Μπλοκαρισμένα μπλόκα!


γραφει ο αρισταρχος (χαλυβουργός απόμαχος)

μπλόκα 2Και τώρα τι; Κλείσαμε δρόμους, φωνάξαμε, συγκρουσθήκαμε, βρίσαμε, θέλουμε αλλαγή. Να φύγουν οι αριστεροί προδότες και νάρθουν ποιοι; Να δώσουν λύσεις σε ποια θέματα; Να πάρουν πίσω το ασφαλιστικό. Μέσα!

Ας σοβαρευτούμε όμως λίγο και να βάλουμε τη λογική μας σε μια τάξη. Στο δημοψήφισμα πριν τις εκλογές δώσαμε μια σαφή όσο και αλλοπρόσαλλη απάντηση. ΟΧΙ στων θεσμών τις απαιτήσεις αλλά με την υποχρέωση να παραμείνει η χώρα εντός Ευρώ και Ευρώπης. Και τα δύο κόντευαν το 70%. Αν δεν υπήρχε το δεύτερο, δηλαδή η παραμονή εντός με κάθε τρόπο ίσως να λύναμε τα δεσμά για κάτι καλύτερο. Αλλά σ’ αυτό έφταιγε ο Τσίπρας με τα περίεργα ερωτήματα του δημοψηφίσματος.

Γνωστό τοις πάσι ότι οι θεσμοί δεν ξέρουν να χορεύουν πεντοζάλη και άρα η λύρα θα έπαιζε για να χορεύουμε εμείς! Κι αφού είδαμε ότι στους τρεις πρώτους μήνες οι δανειστές όχι δεν κουνήθηκαν ρούπι από τις θέσεις τους αλλά τουναντίον αύξησαν και τις απαιτήσεις τους εμείς επιμείναμε στις “διαπραγματεύσεις ” που η μεγάλη παράταση έδειχνε πως οι δανειστές απλά κέρδιζαν χρόνο. Έτσι πέσαμε επάνω τους σαν ξενέρωτοι της πρέφας και ζητήσαμε χρήματα με επακόλουθο νέο πρόγραμμα(βλέπε μνημόνιο) . Βούτυρο στο ψωμί των La gardsoibledragi ετσετερά ετσετερά…

Μέσα λοιπόν σε Ευρώ και Ευρώπη αλλά τη λύρα δεν την παίζει ο Γώγον, όπως λέει και το Ποντιακό μασλάτι, αλλά ο Σόϊμπλε διά μέσου αρκετών ξυλοφωνούντων μαριονετών ιθαγενών και μη. Παραδίνουμε τα πάντα, ακόμη και την Εθνική μας κυριαρχία. Ήταν να μην ανοίξει η όρεξη των… grizzlies! Τώρα; Όλα για πλιάτσικο. Και το χρέος; Χρέος! Πιστεύει ο πρωθυπουργός ακόμα σε θαύματα; Πάνε, μας τα έκοψαν στις εξετάσεις για αγίους. Άκουσα πως αν δεν μας κόψουνε το χρέος θα παραιτηθεί, τόπε και το δεξιοδεκανίκι, ο χοντρός.

μπλόκα1Τώρα δεν υπάρχουν και πολλές λύσεις, πολλοί δρόμοι. Δηλαδή στην πράξη μονάχα δύο επιλογές. Πρώτη: Εντός Ευρώ και Ευρώπη (κι ας ευχηθούμε και εντός Σέγκεν) και με όλα τα κομφόρ. Από μειώσεις μισθών και συντάξεων, πρωτόγονο ασφαλιστικό, αποικιοκρατικές επενδύσεις (και θάμαστε και ευχαριστημένοι, αρκεί να υπάρχει δουλειά) και ξεπούλημα κάθε έννοιας κρατικής περιουσίας και χάσιμο και της Εθνικής κυριαρχίας (αν δεν την χάσαμε) και έτοιμοι για τα χειρότερα για τα επόμενα τουλάχιστον τριάντα χρόνια..

Η δεύτερη είναι η εξασφάλιση έτερης φιλίας για να μην είμαστε μόνοι έξω από το μαντρί και μας φάει ο κακός λύκος . Ναι, μιλώ για γεωπολιτική μετατόπιση με ότι αυτό συνεπάγεται. Και πιστέψτε με δεν καθόλου απλό. Και δεν είναι γιατί οι δύο αντίποδες Κίνα και Ρωσία μας θέλουν εντός Ευρώ για να περάσουν τον Δούρειο ίππο. Έξω τι να μας κάνουν, μπελά στο κεφάλι τους θα βάλουν οι άνθρωποι; Άλλωστε εκεί στην αρχή του ογδόντα τόλεγε και ο Αντρέας έτσι, για ψηφαλάκια. Τα γνωστά “Έξω από την ΕΟΚ, έξω από το ΝΑΤΟ!”. Ήξερε εκείνος πως αυτά τα πράγματα δεν γίνονται αλλά είπαμε, ρητορικά τα συνθήματα προς άγραν ψήφων.

