Οι αγρότες ενισχύουν τα μπλόκα τους σε όλες τις πόλεις!


2449919-600x332

Ανυποχώρητοι μοιάζουν οι αγρότες στις κινητοποιήσεις τους και στα μπλόκα σε πάρα πολλούς εθνικούς αλλά και επαρχιακούς δρόμους.
Ειδικότερα, συνεχίζεται ο επ’ αόριστον αποκλεισμός τόσο της παλιάς όσο και της νέας εθνικής οδού Αθηνών-Κορίνθου στο ύψος των διοδίων του Ισθμού και η κυκλοφορία διεξάγεται από τον παραλιακό δρόμο μέσα από το χωριό Καλαμάκι.Από τις 18.00 έως τις 23.00 οι αγρότες θα κλείσουν το δρόμο στα διόδια Νεστάνης, επί της εθνικής οδού Τρίπολης – Κορίνθου και η κυκλοφορία θα διεξάγεται από την παλαιά εθνική οδό Τρίπολης – Άργους μέσω Αχλαδόκαμπου.

Επιπλέον οι αγρότες της Λακωνίας θα αποκλείσουν από τις 19.00 έως τις 20.00 την γέφυρα του Ευρώτα, επί της εθνικής οδού Σπάρτης – Τρίπολης.
Στο μεταξύ αγρότες της Αρκαδίας συμμετέχουν από το πρωί σε αιμοδοσία στην Τρίπολη για τη στήριξη παιδιών με νεοπλασματικές ασθένειες.
2471291-600x400
Επίσης μια πληροφορία τις τελευταίας στιγμής αναφέρει πως οι αγρότες της Τριφυλίας,που βρίσκονται για 17η ημέρα σε κινητοποίηση, ανακοίνωσαν πως ενισχύονται με εξήντα, επιπλέον, οχήματα (τρακτέρ και αγροτικά αυτοκίνητα) το μπλόκο του Καλού Νερού, ενώ σύμφωνα με χθεσινή απόφαση των αγροτών κλείνει από τις 4:00 η ώρα και επ” αόριστον ο κόμβος, δυσκολεύοντας την κυκλοφορία των διερχόμενων οδηγών από Κυπαρισσία προς Πύργο, αλλά και από Πύργο προς Κυπαρισσία και Καλαμάτα.
Κλιμάκιο της Συντονιστικής Επιτροπής των αγροτών της Τριφυλίας υποδέχεται αυτή την ώρα τους νέους διαδηλωτές στον κόμβο του Καλού Νερού.

Οι αγρότες του νομού Θεσσαλονίκης τώρα, δηλώνουν αποφασισμένοι να φτάσουν «μέχρι τέλους». Για σήμερα αποφασίστηκε αποκλεισμός της εθνικής οδού Θεσσαλονίκης-Μουδανίων και στις τρεις λωρίδες στα δύο ρεύματα, για το διάστημα από τις 15:00 έως τις 21:00. Σύμφωνα με το μέλος της συντονιστικής επιτροπής του μπλόκου στην αερογέφυρα Θέρμης, Δημήτρη Παπαδάκη, στη σημερινή κινητοποίηση θα συμμετέχει και δύναμη από το μπλόκο του αεροδρομίου «Μακεδονία», που βρίσκεται πάνω στη διασταύρωση του κρατικού αερολιμένα.
newego_LARGE_t_1101_54634536_type13145-600x338
Οι αγρότες του μπλόκου στη θέση «Πράσινα φανάρια», στη διασταύρωση πριν το αεροδρόμιο, θα προχωρήσουν σε αποκλεισμό του δρόμου για μία ώρα, από τις 8 το βράδυ. Όπως δήλωσε ο αγροτοσυνδικαλιστικής Βασίλης Μαυροσκάς, στόχος είναι αναδειχθεί ότι οι αγρότες είναι στη θέση τους και παραμένουν δυνατοί. «Παρά τις δηλώσεις που έγιναν χθες για αποχώρηση δύναμης από το μπλόκο, τις οποίες αποδίδω σε ένταση της στιγμής και χαρακτηρίζω άστοχες, από το σημείο δεν έφυγε κανείς και παραμένουμε στη θέση μας μέχρι τέλους», πρόσθεσε.
Το συνηθισμένο πρόγραμμα αποκλεισμού του ακολουθεί και σήμερα το μπλόκο στο Δερβένι. Οι αποκλεισμοί θα έχουν ως εξής: 11:00-15:00 κλειστές οι τρεις λωρίδες και στα δύο ρεύματα. Από τις 15:00 έως τις 18:00 θα δοθεί στην κυκλοφορία μία λωρίδα σε κάθε πλευρά. «Παραμένουμε με το βλέμμα στραμμένο στις εξελίξεις και ευελπιστούμε να μη γίνουν συμφωνίες κάτω από το τραπέζι και πάει στράφι ο αγώνας που δίνουμε όλοι εμείς του πρωτογενούς τομέα», δήλωσε ο συντονιστής Αναστάσης Σοϊλεμέζης.

