Έρχεται ο λογαριασμός!


γραφει ο αρισταρχος (απομαχος χαλυβουργος)

χαρτηςΜε τις εξελίξεις να είναι καταιγιστικές και παρακολουθώντας τες δεν σου είναι δύσκολο να φωνάξεις με βεβαιότητα “πόλεμος ad portas!”. Και όταν λέμε πόλεμος, εννοούμε πόλεμος. Ο οικονομικός ήδη βρίσκεται σε εξέλιξη και δυστυχώς σέρνει πάντα πίσω του τον αφανισμό με τα όπλα.

Μπλέχτηκε το Συριακό και μπλέχτηκαν σ’ αυτό Ρώσοι και Ιρανοί και Κούρδοι ο καθένας για το δικό του συμφέρον. Όμως χαλούν τα όνειρα του Σουλτάνου και του Βεζύρη του. Χαλούν τα όνειρα της Αμερικής και των δορυφόρων. Οι τελευταίοι βέβαια για κάθε κατάσταση σχεδιάζουν και καμιά δεκαριά εναλλακτικά σενάρια(Έτσι βρε Βαρουφάκη που πηγαίναμε για διαπραγμάτευση με plan b χωρίς… plan a! Αν δεν πάει τόνα λοιπόν σενάριο θα πάει το άλλο. Και όλα βέβαια με κέρδος, και αυτό είναι πάντα το ένα. Η διεθνής επικράτηση του δολαρίου. Όσο αυτό είναι παρών στις διεθνείς συναλλαγές όλα βαίνουν καλώς για την Εσπερία.

Δούλεψαν πάνω σ’ αυτό το project οι Τούρκοι εδώ και πολλά χρόνια. Ο Έρντο μαζί με τον βεζύρη εξόπλισαν την χώρα τους και την έκαναν αστακό. Πρόσθεσε και τον υπέρμετρο εθνικισμό τους θα καταλήξεις στο συμπέρασμα πως ο Νταβούτογλου τζάμπα δεν απειλεί τη Ρωσία. Φωνάζει βέβαια πιο πολύ για ν’ ακούει τη δική του φωνή μπας και ξεθαρρέψει γιατί παρά τα όσα περί μπροστάρη κριού (βλέπε ΝΑΤΟ) μάλλον θα είναι μόνοι. Και δεν καταστρέφεται μόνο το project Συρία αλλά κινδυνεύουν να διαλυθούν και σαν χώρα. Έτσι, για να βγαίνουν και οι προορήσεις των γερόντων μας.

Κατάρ και Σ.Αραβία κινδυνεύουν με πτώχευση αν συνεχιστεί η κατρακύλα του πετρελαίου που κατά τους εμπνευστές αυτής της καθόδου θα έκαναν ζημιά μονάχα στη Ρωσία. Αμ δε, τα εμιράτα την πληρώνουν. Τώρα, και πριν φτάσουν σε οικονομικές αθλιότητες, όπως η Ελλάδα, μαζεύονται όλοι στο Ισιρλίκ για να γαυγίσουν όλοι μαζί μπας και τρομάξει η αρκούδα και… το βάλει στα πόδια! Μα καλά δεν μετρούν ούτε τα λεγόμενα, ούτε τα πραττόμενα της Αμερικής; “Σταματήστε να χτυπάτε τους Κούρδους. Επίσκεψη Αμερικανών αξιωματούχων στο Κομπάνι” . Όλα δείχνουν φωναχτά, σαν να θέλουν να κάνουν Κουρδικό κράτος. Και για να τα βγάλουμε έξω από τα δόντια, καμιά υπερδύναμη δεν θέλει μια νέα χώρα αναδυόμενη σε δύναμη πυρός. Ιδιαίτερα μουσουλμανική και μάλιστα η υπερεθνικιστική Τουρκία. Συνέταιρο στην παγκόσμια εξουσία ή επί το λαϊκότερον Κεχαγιά στο κεφάλι τους;

Αυτοί οι εξουσιαστές από πάνω, πέντε πάνω πέντε κάτω θα τα βρουν και… ακόμη και πόλεμος να γίνει θα είναι περιορισμένης δυναμικής, τόπε ο Μεντβέφιεφ. Ύστερα νέα γεωπολιτική κατανομή, νέες ζώνες επιρροής νέα δεδομένα. Από κει και πέρα νέος σχεδιασμός με όλες τις χώρες αναπτυσσόμενες σε όλα τα πεδία εκτός αυτό του στρατιωτικού. Αυτό είναι δουλειά των μεγάλων. “Άσε, ξεκουράσου. Αναλαμβάνω εγώ να σου φιλάω τα σύνορα και ονομάτησέ με όπως γουστάρεις”.

Ας ψάλουμε λοιπόν ένα “Τη Υπερμάχω…” μήπως και εισακουσθούμε, και στης νέας εποχής που έρχεται τα πράγματα, να υπάρχουμε. Τουλάχιστον όπως είμαστε σήμερα.

Και, θα δούμε…

Περὶ τοῦ/τῆς: aristarhos

Προσοχή στην πρίζα, υπάρχει συνωστισμός!
Καταχωρίσθηκε στὴν κατηγορία Άρθρα. Φυλάξτε τὸν μόνιμο σύνδεσμο στὰ ἀγαπημένα σας.

Ἀπαντῆστε

Συμπληρῶστε κατωτέρω τὰ στοιχεῖα σας ἢ πατῆστε σὲ ἕνα εἰκονίδιο γιὰ νὰ συνδεθῆτε.

Λογότυπος τοῦ WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ WordPress.com. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Εἰκόνα Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Twitter. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Φωτογραφία στὸ Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Facebook. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Σύνδεση μὲ τὸ %s σὲ ἐξέλιξη...

Αὐτὸς ὁ ἱστότοπος χρησιμοποιεῖ τὸ Akismet γιὰ νὰ μειώσει τὰ ἀνεπιθύμητα μηνύματα. Μάθετε τί συμβαίνει μὲ τὰ δεδομένα τῶν σχολίων σας.