Νέα έρευνα: Η σαλάτα είναι χειρότερη για το περιβάλλον από το μπέικον.


salata-mpeikon

Κι όμως, η κατανάλωση φρούτων και λαχανικών φαίνεται πως από τη μία κάνει καλό στην υγεία, από την άλλη βλάπτει περισσότερο το περιβάλλον σε σχέση με πιο κάποιες πιο ανθυγιεινές τροφές, όπως το μπέικον.
Αν εσείς προτιμάτε ένα νόστιμο σάντουιτς με μπέικον, ενώ οι φίλοι σας σας κοιτούν λοξά επιλέγοντας σαλάτα, πλέον έχετε στα χέρια σας μια νέα έρευνα την οποία μπορείτε να χρησιμοποιήσετε υπέρ της επιλογής σας –και κατά της δικής τους.Φαίνεται ότι δεν χρειάζεται να νιώθετε πλέον ένοχοι που απολαμβάνετε λίγο μπέικον -τουλάχιστον όχι αν το πρωταρχικό ενδιαφέρον σας επικεντρώνεται στο περιβάλλον κι όχι στα ζώα ή στις βουλωμένες αρτηρίες- αφού σύμφωνα με νέα έρευνα, η κατανάλωση φρούτων και λαχανικών είναι 3 φορές χειρότερη για το περιβάλλον, λόγω του σχετικά υψηλού επιπέδου των πόρων που χρησιμοποιούνται και των εκπομπών αερίων του θερμοκηπίου ανά θερμίδα.
κατάλογος
Η ερευνητική ομάδα του Carnegie Mellon University, που δημοσίευσε τα ευρήματα στο Journal Environment Systems and Decisions, μελέτησε την τροφική αλυσίδα προκειμένου να εκτιμήσει την επιδημία παχυσαρκίας στο περιβάλλον. Παρ’ όλο που ο έλεγχος του βάρους και ο περιορισμός των θερμίδων είχαν θετική επίδραση στο περιβάλλον και την κατανάλωση ενέργειας, οι πιο υγιεινές τροφές, όπως τα φρούτα και τα λαχανικά, τα γαλακτοκομικά και τα θαλασσινά, αύξησαν την κατανάλωση ενέργειας κατά 38%, του νερού κατά 10% και τις εκπομπές αερίων θερμοκηπίου κατά 6%.
mpeikon
Όπως τόνισε ο Paul Fischbeck, καθηγητής Κοινωνικών Επιστημών, Μηχανολογίας και Δημόσιας Πολιτικής «η κατανάλωση μαρουλιού είναι 3 φορές χειρότερη από πλευρά εκπομπής αερίων θερμοκηπίου σε σχέση με το μπέικον» και συνεχίζει πως «πολλά κοινά λαχανικά απαιτούνπερισσότερους πόρους ανά θερμίδα, απ’ όσο θα πίστευε κανείς». Σε αυτό το κομμάτι, η μελιτζάνα, το σέλινο και τα αγγούρια δείχνουν οι «κακοί» της υπόθεσης, πλάι στο χοιρινό και το κοτόπουλο.

Προτού, όμως, το «γλεντήσετε» με λίγο μπέικον, μην ξεχνάτε την πρόσφατη έρευνα που επιβεβαιώνει ότι το επεξεργασμένο κρέας μπορεί να προκαλέσει καρκίνο, όπως και το ότι η κατανάλωση μπέικον, μπορεί να είναι καλύτερη για το περιβάλλον, αλλά σίγουρα όχι για τους χοίρους.

http://www.clickatlife.gr/diatrofi/story/69152/nea-ereuna-i-salata-einai-xeiroteri-gia-to-periballon-apo-to-mpeikon

Καταχωρίσθηκε στὴν κατηγορία Άρθρα. Φυλάξτε τὸν μόνιμο σύνδεσμο στὰ ἀγαπημένα σας.

Ἀπαντῆστε

Συμπληρῶστε κατωτέρω τὰ στοιχεῖα σας ἢ πατῆστε σὲ ἕνα εἰκονίδιο γιὰ νὰ συνδεθῆτε.

Λογότυπος τοῦ WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ WordPress.com. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Εἰκόνα Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Twitter. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Φωτογραφία στὸ Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Facebook. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Σύνδεση μὲ τὸ %s σὲ ἐξέλιξη...

Αὐτὸς ὁ ἱστότοπος χρησιμοποιεῖ τὸ Akismet γιὰ νὰ μειώσει τὰ ἀνεπιθύμητα μηνύματα. Μάθετε τί συμβαίνει μὲ τὰ δεδομένα τῶν σχολίων σας.