“Αδιανόητο: “Μην ανησυχείτε που έκλεισαν τα Σκόπια τα σύνορα. Θα τους φιλοξενήσουμε όλους εμείς»”


mouzalas-735x459_0

“ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΔΥΣΚΟΛΑ ΑΛΛΑ ΘΑ ΤΟ ΣΥΝΗΘΙΣΟΥΜΕ»

Ότι θα κρατήσουμε επί της ουσίας όλους τους λάθρο και πρόσφυγες στην χώρα προανήγγειλε ο υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής Γ.Μουζάλας δείχνοντας να μην έχει αντιληφθεί την κατάσταση που δημιουργείται και προχωρά σε δηλώσεις κενού περιεχομένου όπως: «Τα προβλήματα θα τα υποστούμε για λίγο, αλλά θα τα αντιμετωπίσουμε, ενωμένοι και θα τα καταφέρουμε. Ήδη κατασκευάζουμε καινούριους χώρους για τους ανθρώπους αυτούς, υπάρχει μια αναστάτωση, αλλά δεν θα υπάρχει για πολύ. Τακτοποιούνται, με βάση τους νόμους της χώρας, με σεβασμό της αξιοπρέπειας των Ελλήνων και των ανθρώπων αυτών. Τα πράγματα θα μπουν σε έναν ρυθμό και θα αντιμετωπιστούν, αν και στην αρχή δεν μπορούμε να αποφύγουμε την αναστάτωση».

Προφανώς δεν έχει αντιληφθεί ο κύριος υπουργός ότι εάν συνεχίσουν να καταφθάνουν με τους ρυθμούς αυτούς όλη η Ελλάδα η κάθε γειτονιά θα πρέπει να γίνει ένα hot spot! Eίναι απλά μαθηματικά.

Υπάρχει όμως και το ενδεχόμενο ο γυναικολόγος κύριος Μουζάλας να “δραπετεύσει» είτε άμεσα είτε τον Μάϊο στον ανασχηματισμό που έρχεται.

«Θα σκληρύνουμε τη στάση μας προς τις γειτονικές χώρες που δε δέχονται τους πρόσφυγες», τονίζοντας ότι η Ελλάδα θα αυξήσει τις διπλωματικές της πιέσεις. Δηλαδή πως θα τους πιέσουμε; Θα κρατάμε τις αναπνοές μας μέχρι να σκάσουμε;

«Πέντε αστυνομικοί διευθυντές των χωρών του Βίσεγκραντ και δυστυχώς της Αυστρίας καταργήσανε την απόφαση που πήραν οι πρωθυπουργοί 15 ώρες πριν. Αυτά είναι πρωτοφανή πράγματα για την ευρωπαϊκή ιδέα», τόνισε ο κ. Μουζάλας, σημειώνοντας ότι οι πρόσφυγες που απομακρύνθηκαν από τις σιδηροδρομικές γραμμές θα πάνε σε χώρους που ήδη έχουν δημιουργηθεί, ενώ θα δημιουργηθούν κι άλλοι.

Ο κ. Μουζάλας κάλεσε τους Έλληνες πολίτες να βοηθήσουν, εκτιμώντας ότι πολύ γρήγορα η κατάσταση θα είναι υπό έλεγχο. «Το παλεύουμε. Έχουμε σχέδιο. Θα τα καταφέρουμε», ανέφερε.

