“Αυτό που γίνεται στα νησιά του Αιγαίου είναι πόλεμος!”


123-3

Σ΄ ένα μόνο 24ωρο Λιμενικό και Πολεμικό Ναυτικό επενέβησαν σε 47 διαφορετικά περιστατικά έρευνας και διάσωσης στις θαλάσσιες περιοχές Λέσβου, Σάμου, Φαρμακονησίου, Κω και Μεγίστης!
2.252 πρόσφυγες πέρασαν σ΄αυτά τα νησιά!
Το σοβαρό μέτωπο, όμως, είναι το Καστελλόριζο.Τα όσα αναφέρει ο βουλευτής της ΝΔ Βασίλης Κικίλιας σε ερώτησή του στη Βουλή είναι ενδεικτικά:
Τις τελευταίες μέρες η τοπική κοινωνία του Καστελλόριζου δοκιμάζεται από την αθρόα προσέλευση μεταναστών – προσφύγων στο νησί. Σύμφωνα με μαρτυρίες τοπικών παραγόντων και κατοίκων του νησιού, ο αριθμός των προσφύγων τείνει να είναι τριπλάσιος από αυτόν των μόνιμων κατοίκων.

Ο αριθμός των μεταναστών – προσφύγων που βρίσκονται στο Καστελλόριζο φτάνει τους 740 συνολικά, όταν το σύνολο των μονίμων κατοίκων δεν ξεπερνά τους 250.
Καθημερινά υπολογίζεται ότι καταφθάνουν στο νησί 80-100 άτομα από τα τουρκικά παράλια. Οι υπηρεσίες ταυτοποίησης και επιτήρησης του νησιού – μόλις 6 αστυνομικοί και 4 λιμενικοί – αδυνατούν να επιτελέσουν σωστά το έργο τους, εφόσον οι αφίξεις των μεταναστών έχουν ξεπεράσει κάθε εκτίμηση.

Πρωτόγνωρες καταστάσεις παρατηρούνται τόσο στους χώρους φιλοξενίας, όσο και στο ιατρείο του νησιού που εφημερεύει καθημερινά με δύο αγροτικούς γιατρούς περιθάλποντας εκατοντάδες μετανάστες σε μια μέρα. Το σκηνικό συμπληρώνεται με ανεπαρκείς δομές της Πολιτείας να στεγάσει ακόμα και τους ίδιους τους αστυνομικούς στο νησί, καθώς μαρτυρίες αναφέρουν πως δύο από τους έξι αστυνομικούς μένουν μέσα στο αστυνομικό τμήμα σε άθλιες συνθήκες.
Οι πρόσφυγες εφόσον ταυτοποιηθούν αναχωρούν για την Αθήνα με τα δρομολόγια της γραμμής που κατά κανόνα είναι δύο φορές την εβδομάδα, αλλά λόγω των καιρικών συνθηκών το τελευταίο διάστημα πραγματοποιείται δρομολόγιο κάθε επτά η δεκαπέντε μέρες, ανεβάζοντας τον αριθμό των προσφύγων σε δυσανάλογα μεγέθη για τη δυνατότητα φιλοξενίας του νησιού.
Ερωτάται ο αρμόδιος Υπουργός;
Ποια η μεταναστευτική πολιτική της κυβέρνησης στις εθνικά ευαίσθητες περιοχές των συνόρων της χώρας; Τι μέτρα έχουν ληφθεί προκειμένου να διασφαλιστεί η ασφάλεια σε ένα νησί τεράστιας γεωστρατηγικής σημασίας, όπως το Καστελλόριζο;
Τι μέτρα προτίθεται να πάρει η κυβέρνηση προκειμένου να μεταφερθούν έγκαιρα οι πρόσφυγες από το νησί;
Ποιες ενέργειες έχει κάνει η κυβέρνηση προκειμένου να διασφαλίσει την τακτικότερη σύνδεση του νησιού με την Αθήνα, κυρίως τώρα που το νησί βιώνει πρωτόγνωρες καταστάσεις;
Τι μέτρα έχουν ληφθεί για την ενίσχυση των αστυνομικών δυνάμεων στο νησί;

Πηγή:
militaire.gr
http://ellaniapili.blogspot.gr/2016/02/blog-post_288.html#more

Καταχωρίσθηκε στὴν κατηγορία Άρθρα. Φυλάξτε τὸν μόνιμο σύνδεσμο στὰ ἀγαπημένα σας.

Ἀπαντῆστε

Συμπληρῶστε κατωτέρω τὰ στοιχεῖα σας ἢ πατῆστε σὲ ἕνα εἰκονίδιο γιὰ νὰ συνδεθῆτε.

Λογότυπος τοῦ WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ WordPress.com. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Φωτογραφία στὸ Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Facebook. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Σύνδεση μὲ τὸ %s σὲ ἐξέλιξη...

Αὐτὸς ὁ ἱστότοπος χρησιμοποιεῖ τὸ Akismet γιὰ νὰ μειώσει τὰ ἀνεπιθύμητα μηνύματα. Μάθετε τί συμβαίνει μὲ τὰ δεδομένα τῶν σχολίων σας.