Κλείνουν οι Κοινωνικές Δομές Άμεσης Αντιμετώπισης της Φτώχειας στη Θεσσαλονίκη. Κινητοποιήσεις εργαζομένων.


a6f6438a6d4c98a4246b3af3ad403488_L• Γράφτηκε από τον M.X.

Οι εργαζόμενοι στο πρόγραμμα Κοινωνικές Δομές Άμεσης Αντιμετώπισης της Φτώχειας στο Δήμο Θεσσαλονίκης,(κοινωνικό παντοπωλείο, κοινωνικό συσίτιο, τράπεζα χρόνου, κοινωνικός λαχανόκηπος, είμαστεστο δρόμο για μια ακόμη φορά διότι δεν γνωρίζουμε τι μέλει γενέσθαι σχετικά με το μέλλον του προγράμματος το οποίο λήγει
επίσημα στις 30.06 για το αν θα συνεχίσουμε να εργαζόμαστε αν δοθεί παράταση, και τέλος για τα δεδουλευμένα μας τα οποία φτάνουν τους τέσσερις μήνες.Πιο συγκεκριμένα και καθώς το πρόγραμμα μας σχεδιάστηκε ακριβώς για να αντιμετωπίσει τις κοινωνικές – λαϊκές ανάγκες που υπάρχουν, οι οποίες θα αυξάνονται συνεχώς καθώς χωρίς αυτές θα δημιουργηθεί πρόβλημα επιβίωσης αλλά και κοινωνικής αναταραχής κάτι που καμιά κυβέρνηση δεν θέλει.

Είναι ξεκάθαρο ότι δουλεύουμε ακριβώς επειδή υπάρχουν αυτές οι ανάγκες για σίτιση, στέγαση, υγεία, πρόνοια κτλ και όχι επειδή κάποιοι νοιάζονται για εμάς ή επειδή είμαστε καλοί στη δουλειά μας. Είμαστε αναγκαίοι για την κοινωνία γιατί διαφορετικά οι επιπτώσεις θα ήταν πολύ χειρότερες. Κατά συνέπεια κανένας δεν μας κάνει τη χάρη αλλά το αντίθετο συμβαίνει.

Είμαστε και εμείς κομμάτι της κοινωνίας που πλήττεται και δεν μας ξεγελάει το γεγονός ότι έχουμε σήμερα μια «δουλειά». Κάλλιστα θα μπορούσαμε να ήμασταν στη θέση των ανθρώπων που εξυπηρετούμε και το γνωρίζουμε καλά. Για το λόγο αυτό ζητάμε να ληφθούν τα αναγκαία μέτρα ώστε να μην βρεθούν ακόμη περισσότεροι άνθρωποι στο περιθώριο της ανεργίας και του κοινωνικού αποκλεισμού αλλά και μέσω αυτών να συνεχίσουν να προσφέρονται οι πολύτιμες υπηρεσίες για την κάλυψη των κοινωνικών αναγκών.
Με βάση τα παραπάνω και λαμβάνοντας υπόψιν τις κοινωνικές συνθήκες που επικρατούν προτείνουμε τα εξής:
• Οι κοινωνικές δομές για την αντιμετώπιση της φτώχειας να συνεχίσουν την λειτουργία τους, να την ενισχύσουν όπου χρειάζεται και να ενταχθούν πλήρως στον κρατικό τομέα κοινωνικής πολιτικής. Η χρηματοδότηση τους να είναι από αυτό ώστε να μπορούν να καλύπτουν τις ολοένα και περισσότερες διευρυμένες λαϊκές ανάγκες που θα προκύπτουν και να τις επιλύουν ουσιαστικά χωρίς τη λογική της ασπιρίνης.
• Να παραμείνει το υφιστάμενο προσωπικό από κάθε δομή με πλήρης εργασιακές σχέσεις, με συλλογική σύμβαση εργασίας που θα καλύπτει τις σύγχρονες – καθημερινές μας ανάγκες. Δεν μπαίνουμε στη λογική της επαναπροκύρηξης και της μοριοδότησης γιατί αυτό θα σήμαινε ότι κάνουμε ένα βήμα πίσω και αποδεχόμαστε ότι μπορεί να μην είμαστε εμείς την άλλη μέρα στη δουλειά.
Ως συνέχεια των προηγούμενων δράσεων και κινητοποιήσεων που έχουμε κάνει καλούμε σε μαζική κινητοποίηση στις 15.02.2016 και ώρα 11:00 κινητοποίηση στο Υπουργείο Μακεδονίας – Θράκης για τη βόρεια Ελλάδα ώστε να υπάρχει κοινή ημέρα δράσης. Καλούμε όλους τους συναδέρφους να συμμετάσχουν στην κινητοποίηση ώστε να πιέσουμε για τα αυτονόητα, για την δουλειά μας, την επιβίωση μας και το μέλλον μας, όχι μόνο το δικό μας αλλά της πλειοψηφίας της κοινωνίας.

Μόνο η μαζική μας συμμετοχή μπορεί να έχει αποτέλεσμα.

Συντονιστική Επιτροπή εργαζομένων στις Κοινωνικές Δομές αντιμετώπισης φτώχειας στο Δήμο Θεσσαλονίκης
http://www.seleo.gr/thessalonikh/203309-kleinoun-oi-koinonikes-domes-amesis-antimetopisis-tis-ftoxeias-kinitopoiiseis-ergazomenon#.VsA0M7SLTcs

Καταχωρίσθηκε στὴν κατηγορία Άρθρα. Φυλάξτε τὸν μόνιμο σύνδεσμο στὰ ἀγαπημένα σας.

Ἀπαντῆστε

Συμπληρῶστε κατωτέρω τὰ στοιχεῖα σας ἢ πατῆστε σὲ ἕνα εἰκονίδιο γιὰ νὰ συνδεθῆτε.

Λογότυπος τοῦ WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ WordPress.com. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Φωτογραφία στὸ Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Facebook. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Σύνδεση μὲ τὸ %s σὲ ἐξέλιξη...

Αὐτὸς ὁ ἱστότοπος χρησιμοποιεῖ τὸ Akismet γιὰ νὰ μειώσει τὰ ἀνεπιθύμητα μηνύματα. Μάθετε τί συμβαίνει μὲ τὰ δεδομένα τῶν σχολίων σας.