους στις χώρες τους.

Προφανώς τότε επειδή υπήρχε ο λεγόμενος “κομμουνιστικός κινδυνος” τα νεοταξικά κέντρα δεν ήθελαν να “χτυπήσουν” την εργασία όπως ξεκίνησαν αμέσως μετά το 1991 με την κατάρρευση του “υπαρκτού σοσιαλισμού”

Τώρα πλέον το εργατικό κόστος πρέπει να απαξιωθεί και τι καλύτερο από εύρεση χιλιάδων εξαθλιωμένων ανθρώπων για να γίνει αυτό.

Το ΔΝΤ προτείνει την “μακιαβελική” του ιδέα με τη λογική ότι έτσι θα περιοριστεί το κόστος της διαχείρισης των προσφύγων για τις χώρες υποδοχής ενώ παράλληλα θα βοηθήσει τους ίδιους να βρουν πιο γρήγορα εργασία!

Όπως χαρακτηριστικά αναφέρεται στην έκθεση όσο πιο γρήγορα μπουν οι πρόσφυγες στην αγορά εργασίας τόσο περισσότερο θα βοηθήσουν τη χώρα υποδοχής πληρώνοντας φόρο εισοδήματος και ασφαλιστικές εισφορές.

Έτσι το ΔΝΤ σε ρόλο “νόμιμου” δουλέμπορου, νομιμοποιεί όλες τις εμπόλεμες συγκρούσεις που κυρίως εξυπηρετούν δυτικά-αμερικανικά συμφέροντα (όπως στην περίπτωση της Συρίας όπου επιδιώκουν να περάσουν τον αγωγό με το αέριο του Κατάρ), “προτείνει” την λύση που θα εξαθλιώσει τους ιθαγενείς πληθυσμούς, και θα τους φέρει σε σύγκρουση με τους λάθρο-πρόσφυγες.

Έτσι για την ίδια θέση εργασίας σε ένα εργοστάσιο, θα “ξιφομαχούν” ο ντόπιος Γάλλος, Έλληνας, Γερμανός, με Σύρους πρόσφυγες ή Μαροκινούς λαθρομετανάστες.

Η έκθεση του ΔΝΤ με τίτλο «Το μεγάλο κύμα των προσφύγων στην Ευρώπη και οι οικονομικές προκλήσεις», προτείνει μια βραχυπρόθεσμη διαφοροποίηση μεταξύ των αιτούντων άσυλο και των πολιτών της ΕΕ, μέσα από «προσωρινές και περιορισμένες παρεκκλίσεις του κατώτατου μισθού για τους πρόσφυγες».

Προτείνει μάλιστα το μέτρο αυτό να συνδυαστεί με επιδότηση των μειωμένων μισθών στις επιχειρήσεις προκειμένου να απασχολούν «τα άτομα που μεταναστεύουν στην Ευρώπη για να ξεφύγουν από τον πόλεμο, τη φτώχεια και την κρατική βία από τη Μέση Ανατολή και τη Βόρεια Αφρική».

Ένας παγκόσμιος οργανισμός νομιμοποιεί το trafficking και προτείνει την εκμετάλλευση των αναξιοπαθούντων δήθεν στο όνομα της ένταξής τους στην αγορά εργασίας, όλως τυχαίως ικανοποιώντας το αίτημα των νεοφιλελευθέρων για “συμπίεση” των μισθών και αύξηση των κερδών των επιχειρήσεων.

Ήδη στην Γερμανία στην οποία βρίσκονται 1 εκατομμύριο πρόσφυγες-λάθρο (δύσκολο να υπλογίσει κανείς την αναλογία) το γερμανικό Συμβούλιο Οικονομικών Εμπειρογνωμόνων,λόγω της αυξανόμενης προσφοράς φθηνού εργατικού δυναμικού, απέκλεισε οποιαδήποτε αύξηση του κατώτερου ημερομισθίου γιατί αυτή η αύξηση θα αποτελέσει εμπόδιο για την είσοδο στην αγορά εργασίας για πολλούς πρόσφυγες.

Φυσικά, το κοινωνικό-οικονομικό ζήτημα είναι η μια οπτική, το “κέρδος” για τους νεοταξίτες είναι η αλλοίωση των εθνικών πληθυσμών και η κατάργηση εθνών, θρησκειών, ηθών κ.λ.π μέσω των συγκρούσεων που θα προκαλέσουν μεταξύ γηγενών και λαθραίων, δημιουργώντας στο τέλος εύκολα διαχειρίσιμους, και υποτάξιμους “μαζο-πολτούς” χωρίς αρχές, αξίες με μόνη αξία την κατανάλωση, και κάποιες έντεχνα φυτεμένες ιδεολογίες, που θα εξυπηρετούν πάντα τα συμφεροντα κάποιων ελίτ.

Ο εργασιακός Μεσαίωνας θα επεκταθεί, και δυστυχώς δεν φαίνεται να υπάρχει τέλος στα νεοταξίτικα σχέδια των κοσοεξουσιαστών κατά της Ανθρωπότητας, εάν μπορέσουν να επαναφέρουν (“νόμιμα” πάντα) την δουλεία των Φαραώ, θα το κάνουν και θα βάλουν την τηλεόραση να πείσει τον κόσμο ότι είναι για το καλό του!

http://www.pronews.gr/portal/20160123/%CE%B4%CE%B9%CE%B5%CE%B8%CE%BD%CE%B7%CF%83-%CE%BF%CE%B9%CE%BA%CE%BF%CE%BD%CE%BF%CE%BC%CE%B9%CE%B1/%CE%B4%CE%BD%CF%84-%CF%86%CE%AD%CF%81%CF%84%CE%B5-%CE%BA%CE%B9-%CE%AC%CE%BB%CE%BB%CE%BF%CF%85%CF%82-%CF%80%CF%81%CF%8C%CF%83%CF%86%CF%85%CE%B3%CE%B5%CF%82-%CE%BB%CE%AC%CE%B8%CF%81%CE%BF-%CE%B3%CE%B9%CE%B1-%CE%BD%CE%B1-%CF%81%CE%AF%CE%BE%CE%B5%CF%84%CE%B5-%CF%84%CE%BF-%CE%B5%CF%81%CE%B3%CE%B1%CF%84%CE%B9%CE%BA%CF%8C-%CE%BA%CF%8C%CF%83%CF%84%CE%BF%CF%82

Καταχωρίσθηκε στὴν κατηγορία Άρθρα. Φυλάξτε τὸν μόνιμο σύνδεσμο στὰ ἀγαπημένα σας.

Ἀπαντῆστε

Συμπληρῶστε κατωτέρω τὰ στοιχεῖα σας ἢ πατῆστε σὲ ἕνα εἰκονίδιο γιὰ νὰ συνδεθῆτε.

Λογότυπος τοῦ WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ WordPress.com. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Φωτογραφία στὸ Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Facebook. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Σύνδεση μὲ τὸ %s σὲ ἐξέλιξη...

Αὐτὸς ὁ ἱστότοπος χρησιμοποιεῖ τὸ Akismet γιὰ νὰ μειώσει τὰ ἀνεπιθύμητα μηνύματα. Μάθετε τί συμβαίνει μὲ τὰ δεδομένα τῶν σχολίων σας.