Εν ολίγοις δεν μπορεί να κάνει τίποτα. Οι αστυνομικοί διευθυντές που αναφέρει δεν πήραν απόφαση μόνοι τους, αλλά δέχτηκαν εντολή από τις ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΙΣ τους, οι οποίες προκειμένου να σώσουν το “τομάρι» των χωρών τους (και καλά κάνουν) γράφουν την “Ευρωπαϊκή Ιδέα» του Γ.Μουζάλα στα παλαιότερα των… υποδημάτων τους.
«Βρισκόμαστε μπροστά σε μία ενέργεια με στοιχεία πραξικοπηματικά», είπε εξηγώντας πως «τελειώνει μια σύσκεψη πρωθυπουργών κι αυτοί δέκα ώρες μετά την παραβιάζουν».
Ο κύριος Μουζάλας μιλώντας σε τηλεοπτικό δίαυλο στάθηκε ιδιαίτερα στην κίνηση της Αυστρίας, που συγκαλεί αύριο στην Βιέννη σύσκεψη των χωρών της οδού των Δυτικών Βαλκανίων για τους π΄ροσφυγες: «Τους καλεί όλους, εκτός της Ελλάδας, μια κίνηση πολύ εχθρική κατά της χώρας μας» τόνισε και συνέχισε: «Παραβιάζει όλες τις αποφάσεις της ΕΕ και ονομάζει την Ελλάδα “πύλη εισόδου», ελπίζοντας ότι έτσι θα μειώσει τις προσφυγικές ροές, επιβαρύνοντας την δική μας χώρα. Στην πραγματικότητα θα αυξήσει τόσο πολύ την παράνομη μετανάστευση που τα πράγματα θα γίνουν πολύ χειρότερα».
«Είναι λυπηρό για την Αυστρία κι εγώ δεν την χαρίζω στους Βίζενγκραντ, γιατί έχει δεχτεί 90.000 πρόσφυγες κι αυτοί δεν έχουν δώσει ούτε μια κουβέρτα, λυπάμαι πάρα πολύ, αλλά οι ίδιοι οι αυστριακοί κάνουν τα πάντα για να μπουν στην ομάδα αυτή και κάνουν λάθος», είπε.
Από την πλευρά της ελληνικής πολιτείας, ο κύριος Μουζάλας ενημέρωσε πως «εξαντλούνται όλα τα περιθώρια, γίνονται διαβήματα σε όλους, ο πρωθυπουργός εκφράζει την δυσαρέσκειά του στους ομολόγους του, όπως κι εγώ, μιλούμε και με την ολλανδική προεδρία, ο κύριος Αβραμόπουλος, εκ μέρους της Κομισιόν, καταδίκασε την κατάσταση».
Ας δούμε τι συμβαίνει τις τελευταίες ημέρες στην χώρα με το προσφυγικό να εξελίσσεται σε πραγματική “βόμβα»:
Στις 6 ή 7 Μαρτίου θα παρθεί η τελική απόφαση στη Σύνοδο ΕΕ- Τουρκίας. Μέχρι τότε Frontex, ΝΑΤΟ, ελληνικές αρχές και Τουρκία υποτίθεται ότι θα πρέπει να έχουν μειώσει τις προσφυγικές ροές κάτι πο φυσικά δεν γίνεται με υπαιτιότητα της Τουρκίας

Ο Τόμας ντε Μεζιέρ, υπουργός Εξωτερικών της Γερμανίας δήλωσε χτες Δευτέρα ότι η Σένγκεν θα ισχύει «σε κάποια άλλα σύνορα», προφανώς των κοπίων, εστω κι αν η χώρα αυτή δεν είναι μέλος ούτε της Συνθήκης ούτε καν της ΕΕ!

Η Αυστρία πρωτοστατεί στην απομόνωση της Ελλάδας, διοργανώνοντας παμβαλκανική διάσκεψη στη Βιέννη (θα συνυπάρξουν μέχρι και Σερβία με Κόσοβο στο ίδιο τραπέζι) χωρίς την Αθήνα

Η Τουρκία αρνείται στην πράξη επαναπροώθηση μεταναστών στο έδαφός της και όχι μόνο αυτό αλλά έχει τριπλασιάσει τις “αποστολές» προσφύγων-λάθρο στα ελληνικά νησιά.

Εν τω μεταξύ άγνωστοι με καλυμμένα τα πρόσωπα, πήγαν στο hot spot του Σχιστού και κάρφωσαν μία γουρονοκεφαλή στην είσοδο.

Τοποθέτησαν μάλιστα και έναν σταυρό και έχυσαν αίμα γουρουνιού, κάτι που δέιχνει ότι οι αντιδράσεις από εδώ και στο εξής θα μεγαλώσουν με γεωμετρική πρόοδο, καθώς οι Έλληνες πολίτες συνειδητοποιούν ότι οι πρόσφυγες-λάθρο θα εγκλωβιστούν στην χώρα.

Η ελληνική αστυνομία έχει αρχίσει να απομακρύνει χιλιάδες πρόσφυγες που έχουν παγιδευτεί στα σύνορα Σκοπιων-Ελλάδας, αναφέρει ο διεθνής Τύπος.

“Η ελληνική αστυνομία απομακρύνει τους πρόσφυγες από τα βόρεια σύνορά της μετά την σκλήρυνση των μέτρων εισόδου των προσφύγων από τις αρχές των Σκοπίων», γράφει η γαλλική εφημερίδα “Le Figaro».