Ά ναι, ξέχασα. Υπάρχει και ο τρίτος δρόμος (όχι ο σοσιαλιστικός, πάει αυτός τον έφαγε η δεξιά και η αριστερά). Να γίνουμε ένα αστεράκι στην αστερόεσσα, αν μας θέλουν δηλαδή. Τότε θα μας κάνει επίσημα κουμάντο η Wall street. Την γλώσσα τους ούτως ή άλλως την ξέρουμε καλά.

μπλόκα3Αλλά για να σοβαρευτούμε. Τι μπορούν οι αγρότες και οι γραβατωμένοι να πετύχουν με την αναμπουμπούλα των μπλόκων. Να το πω; ΤΙΠΟΤΑ! Το θέμα δεν είναι απλά και μόνο ότι τα μέτρα μας πνίγουν, που είναι και σωστό, αλλά τα ισοδύναμα. Έχεις από αυτά για να ισοζυγίσει το ασφαλιστικό. Όχι; Πάει και τέλειωσε θα σας πάρουν το 80% από ότι βγάζετε και εσείς θα μείνετε με τον αγώνα. Όχι ότι το ασφαλιστικό θα την σκαπουλάρει, ήδη ρίχνουν κάτι δις για μαύρες τρύπες του 2017 έτσι, για προετοιμασία. Και η Δρακουλέσκου λέει πως το ασφαλιστικό μας αντέχει για συντάξεις περίπου στα 750ευρώ!(τι χαρά!). Μόνο που διστάζουν γιατί οι συντάξεις καλύπτουν τα νεύρα του 1.5εκατ. των ανέργων.

Η αγροτιά όμως; Ιδιωτικοί συνεταιρισμοί που θα κάνουν κουμάντο για όλα και ασφάλιση της παραγωγής, και τέρμα τα αφορολόγητα, και τέρμα οι επιδοτήσεις και… ο Θεός να βάλει το χέρι του! Δηλαδή, Θεογονία! Και σας το λέω πως θα το πετύχουν, κι ας φέρετε για συμπαράσταση άλλα τόσα τρακτέρ. Μέχρι τώρα τους εμπόδισε κάτι;

Και το μέγα ερώτημα. “Τι να κάνουμε δηλαδή, να μην διαμαρτυρηθούμε; Να ξαναράξουμε στα καναπελίκια;”

Όχι βέβαια, αλλά ο αγώνας γίνεται για επίλυση των προβλημάτων που προέκυψαν και όχι για να φύγει ο Τσίπρας και νάρθει το ισοδύναμο Κούλης. Όποιος και ν’ ανέβει τα υπόλοιπα θα είναι ανοιχτό βιβλίο για μαθητευόμενους και αποτυχημένους προφήτες.

Θέλει συγκροτημένες προτάσεις και να καταλάβουμε πως το τοπίο άλλαξε ριζικά για όλους και για όλα και θα πρέπει να γίνουμε όλοι πιο δεκτικοί και πιο μαχητικοί και πιο εμπλεκόμενοι(με την καλή έννοια)! Με φαντασία και με προτάσεις για μια καλύτερη κοινωνία και όχι την συντήρηση μιας χρεωκοπημένης παλιάς νοοτροπίας που εν τέλει δεν αυτοσυντηρείται με τα σημερινά δεδομένα..
Και δεν έχουμε μόνο το οικονομικό πρόβλημα αλλά και το προσφυγομεταναστευτικό καρκίνωμα που μπορεί να μετατραπεί πολύ εύκολα σε εφιάλτη και εθνική καταστροφή. Και να μη ξεχνάμε τους γείτονες, όλους.
Σοβαρότητα λοιπόν από όλους και προτάσεις. Η εκάστοτε πολιτική αλλαγή απέδειξε πως το πρόβλημα παραμένει. Και αυτό, το πρόβλημα, δεν είναι πολιτικό αλλά κοινωνικό και οικονομικό και τα προβλήματα που συσσωρεύει κάθε μέρα γιγαντώνονται και γίνονται ανάντεχα. Και γίνονται κακό για την εθνική μας επιβίωση.
Ξυπνήστε λοιπόν και απωθήστε όλους αυτούς που κοιτάζουν αλλού και στοχεύουν σε άλλα πράγματα γιατί πάντα αυτό ήταν το μεγάλο μας κουσούρι.

Περὶ τοῦ/τῆς: aristarhos

Προσοχή στην πρίζα, υπάρχει συνωστισμός!
Καταχωρίσθηκε στὴν κατηγορία Άρθρα. Φυλάξτε τὸν μόνιμο σύνδεσμο στὰ ἀγαπημένα σας.

Ἀπαντῆστε

Συμπληρῶστε κατωτέρω τὰ στοιχεῖα σας ἢ πατῆστε σὲ ἕνα εἰκονίδιο γιὰ νὰ συνδεθῆτε.

Λογότυπος τοῦ WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ WordPress.com. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Google. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Εἰκόνα Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Twitter. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Φωτογραφία στὸ Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Facebook. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Σύνδεση μὲ τὸ %s σὲ ἐξέλιξη...

Αὐτὸς ὁ ἱστότοπος χρησιμοποιεῖ τὸ Akismet γιὰ νὰ μειώσει τὰ ἀνεπιθύμητα μηνύματα. Μάθετε τί συμβαίνει μὲ τὰ δεδομένα τῶν σχολίων σας.