ΤΡΟΜΕΡΟ ΕΠΙΤΕΥΓΜΑ! «Τεχνητό Ήλιο» κατάφεραν να δημιουργήσουν Κινέζοι επιστήμονες!


ilios-1

Σε ένα ειδικό θάλαμο στην ανατολική Κίνα, οι επιστήμονες κατάφεραν να παράξουν θερμοκρασίες τρεις φορές πιο καυτό από τον πυρήνα του Ηλίου χρησιμοποιώντας πυρηνική σύντηξη και να διατηρήσουν αυτή την θερμοκρασία για 102 δευτερόλεπτα!Το επίτευγμα βάζει την Κίνα ένα βήμα μπροστά στην παγκόσμια κούρσα για την αξιοποίηση μιας νέας τεχνολογίας, ένα είδος τεχνητής ηλιακής ενέργειας για πιο καθαρή και ανεξάντλητη ενέργεια, όπως ισχυρίζονται οι ερευνητές, σύμφωνα με το South China Morning Post.
ilios-2
Η στιγμή που δημιουργήθηκε το υπερκαυτό «πλάσμα» στο εσωτερικό του αντιδραστήρα.
Το πείραμα διεξήχθη την περασμένη εβδομάδα σε ένα μαγνητικό αντιδραστήρα σύντηξης στο Ινστιτούτο Φυσικών Επιστημών στη πόλη Hefei, πρωτεύουσα της επαρχίας Jiangsu, σύμφωνα με ανακοίνωση στην ιστοσελίδα του Ινστιτούτου, την Τετάρτη 3 Φεβρουαρίου.
Ο αντιδραστήρας, ήταν σε θέση να θερμάνει αέριο υδρογόνου – ένα ζεστό ιονισμένο αέριο που ονομάζεται πλάσμα – σε περίπου 50 εκατομμύρια βαθμούς Kelvin (49.999.000 βαθμούς Κελσίου). Το εσωτερικό του Ηλίου μας υπολογίζεται σε περίπου 15 εκατομμύρια βαθμούς Kelvin.

Ηλίας Σιατούνης

http://www.financialbox.gr/%CF%84%CF%81%CE%BF%CE%BC%CE%B5%CF%81%CE%BF-%CE%B5%CF%80%CE%B9%CF%84%CE%B5%CF%85%CE%B3%CE%BC%CE%B1-%CF%84%CE%B5%CF%87%CE%BD%CE%B7%CF%84%CF%8C-%CE%AE%CE%BB%CE%B9%CE%BF-%CE%BA%CE%B1%CF%84/

Καταχωρίσθηκε στὴν κατηγορία Άρθρα. Φυλάξτε τὸν μόνιμο σύνδεσμο στὰ ἀγαπημένα σας.

Ἀπαντῆστε

Συμπληρῶστε κατωτέρω τὰ στοιχεῖα σας ἢ πατῆστε σὲ ἕνα εἰκονίδιο γιὰ νὰ συνδεθῆτε.

Λογότυπος τοῦ WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ WordPress.com. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Φωτογραφία στὸ Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Facebook. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Σύνδεση μὲ τὸ %s σὲ ἐξέλιξη...

Αὐτὸς ὁ ἱστότοπος χρησιμοποιεῖ τὸ Akismet γιὰ νὰ μειώσει τὰ ἀνεπιθύμητα μηνύματα. Μάθετε τί συμβαίνει μὲ τὰ δεδομένα τῶν σχολίων σας.