Οι επιστήμονες παρουσίασαν τον πρώτο βιολογικό υπολογιστή!


prison20527

Καναδοί επιστήμονες έχουν ανοίξει την πόρτα στον κόσμο των βιολογικών υπερυπολογιστών: αυτή την εβδομάδα παρουσίασε ένα πρωτότυπο μιας δυνητικά επαναστατική μονάδα – τόσο μικρής όσο ένα βιβλίο, ενεργειακά αποδοτικής με εξαιρετικές μαθηματικές ικανότητες και η οποία, το σημαντικότερο, δεν υπερθερμαίνεται. Οι επιστήμονες έχουν δημιουργήσει ένα ενεργειακά αποδοτικό βιολογικό υπερυπολογιστή που είναι σε θέση να επεξεργαστεί πληροφορίες γρήγορα και με ακρίβεια, χρησιμοποιώντας παράλληλα δίκτυα με τον ίδιο τρόπο όπως οι τεράστιοι ηλεκτρονικοί υπερυπολογιστές .
Η εν δυνάμει επαναστατική βιολογική συσκευή τροφοδοτείται από την τριφωσφορική αδενοσίνη, στην οποία η επιστημονική κοινότητα αναφέρεται συχνά ως η «μοριακή νομισματική μονάδα .”
Τα αποτελέσματα της κοινής εργασίας με επικεφαλής τον καθηγητή Νταν Νικολάου από το Πανεπιστήμιο McGill του Καναδά, δημοσιεύθηκαν αυτή την εβδομάδα στο περιοδικό PNAS.
«Τώρα που το μοντέλο αυτό υπάρχει ως ένας τρόπος επιτυχημένης αντιμετώπισης ενός απλού προβλήματος, θα είναι και πολλοί άλλοι που θα ακολουθήσουν και θα προσπαθήσουν να το προωθήσουν περαιτέρω, χρησιμοποιώντας για παράδειγμα διαφορετικούς βιολογικούς παράγοντες» είπε ο επιστήμονας στην ιστοσελίδαModern Readers
Ο βιο-υπερυπολογιστής είναι πολύ μικρός , σχεδόν στο ίδιο μέγεθος με ένα βιβλίο, αλλά και πιο βιώσιμος, αλλά με τις ίδιες μαθηματικές ικανότητες, που έχουν οι συμβατικοί, υπερυπολογιστές.
Επιπλέον, είναι πολύ υψηλής ενεργειακής απόδοσης και δεν υπερθερμαίνεται όπως οι κοινοί υπολογιστές.

Τομέας ενημέρωσης prisonplanet.gr
http://www.prisonplanet.gr/sci-tech/110129-%CE%BF%CE%B9-%CE%B5%CF%80%CE%B9%CF%83%CF%84%CE%AE%CE%BC%CE%BF%CE%BD%CE%B5%CF%82-%CF%80%CE%B1%CF%81%CE%BF%CF%85%CF%83%CE%AF%CE%B1%CF%83%CE%B1%CE%BD-%CF%84%CE%BF%CE%BD-%CF%80%CF%81%CF%8E%CF%84%CE%BF-%CE%B2%CE%B9%CE%BF%CE%BB%CE%BF%CE%B3%CE%B9%CE%BA%CF%8C-%CF%85%CF%80%CE%BF%CE%BB%CE%BF%CE%B3%CE%B9%CF%83%CF%84%CE%AE

Καταχωρίσθηκε στὴν κατηγορία Άρθρα. Φυλάξτε τὸν μόνιμο σύνδεσμο στὰ ἀγαπημένα σας.

Ἀπαντῆστε

Συμπληρῶστε κατωτέρω τὰ στοιχεῖα σας ἢ πατῆστε σὲ ἕνα εἰκονίδιο γιὰ νὰ συνδεθῆτε.

Λογότυπος τοῦ WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ WordPress.com. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Φωτογραφία στὸ Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Facebook. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Σύνδεση μὲ τὸ %s σὲ ἐξέλιξη...

Αὐτὸς ὁ ἱστότοπος χρησιμοποιεῖ τὸ Akismet γιὰ νὰ μειώσει τὰ ἀνεπιθύμητα μηνύματα. Μάθετε τί συμβαίνει μὲ τὰ δεδομένα τῶν σχολίων σας.