“ΩΜΗ ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΗΣΗ ΓΕΡΟΒΑΣΙΛΗ! Ή δέχεστε το ασφαλιστικό ή μειώνονται οι κύριες συντάξεις!”


mediadefaultimagesolga-gerovasilh1-600x295

Η κυβέρνηση βλέπει ότι δεν μπορεί να πείσει κανέναν για το νέο ασφαλιστικό και φαίνεται ότι αλλάζει τακτική. Από τον διάλογο περνάει στις ωμές προειδοποιήσεις, ρίχνοντας το ανάθεμα στους δανειστές. Ούτε λίγο ούτε πολύ η Όλγα Γεροβασίλη έθεσε το δίλημμα «ασφαλιστικό ή μείωση κύριων συντάξεων».Η κυβερνητική εκπρόσωπος διεμήνυσε ότι αν δεν δεχτούμε αυτό το ασφαλιστικό έρχεται μείωση των κύριων συντάξεων και το ασφαλιστικό σύστημα θα καταρρεύσει. «Πρόκειται για σκληρά διλήμματα χωρίς εύκολες απαντήσεις» είπε στην πρωινή εκπομπή του Mega.

Η κ. Γεροβασίλη, μάλιστα, ανέφερε πως το ΔΝΤ ζητάει μείωση των συντάξεων, σημειώνοντας πως η άποψή του «είναι πάντα σκληρότερη και ακραία νεοφιλελεύθερη ότι αν δεν δούμε απόλυτη μείωση των συντάξεων δεν θα συζητήσουμε. Υπάρχει μια διαφορετική άποψη των ευρωπαίων για το κοινωνικό κράτος και τις παροχές του και διαφορετική στο ΔΝΤ, το οποίο δεν αντιλαμβάνεται κοινωνία, αλλά νούμερα με έναν δικό του τρόπο. Οι διαπραγματεύσεις δεν ήταν ποτέ εύκολες”.
Ερωτηθείσα για τις αγροτικές κινητοποιήσεις, η κυβερνητική εκπρόσωπος διαβεβαίωσε πως η κυβέρνηση δεν τρομάζει, διαφορετικά «θα κρυβόμασταν στο σπίτι”, όπως είπε, εκτίμησε ότι πολλά πράγματα έχουν παρερμηνευτεί και χρήζουν εξηγήσεων, ενώ παραδέχτηκε πως υπάρχουν σημεία που επιδέχονται βελτιώσεων.
«Αντιλαμβάνομαι πλήρως το λόγο για τον οποίο οι αγρότες βρίσκονται στο δρόμο. Υπάρχει συσσωρευμένη κούραση από τις πολιτικές των τελευταίων ετών που έπληξαν τον αγροτικό κόσμο”, δήλωσε η κ. Γεροβασίλη. Πρόσθεσε, ωστόσο, ότι υπάρχει μία ψηφισμένη συμφωνία, η οποία περιέχει μερικές δεσμεύσεις που δεν είναι ευχάριστες.
«Πρόκειται για μία συμφωνία γνωστή στον ελληνικό λαό, που εμπιστεύτηκε τον ΣΥΡΙΖΑ μαζί με τους ΑΝΕΛ να διαχειριστούν αυτή την πολύ δύσκολη καμπή για τη χώρα και τον ελληνικό λαό για να βάλει το κοινωνικό πρόσημο μπροστά”, ανέφερε, υπενθυμίζοντας πως αυτή η συμφωνία έχει ψηφιστεί και από τα κόμματα της αντιπολίτευσης, «τα οποία τώρα το ξεχνάνε”.
Η οποιαδήποτε επιβάρυνση ψηφιστεί είναι μεγάλο πρόβλημα για τους αγρότες, συνέχισε η κυβερνητική εκπρόσωπος, σημείωσε όμως πως «η μεγάλη εικόνα είναι ότι ξεκινήσαμε να κάνουμε ένα ασφαλιστικό σύστημα, γιατί είχαμε να διαχειριστούμε ρημαγμένα ταμεία και ταυτοχρόνως μια μνημονιακή δέσμευση, αυτό αν το αφήναμε να εξελιχθεί μόνο του θα σήμαινε ότι 1,8 δισ. έπρεπε να φύγει οριζόντια από τις συντάξεις σήμερα”.

«Σήμερα ο δρόμος δεν ανοίγει με μαγικό κουμπί. Χωρίς παραγωγική ανασυγκρότηση η χώρα δεν θα καταφέρει να σταθεί στα πόδια της”, υπογράμμισε η κ. Γεροβασίλη, διευκρινίζοντας σε σχετική ερώτηση, πως αν οι αγρότες κλιμακώσουν τις κινητοποιήσεις και προχωρήσουν στο κλείσιμο δρόμων, πρόκειται για ένα δικαίωμά τους, το οποίο η κυβέρνηση θα αντιμετωπίσει με διάλογο, επιχειρώντας να αμβλύνει τη διάσταση απόψεων, και ξεκαθάρισε πως δεν είναι πρόθεση της κυβέρνησης να καταστείλει τις κινητοποιήσεις.
Πηγή:
crashonline.gr
http://ellaniapili.blogspot.gr/2016/01/blog-post_722.html#more

Καταχωρίσθηκε στὴν κατηγορία Άρθρα. Φυλάξτε τὸν μόνιμο σύνδεσμο στὰ ἀγαπημένα σας.

Ἀπαντῆστε

Συμπληρῶστε κατωτέρω τὰ στοιχεῖα σας ἢ πατῆστε σὲ ἕνα εἰκονίδιο γιὰ νὰ συνδεθῆτε.

Λογότυπος τοῦ WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ WordPress.com. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Φωτογραφία στὸ Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Facebook. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Σύνδεση μὲ τὸ %s σὲ ἐξέλιξη...

Αὐτὸς ὁ ἱστότοπος χρησιμοποιεῖ τὸ Akismet γιὰ νὰ μειώσει τὰ ἀνεπιθύμητα μηνύματα. Μάθετε τί συμβαίνει μὲ τὰ δεδομένα τῶν σχολίων σας.