Ας τον ακούσει επιτέλους κάποιος υπεύθυνος! Επίτιμος αρχηγός ΓΕΣ για το «προσφυγικό»: Η Ελλάδα να ζητήσει την ενεργοποίηση του Άρθρου 4 του ΝΑΤΟ.


stratiostikos_prisonplanetgr

Ο επίτιμος αρχηγός ΓΕΣ, Χρίστος Μανωλάς υποστηρίζει στην ιστοσελίδα για στρατιωτικά θέματα «onalert» πως η Ελλάδα πρέπει να ζητήσει επίσπευση της Συνόδου Κορυφής για το προσφυγικό και την ενεργοποίηση του Άρθρου 4 του ΝΑΤΟ, με σκοπό να αναγκστούν Αυστρία και Σκόπια να κάτσουν στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων και να τους ασκηθεί πίεση από την Δυτική Συμμαχία για αλλαγή στάσης στα σύνορα.Αναφέρει συγκεκριμένα:
Η κατάσταση όπως εξελίσσεται με το προσφυγικό/ μεταναστευτικό ήδη έχει αρχίσει και επηρεάζει το εσωτερικό μας περιβάλλον σε θέματα ασφαλείας, αλλά και σε θέματα διοικητικής φύσεως.
Για την αντιμετώπιση της καταστάσεως ήδη έχουν δοθεί εντολές για δημιουργία περισσοτέρων καταυλισμών.
Οι αριθμοί όμως και η πραγματικότητα είναι αδυσώπητη. Η τάση είναι αυξητική και η πίεση πέφτει στη χώρα μας. Εκτός από τα εσωτερικά μέτρα τα οποία λαμβάνονται και τα οποία ίσως θα πρέπει να δούμε με περισσότερη λεπτομέρεια, όπως πχ έλεγχος μετακινήσεων, ασφάλεια μετακινήσεων, τοποθεσίες κατασκευής καταυλισμών κλπ είναι σημαντικό να αναλάβουμε τώρα αν όχι χθες πρωτοβουλίες στο εξωτερικό για να βελτιώσουμε την κατάσταση στο εσωτερικό.
Τέτοια μέτρα μπορεί να είναι η αίτηση επισπεύσεως της συνόδου κορυφής που είναι προγραμματισμένη για τις 7 Μαρτίου, να γίνει νωρίτερα λόγω των δυναμικών που αναπτύσσονται.
Επειδή δεν έχουν τηρηθεί τα συμφωνηθέντα, οι δυναμικές που αναπτύσσονται δημιουργούν έλλειμμα ασφαλείας και προϋποθέσεις πιθανής αποσταθεροποίησης, η ελληνική κυβέρνηση πρέπει να ζητήσει την επίσπευση της συνόδου κορυφής για το προσφυγικό. Η κατάσταση είναι έκτακτη.
Ένα δεύτερο σημείο που πρέπει να κάνουμε, είναι να επικαλεστούμε από το ΝΑΤΟ να ενεργοποιήσει το άρθρο 4 της Συμμαχίας το οποίο επιτρέπει σε μια χώρα μέλος να ζητήσει τη διεξαγωγή διαβουλεύσεων πάνω σε οποιοδήποτε ζήτημα που την απασχολεί και να προσκαλέσει και χώρες εκτός Συμμαχίας με τις οποίες θα διεξάγουν διαβουλεύσεις.

Με αυτό τον τρόπο το ΝΑΤΟ θα μπορέσει να καλέσει για διαβουλεύσεις χώρες όπως η Αυστρία, η ΠΓΔΜ οι οποίες είναι PFP (Partnership for Peace) χώρες και να τις πιέσει διπλωματικά να βοηθήσουν στην επίλυση του προσφυγικού προβλήματος αναλαμβάνοντας ένα πιο πιεστικό ρόλο από αυτόν που έχουν επιδείξει μέχρι σήμερα.
Ταυτόχρονα να ενταθούν οι σχέσεις με την Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ και η ανταλλαγή συνδέσμων με τις ΜΚΟ που δρουν αυτή τη στιγμή τη χώρα για αποτελεσματικότερη αντιμετώπιση των παρουσιαζομένων προκλήσεων. Είναι σημαντικό να δράσουμε τάχιστα, αποφασιστικά και αποτελεσματικά τώρα.
Η οποιαδήποτε καθυστέρηση μπορεί να έχει ανυπολόγιστες συνέπειες.

http://www.prisonplanet.gr/%CE%B5%CE%BB%CE%BB%CE%B1%CE%B4%CE%B1/109715-%CE%B5%CF%80%CE%AF%CF%84%CE%B9%CE%BC%CE%BF%CF%82-%CE%B1%CF%81%CF%87%CE%B7%CE%B3%CF%8C%CF%82-%CE%B3%CE%B5%CF%83-%CE%B3%CE%B9%CE%B1-%CF%84%CE%BF-%C2%AB%CF%80%CF%81%CE%BF%CF%83%CF%86%CF%85%CE%B3%CE%B9%CE%BA%CF%8C%C2%BB-%CE%B7-%CE%B5%CE%BB%CE%BB%CE%AC%CE%B4%CE%B1-%CE%BD%CE%B1-%CE%B6%CE%B7%CF%84%CE%AE%CF%83%CE%B5%CE%B9-%CF%84%CE%B7%CE%BD-%CE%B5%CE%BD%CE%B5%CF%81%CE%B3%CE%BF%CF%80%CE%BF%CE%AF%CE%B7%CF%83%CE%B7-%CF%84%CE%BF%CF%85-%CE%AC%CF%81%CE%B8%CF%81%CE%BF%CF%85-4-%CF%84%CE%BF%CF%85-%CE%BD%CE%B1%CF%84%CE%BF

Καταχωρίσθηκε στὴν κατηγορία Άρθρα. Φυλάξτε τὸν μόνιμο σύνδεσμο στὰ ἀγαπημένα σας.

Μία ἀπάντηση στὸ Ας τον ακούσει επιτέλους κάποιος υπεύθυνος! Επίτιμος αρχηγός ΓΕΣ για το «προσφυγικό»: Η Ελλάδα να ζητήσει την ενεργοποίηση του Άρθρου 4 του ΝΑΤΟ.

  1. Ὁ/ἡ macedonianancestry γράφει:

    Τὸ παρὸν ἀναδημοσιεύθηκε στὸ Macedonian Ancestry.

    Μοῦ ἀρέσει

Ἀπαντῆστε

Συμπληρῶστε κατωτέρω τὰ στοιχεῖα σας ἢ πατῆστε σὲ ἕνα εἰκονίδιο γιὰ νὰ συνδεθῆτε.

Λογότυπος τοῦ WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ WordPress.com. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Φωτογραφία στὸ Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Facebook. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Σύνδεση μὲ τὸ %s σὲ ἐξέλιξη...

Αὐτὸς ὁ ἱστότοπος χρησιμοποιεῖ τὸ Akismet γιὰ νὰ μειώσει τὰ ἀνεπιθύμητα μηνύματα. Μάθετε τί συμβαίνει μὲ τὰ δεδομένα τῶν σχολίων σας.