Αν μάθεις ποια είναι η “καλύτερη τροφή” για τον εγκέφαλο… θα εκπλαγείς!


may

Όλοι γνωρίζουμε ότι κάποιες τροφές έχουν τέτοια επιρροή πάνω στον ανθρώπινο οργανισμό, που μπορούν να τον κάνουν να νιώθει την απόλυτη ευεξία και να μην του επιτρέπουν να νιώθει εξαντλημένος.
Τα θαλασσινά, εκτός του ότι αποτελούν νούμερο ένα επιλογή στη λίστα των αφροδισιακών τροφών, λειτουργούν και σαν ασπίδα για τον ανθρώπινο οργανισμό. Σύμφωνα με αμερικανούς επιστήμονες, τα θαλασσινά είναι η καλύτερη τροφή για τον εγκέφαλο, και επισημαίνουν ότι η μέτρια κατανάλωσή τους μπορεί να μειώσει τον κίνδυνο εκδήλωσης Αλτσχάιμερ σε ηλικιωμένα άτομα.
Σύμφωνα με τους ερευνητές, τα ηλικιωμένα άτομα που κατανάλωναν θαλασσινά μία φορά την εβδομάδα και ήταν φορείς ενός γονιδίου που τους καθιστούσε ευεπίφορους στη νόσο Αλτσχάιμερ, διέτρεχαν μικρότερο κίνδυνο να εκδηλώσουν τη νόσο
Τα πορίσματα της μελέτης δημοσιεύτηκαν στην Αμερικανική Ιατρική Επιθεώρηση.
Οι Αμερικανοί επιστήμονες διαπίστωσαν πως , στα άτομα αυτά δεν είχαν παρατηρηθεί μεγάλες εγκεφαλικές αλλοιώσεις. Την ίδια ώρα, ειδικοί συστήνουν να είμαστε επιφυλακτικοί απέναντι στα αποτελέσματα της αμερικανικής έρευνας η οποία όπως τονίζουν, αφορά μία συγκεκριμένη ηλικιακή κατηγορία.
Η καθηγήτρια Λόρα Φίλιπς από την Ιατρική Ένωση της Βρετανίας, υπογραμμίζει πως , η έρευνα έδειξε πως η μέτρια κατανάλωση θαλασσινών θωρακίζει τον εγκέφαλο ηλικιωμένων ατόμων από το Αλτσάιμερ και τα άτομα αυτά είναι επίσης φορείς ενός γονιδίου που μπορεί να πυροδοτήσει τη νόσο.
“Δεν θα πρέπει κατά συνέπεια να εξάγουμε συμπεράσματα για τον γενικότερο πληθυσμό”, επεσήμανε η Βρετανή καθηγήτρια.
Μία άλλη παλαιότερη έρευνα συμπεριέλαβε τα θαλασσινά στη λίστα με τις πιο ευεργετικές τροφές για τον εγκέφαλο.
Σύμφωνα με την Ιατρική Σχολή “Mount Sinai” στη Νέα Υόρκη, τα θαλασσινά, όπως ο σολομός, ο τόνος, το σκουμπρί και οι σαρδέλες είναι πλούσια σε ωμέγα -3 λιπαρά οξέα, ισχυρά θρεπτικά συστατικά που είναι απαραίτητα για ένα υγιές μυαλό.
Επιπλέον, ερευνητές στο πανεπιστήμιο Tufts διαπίστωσαν ότι οι άνθρωποι που έτρωγαν ψάρι τρεις φορές την εβδομάδα, μείωναν τον κίνδυνο για Αλτσχάιμερ κατά 39%.

http://www.pronews.gr/portal/20160210/health/%CE%B4%CE%B9%CE%B1%CF%84%CF%81%CE%BF%CF%86%CE%B7/%CE%B1%CE%BD-%CE%BC%CE%AC%CE%B8%CE%B5%CE%B9%CF%82-%CF%80%CE%BF%CE%B9%CE%B1-%CE%B5%CE%AF%CE%BD%CE%B1%CE%B9-%CE%B7-%E2%80%9C%CE%BA%CE%B1%CE%BB%CF%8D%CF%84%CE%B5%CF%81%CE%B7-%CF%84%CF%81%CE%BF%CF%86%CE%AE%E2%80%9D-%CE%B3%CE%B9%CE%B1-%CF%84%CE%BF%CE%BD-%CE%B5%CE%B3%CE%BA%CE%AD%CF%86%CE%B1%CE%BB%CE%BF%E2%80%A6-%CE%B8%CE%B1-%CE%B5%CE%BA%CF%80%CE%BB%CE%B1%CE%B3%CE%B5%CE%AF%CF%82

Καταχωρίσθηκε στὴν κατηγορία Άρθρα. Φυλάξτε τὸν μόνιμο σύνδεσμο στὰ ἀγαπημένα σας.

Ἀπαντῆστε

Συμπληρῶστε κατωτέρω τὰ στοιχεῖα σας ἢ πατῆστε σὲ ἕνα εἰκονίδιο γιὰ νὰ συνδεθῆτε.

Λογότυπος τοῦ WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ WordPress.com. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Google. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Εἰκόνα Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Twitter. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Φωτογραφία στὸ Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Facebook. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Σύνδεση μὲ τὸ %s σὲ ἐξέλιξη...

Αὐτὸς ὁ ἱστότοπος χρησιμοποιεῖ τὸ Akismet γιὰ νὰ μειώσει τὰ ἀνεπιθύμητα μηνύματα. Μάθετε τί συμβαίνει μὲ τὰ δεδομένα τῶν σχολίων σας.