Οι συμμετέχοντες στα μπλόκα του νομού Χαλκιδικής δεν προγραμματίζουν κινητοποίηση για σήμερα. Σύμφωνα με τον συντονιστή του κόμβου στα Μουδανιά, Βαγγέλη Μισαηλίδη, για τις 7 το βράδυ έχει προγραμματισθεί γενική συνέλευση, στην οποία θα αποφασιστεί η αυριανή στάση των αγροτών. Υπενθυμίζεται ότι στον νομό Χαλκιδικής έχουν στηθεί τέσσερα μπλόκα, στον κόμβο Γοματίου στην Ιερισσό, στα Νέα Μουδανιά, στη Νέα Καλλικράτεια και στον Πολύγυρο.
Κιλκίς: Αγρότες απέκλεισαν τη ΔΟΥ με τρακτέρ και αχυρόμπαλες

Με τρακτέρ, αγροτικά οχήματα, αχυρόμπαλες αλλά και ζώα, αγρότες απέκλεισαν από τις 10:00 το πρωί τη ΔΟΥ νομού Κιλκίς, έχοντας στο πλευρό τους επιστημονικούς φορείς και εκπροσώπους άλλων επαγγελματικών κλάδων. Η κινητοποίηση θα διαρκέσει έως και τις 13:30 και στόχος – όπως ανέφερε το μέλος της συντονιστικής επιτροπής του μπλόκου στο τελωνείο της Δοϊράνης, Γιώργος Τερζής, είναι «να γίνει επιτέλους σαφές ότι ο κόμπος έφτασε στο χτένι».
Στο νομό Κιλκίς έχουν στηθεί δύο μπλόκα, στα τελωνεία στους Εύζωνες και τη Δοϊράνη. Στο πρώτο θα συνεχιστεί και σήμερα ο αποκλεισμός (13:00-15:00 και 20:00-23:30) και στο δεύτερο οι αγρότες θα αποκλείσουν τη διέλευση των οχημάτων από τις 18:30 έως τις 23:30.
Υπό κατάληψη τελούν επίσης από νωρίς το πρωί έως και τις 14:30, δύο τραπεζικά υποκαταστήματα στα Γιαννιτσά.
image-1454925851-1494633808-600x271
Την ίδια ώρα, σε αποκλεισμό του δρόμου έως τις 18:00 προχωρούν οι αγρότες στο μπλόκο της Χαλκηδόνας.
Στον νομό Πέλλας, η απόφαση που ελήφθη, αφορά το κλείσιμο των κόμβων: Μελισσίου, Μαυροβουνίου, Μεσημερίου, Αλυσίδας Βεγορίτιδας και Αψάλου (18:00-21:00) και Γυψοχωρίου (17:00- 17:30).

Στον νομό Πιερίας, σε Αιγίνιο και Κατερίνη, σύμφωνα με το μέλος της συντονιστικής επιτροπής, Χρήστο Βάγια, συνεχίζεται ο αποκλεισμός για τέταρτη ημέρα σήμερα.
Υπό κατάληψη παραμένει η Εγνατία Οδός στον κόμβο των Κερδυλλίων, ενώ στο χρονικό διάστημα 12:00-24:00 θα κλείσει και η δίοδος για την παρακαμπτήριο, στην παλαιά εθνική οδό Θεσσαλονίκης-Καβάλας. Σε πεντάωρο αποκλεισμό της παλιάς εθνικής οδού στο ύψος της Αμφίπολης, από τις 16:00-21:00, θα προχωρήσουν οι αγρότες από το μπλόκο της Παλαιοκώμης. Παραμένουν τα μπλόκα των Κοκκινογείων και Προσοτσάνης του νομού Δράμας, με τους συμμετέχοντες να προχωρούν σε συμβολικούς αποκλεισμούς ανά τακτά χρονικά διαστήματα.
Στα διόδια των Μαλγάρων, συνεχίζεται ο αποκλεισμός. «Δεν πρόκειται να ανοίξουμε μέχρι και την Παρασκευή, εκτός εάν κρίνουμε ότι λόγω καιρού μπορεί να ταλαιπωρήσουμε, μέσω των παρακαμπτηρίων, τους οδηγούς και να προκληθεί ατύχημα» τόνισε ο επικεφαλής της συντονιστικής επιτροπής του μπλόκου, Αχιλλέας Καμπούρης.

Σε αποκλεισμό παραμένει για περισσότερες από δύο εβδομάδες και ο κόμβος του Νησελίου επί της Εγνατίας Οδού στο τμήμα Θεσσαλονίκης-Βέροιας.
http://www.crashonline.gr/%CE%B1%CF%80%CE%BF%CE%BA%CE%BB%CE%B5%CE%B9%CF%83%CE%BC%CE%B5%CE%BD%CE%B7-%CE%B7-%CE%B5%CE%BB%CE%BB%CE%B1%CE%B4%CE%B1-%CE%BF%CE%B9-%CE%B1%CE%B3%CF%81%CF%8C%CF%84%CE%B5%CF%82-%CE%B5%CE%BD%CE%B9%CF%83/

Καταχωρίσθηκε στὴν κατηγορία Άρθρα. Φυλάξτε τὸν μόνιμο σύνδεσμο στὰ ἀγαπημένα σας.

Ἀπαντῆστε

Συμπληρῶστε κατωτέρω τὰ στοιχεῖα σας ἢ πατῆστε σὲ ἕνα εἰκονίδιο γιὰ νὰ συνδεθῆτε.

Λογότυπος τοῦ WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ WordPress.com. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Εἰκόνα Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Twitter. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Φωτογραφία στὸ Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Facebook. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Σύνδεση μὲ τὸ %s σὲ ἐξέλιξη...

Αὐτὸς ὁ ἱστότοπος χρησιμοποιεῖ τὸ Akismet γιὰ νὰ μειώσει τὰ ἀνεπιθύμητα μηνύματα. Μάθετε τί συμβαίνει μὲ τὰ δεδομένα τῶν σχολίων σας.