“Περίπου 1.200 άνθρωποι βρίσκονται συγκεντρωμένοι στην Ειδομένη, κυρίως Αφγανοί, πολλοί από τους οποίους κυκλοφορούν χωρίς επίσημα έγγραφα. Με την ενίσχυση των μέτρων εισόδου των προσφύγων σε χώρες στη βόρεια Ευρώπη, η κατάσταση επιδεινώνεται στο Nότο».

“Στα σύνορα ΠΓΔΜ- Ελλάδας, οι ελληνικές αρχές έχουν αρχίσει να απομακρύνουν τους πρόσφυγες», αναφέρει το πρακτορείο Reuters

“Υπάρχει ανησυχία για το τι μπορεί να συμβεί στην Ελλάδα όπου καθημερινά συρρέουν πρόσφυγες σε ελληνικά νησιά από την Τουρκία. Χτες, άλλοι 1.250 μετανάστες έφτασαν στην Αθήνα με πλοία από τρία ελληνικά νησιά. Ορισμένοι από αυτούς είχαν εισιτήρια για να μεταφερθούν με πούλμαν έως την Ειδομένη, όμως είναι αβέβαιο εάν θα τους επιτραπεί να ταξιδέψουν βόρεια των Αθηνών”.

“Tα αυστηρότερα σύνορα στα Σκόπια παγιδεύουν τους πρόσφυγες στην Ελλάδα» , γράφει ο ιστότοπος “Balkaninsight», του δικτύου “BIRN».

“Ήδη, πέντε χιλιάδες πρόσφυγες έχουν ξεμείνει στη βόρεια Ελλάδα την ώρα που τα Σκόπια επέβαλαν αυστηρότερους ελέγχους στα σύνορά τους για το ποιους θα αφήσει να περάσουν στη χώρα. Oι αρχές των Σκοπίων συνέλαβαν δύο Αφγανούς που προσπάθησαν να πηδήξουν τον φράχτη στα σύνορα με την Ελλάδα μετά την απόφαση που έλαβαν να απαγορεύσουν την πρόσβαση στη χώρα σε πρόσφυγες που δεν είναι από τη Συρία και το Ιράκ.

Η απόφαση της ΠΓΔΜ έχει προκαλέσει προσφυγική ασφυξία στα σύνορα με τη Βόρεια Ελλάδα όπου χιλιάδες πρόσφυγες έχουν συγκεντρωθεί προκειμένου να βρουν ένα ασφαλές καταφύγιο στην Ευρώπη.»

Κάθε μέρα το σύνολο των διαμενόντων στην χώρα αυξάνει κατά δεκάδες χιλιάδες με απρόβλεπτα αποτελέσματα.

Για να γίνει κατανοητό: Ένα ασανσέρ αναφέρει ότι έχει δυνατότητα να μπουν μέσα τρία άτομα,άντε να μπουν πέντε, μετά υπάρχει σοβαρό πρόβλημα “βιώσιμου» χώρου και κίνδυνος το ασανσέρ να πάει… πολύ πιο γρήγορα στο ισόγειο, κάτι τέτοιο συμβαίνει και στην χώρα.
του Θεόφραστου Ανδρεόπουλου

Πηγή:
pronews.gr

http://ellaniapili.blogspot.gr/2016/02/blog-post_899.html#more

Καταχωρίσθηκε στὴν κατηγορία Άρθρα. Φυλάξτε τὸν μόνιμο σύνδεσμο στὰ ἀγαπημένα σας.

Ἀπαντῆστε

Συμπληρῶστε κατωτέρω τὰ στοιχεῖα σας ἢ πατῆστε σὲ ἕνα εἰκονίδιο γιὰ νὰ συνδεθῆτε.

Λογότυπος τοῦ WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ WordPress.com. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Google. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Εἰκόνα Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Twitter. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Φωτογραφία στὸ Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Facebook. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Σύνδεση μὲ τὸ %s σὲ ἐξέλιξη...

Αὐτὸς ὁ ἱστότοπος χρησιμοποιεῖ τὸ Akismet γιὰ νὰ μειώσει τὰ ἀνεπιθύμητα μηνύματα. Μάθετε τί συμβαίνει μὲ τὰ δεδομένα τῶν σχολίων σας.