Δημιουργία ή Εξέλιξη; (πρώτο μέρος)


Στους ανθρώπους αρέσει πολύ να ακολουθούν μία οποιαδήποτε θρησκεία. Αυτό τους κάνει να αισθάνονται εξυπνότεροι, καλύτεροι και ανώτεροι από όσους δεν την ακολουθούν.
Βασικά θα έλεγα ότι ο άνθρωποι είναι ΑΝΙΚΑΝΟΙ να ζήσουν χωρίς μία θρησκεία.
Αλλά πρώτα θα έπρεπε να ξεκινήσω με την περιγραφή του όρου «θρησκεία».
Με την λέξη αυτή εννοώ έναν αριθμό διανοητικών πεποιθήσεων, τις οποίες ο θρήσκος ακολουθεί πιστά και με φανατισμό, ενώ για να υποστηρίξει την δράση του εκλέγει κάποια γεγονότα που στηρίζουν τις πεποιθήσεις αυτές, παραβλέποντας άλλα γεγονότα που «δεν τον συμφέρουν».
Ο φανατισμός είναι ένα απαραίτητο συστατικό της θρησκείας, και εκείνος που αγαπάει την θρησκεία του είναι ικανός να σας σκοτώσει προκειμένου να σας σώσει. Το μίσος και η αδιαλλαξία που χαρακτηρίζουν τις θρησκείες είναι απίστευτα διογκωμένες εσωτερικές ψυχολογικές καταστάσεις, αλλά περιέργως ΤΕΛΕΙΩΣ ΑΟΡΑΤΕΣ για τους πιστούς,
Οι πεποιθήσεις συνήθως εμφυτεύονται στους ανθρώπους από μικρή ηλικία. Αυτή η διαπαιδαγώγηση κάνει πρακτικά αδύνατον να λειτουργήσει διαφορετικά κάποιος άνθρωπος. Θέλετε ένα παράδειγμα; Το απλούστερο είναι οι ηλίθιοι τρομοκράτες της δυτικοθρεμμένης ΙΣΙΣ και των άλλων μουσουλμανικών τρομοκρατικών οργανώσεων. Έχετε δει πόσοι από αυτούς κρατάνε ψηλά τα αθώα μωρά τους, μέσα στο τζαμί, την ώρα που ο παπάς τους μιλάει για την «αγάπη» στον θεό και το μίσος για τους άπιστους; Αυτοί οι ίδιοι εξάλλου, είναι θύματα της ίδιας πρακτικής, την οποία αναπαράγουν τυφλά.
Εσείς πως θα δρούσατε εάν από μωρά σας πιπίλαγαν το μυαλό για το ότι όταν μεγαλώσετε θα πρέπει να σκοτώσετε τους «εχθρούς» του θεού σας για να πάτε στον παράδεισο;
Όποια ΔΙΑΝΟΗΤΙΚΗ ΑΝΟΗΣΙΑ και να πείτε δεν θα με πείσετε, γιατί πολύ απλά θα κάνατε ΑΚΡΙΒΩΣ τα ίδια.
Ακριβώς τα ίδια όπως έκαναν τον Μεσαίωνα οι ιεροεξεταστές. Με δικαιολογία την αγάπη του Θεού διέπραξαν απίστευτα εγκλήματα:
-έκαιγαν γυναίκες σαν μάγισσες, επειδή είχαν μία μαύρη γάτα ή επειδή ένα κοράκι είχε κάνει φωλιά στο σπίτι τους, ή επειδή μία κουκουβάγια, έκρωζε στο δέντρο της αυλής τους, σημάδια θρησκευτικώς και επιστημονικώς αδιάψευστα ότι είχαν πουλήσει την ψυχή τους στον διάβολο.
-βασάνιζαν άγρια τα θύματά τους για να ομολογήσουν. Ποιος άραγε δεν θα ομολογούσε ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ μετά από μέρες φρικτών βασανιστηρίων;
-κατηγορούσαν ανθρώπους για μαγεία επειδή κάποιος γείτονας είπε ότι «δεν έδειχναν αρκετά ευσεβείς» κατά την προσευχή στην εκκλησία.
Τώρα τι δουλειά έχουν όλα αυτά με την Δημιουργία και την Εξέλιξη;
Υπομονή μέχρι αύριο! Η πείρα μου δείχνει ότι ήδη το κείμενο είναι τεράστιο για τους περισσότερους πιθανούς αναγνώστες. Έτσι θα πρέπει να το «σπάσω» σε κομμάτια.
Αφήστε που έτσι θα μου κάνετε και περισσότερα κλικ…

Περὶ τοῦ/τῆς: aaatosmihalis

Έλλην ορθόδοξος, καθολικά διαμαρτυρόμενος, πάσχων εκ οξείας ανεγκεφαλίτιδος με σποραδικές κρίσεις εξυπνάδας.
Καταχωρίσθηκε στὴν κατηγορία Άρθρα Συνεργατών καὶ σημειώθηκε ὡς , , , , , , , . Φυλάξτε τὸν μόνιμο σύνδεσμο στὰ ἀγαπημένα σας.

Ἀπαντῆστε

Συμπληρῶστε κατωτέρω τὰ στοιχεῖα σας ἢ πατῆστε σὲ ἕνα εἰκονίδιο γιὰ νὰ συνδεθῆτε.

Λογότυπος τοῦ WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ WordPress.com. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Φωτογραφία στὸ Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Facebook. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Σύνδεση μὲ τὸ %s σὲ ἐξέλιξη...

Αὐτὸς ὁ ἱστότοπος χρησιμοποιεῖ τὸ Akismet γιὰ νὰ μειώσει τὰ ἀνεπιθύμητα μηνύματα. Μάθετε τί συμβαίνει μὲ τὰ δεδομένα τῶν σχολίων σας.