Τους λίγους, τους γνήσιους, εκείνους τους ανθρώπους να εμπιστευτείς καρδιά μου.


2778095123_fc1a5c5dc3_b

Της Φλώρας Σπανού
Εκείνοι οι άνθρωποι που μιλούν στην καρδιά σου.. Εκείνους να εμπιστευτείς.
Εκείνοι οι άνθρωποι που σου απλώνουν το χέρι χωρίς καν να τους ξέρεις.. Εκείνους να εμπιστευτείς.
Εκείνους τους ανθρώπους που μόλις γνώρισες και έχεις την εντύπωση πώς τους ξέρεις μια ζωή.. Εκείνους να εμπιστευτείς.Εκείνους τους ανθρώπους που έχουν βαθύ και καθάριο βλέμμα.. Εκείνους να εμπιστευτείς.
Εκείνους τους ανθρώπους που έχουν περάσει τόσα και δεν φοβούνται να περάσουν άλλα τόσα.. Εκείνους να εμπιστευτείς.
Εκείνους τους ανθρώπους που δεν έχουν δεύτερο ζευγάρι παπούτσια αλλά στο δίνουν για να μην περπατάς ξυπόλυτος εσύ.. Εκείνους να εμπιστευτείς.
Εκείνους τους ανθρώπους που δεν θα σου ζητήσουν ανταλλάγματα.. Εκείνους να εμπιστευτείς.
Είναι οι άνθρωποι που μέχρι χθες δεν γνώριζες και σήμερα ήρθαν να γεμίσουν την ύπαρξή σου με ενέργεια, διαμέσου της θετικής τους αύρας.. Αυτούς, αξίζει να τους εμπιστευτείς.
Το ξέρω φοβάσαι. Θα μου πεις πώς κάποτε έκανες το τραγικό λάθος και εμπιστεύτηκες την καρδιά σου σε άνθρωπο που γνώριζες. Που νόμιζες πως ήξερες πολύ καλά. Κι εκείνος τι έκανε; Σε πρόδωσε. Ναι , σε πρόδωσε. Γιατί αυτός ο άνθρωπος τελικά δεν άξιζε την αγάπη και την εμπιστοσύνη σου. Αυτός ο άνθρωπος αποδείχθηκε κάλπικος.
Και με ρωτάς τώρα. Γιατί να εμπιστευτώ ξανά; Γιατί να πληγωθώ ξανά; Και σου απαντώ. Γιατί έχω πάθει και έχω μάθει κι εγώ. Γιατί υπάρχουν στα αλήθεια «άνθρωποι». Και για αυτούς αξίζει να ρισκάρεις πραγματικά. Θα το καταλάβεις και θα το νοιώσεις όταν έρθουν κοντά σου. Ίσως αργήσουν μα να ‘σαι σίγουρος πώς θα ‘ρθουν.

Γιατί αυτοί οι άνθρωποι θα λάμπουν και θα ξεχωρίζουν ανάμεσα στο πλήθος. Κι όταν τους γνωρίσεις θα καταλάβεις πώς αυτούς πρέπει να τους εμπιστευτείς.
Είναι αυτοί οι άνθρωποι που μόλις είπατε μια κουβέντα και καταλήξατε να έχετε τόσα πολλά κοινά! Μα εσείς μόλις τώρα γνωριστήκατε. Σκέφτεσαι..Κι όμως τους ανοίγεις την καρδιά σου δίχως περιστροφές. Γιατί έχουν την ικανότητα με την θετική τους ενέργεια να αποκαλύψουν το μυστήριο εκείνο που τόσοι άλλοι δεν κατόρθωσαν. Χρόνια τώρα.

Γιατί ποτέ δεν κατάλαβαν. Πάντα τους ένοιαζε ο εαυτός τους.
Κι όμως ανάμεσα σε αυτούς υπάρχουν κι εκείνοι που θα καταλάβουν.
Οι άνθρωποι αυτοί που δεν λένε μεγάλα λόγια αλλά κάνουν μεγάλα έργα..Αυτοί οι άνθρωποι που σου αποδεικνύουν έμπρακτα ότι αξίζει να τους έχεις μέσα στη ζωή σου..Αυτούς πρέπει να τους εμπιστευτείς.

Γιατί αυτοί οι άνθρωποι έχουν την ικανότητα με το χαμόγελό και την απλότητά τους να αγγίξουν τις πιο απόμακρες και ευαίσθητες χορδές της ψυχής σου.
Το έχεις νοιώσει ποτέ αυτό; Αν, ναι, αν τώρα έχεις δίπλα σου έναν τέτοιο άνθρωπο τότε να είσαι σίγουρος πώς είσαι πολύ τυχερός. Κράτησε τον κοντά σου και μην τον πληγώσεις. Κράτησε τον κοντά σου και μην τον διώξεις ποτέ. Κρατάς ένα ανεκτίμητο διαμάντι στα χέρια σου. Γιατί πουθενά αλλού στον κόσμο δεν θα βρεις παρόμοιό του.

Λίγοι είναι εκείνοι οι άνθρωποι που ξεχωρίζουν. Λίγοι είναι εκείνοι οι άνθρωποι που θα σε καταλάβουν πραγματικά. Λίγοι είναι εκείνοι οι άνθρωποι που θα μιλήσουν με την καρδιά σου. Κράτα τους. Να ξέρεις σίγουρα πώς αυτοί οι άνθρωποι δεν θα αποδειχθούν ότι ήταν κάλπικοι.
Αυτοί οι άνθρωποι δεν θα αποδειχθούν ότι ήταν « άνθρακες ο θησαυρός»!
αναπνοές

http://www.anapnoes.gr/tous-ligous-tous-gnisious-ekinous-tous-anthropous-na-empisteftis-kardia-mou/

Καταχωρίσθηκε στὴν κατηγορία Άρθρα. Φυλάξτε τὸν μόνιμο σύνδεσμο στὰ ἀγαπημένα σας.

Ἀπαντῆστε

Συμπληρῶστε κατωτέρω τὰ στοιχεῖα σας ἢ πατῆστε σὲ ἕνα εἰκονίδιο γιὰ νὰ συνδεθῆτε.

Λογότυπος τοῦ WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ WordPress.com. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Εἰκόνα Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Twitter. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Φωτογραφία στὸ Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Facebook. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Σύνδεση μὲ τὸ %s σὲ ἐξέλιξη...

Αὐτὸς ὁ ἱστότοπος χρησιμοποιεῖ τὸ Akismet γιὰ νὰ μειώσει τὰ ἀνεπιθύμητα μηνύματα. Μάθετε τί συμβαίνει μὲ τὰ δεδομένα τῶν σχολίων σας.