Ζεις στη φυλακή της ελευθερίας σου…


socrates2

Περνάς καλά λες…
Είσαι ελεύθερος/η λες…
Για να δούμε αν είσαι ελεύθερος τελικά… Γεννήθηκες και σου δώσανε ένα όνομα που το φέρεις ως σήμερα. Σε μύησαν σε μια θρησκεία που πιστεύεις ως σήμερα.
Σε στείλανε σ’ ένα σχολείο, χωρίς να σε ρωτήσουν, για να μάθεις, δήθεν, γράμματα.
Μετά κλήθηκες να αποφασίσεις στα 17 σου τι θα κάνεις σαν επάγγελμα στην υπόλοιπη ζωή σου κι ενώ η αρχική σου (και σωστή) σκέψη ήταν: «Ρε μάγκες που να ξέρω τι θέλω να κάνω στην υπόλοιπη ζωή μου και που να ξέρω αν αυτό το κάτι με χαλάει μετά από 5 χρόνια», πήγες σ’ ένα πανεπιστήμιο κι ακολούθησες και πάλι την ευθεία γραμμή σου.

Σου άρεσαν διαφορετικά πράγματα από τους φίλους/ες σου αλλά αναγκάστηκες να κάνεις παρέα μ’ εκείνους για να μην είσαι μόνος και σε λένε περιθωριακό. Πήγες σε μέρη που δεν ήθελες να πας μόνο και μόνο «για την παρέα», επειδή το ήθελαν άλλοι δηλαδή.
Μετά μεγάλωσες κι έψαξες δουλειά και δούλευες για κάποιον που κονόμαγε κι εσένα σου έδινε τρεις κι εξήντα, ίσα ίσα να ζεις τη γυναίκα και τα παιδιά σου.

Έπειτα έψαξες γνώση, αρχαία γνώση, καθαρή γνώση, γνώση η οποία αποτελεί την πραγματική μόρφωση, και είδες ότι και η γνώση είναι είτε κλειδωμένη είτε καμμένη εδώ και κάτι αιώνες αλλά και φυλαγμένη σε μυστικές αδελφότητες που τη χρησιμοποιούν προς όφελος κι εξέλιξης δικής τους και μόνον.

Και πας μια βόλτα έξω και συνειδητοποιείς πως η μόνη ελευθερία σου είναι αυτή του ύπνου… Μόνο εκεί είσαι πραγματικά ελεύθερος και δε σε επηρεάζει κανείς (αλλά εκεί δε σ’ έχουν εκπαιδεύσει να έχεις συνείδηση και έλεγχο…) Και κοιτάς γύρω σου και βλέπεις κι άλλους φυλακισμένους που νομίζουν πως είναι ελεύθεροι κι έχουν επιλέξει αυτοί τη ζωή τους. Ανθρώπους που βολεύονται στη φυλακή γιατί η φυλακή τους προσφέρει τα προς το ζην.

Ανθρώπους σκλάβους της εικόνας τους, σκλάβους του ακριβού ντυσίματος και αμαξιού τους, σκλάβους της μόδας, σκλάβους του facebook, σκλάβους των βλαβερών συνηθειών όπως του καπνίσματος και του αλκοόλ κλπ, σκλάβους της θρησκείας που τους υπόσχεται χιλιάάάάδες χρόνια σωτηρία της ψυχής και ευδαιμονία κλπ και τελικά ποτέ δεν έρχεται.. φυλακισμένους σκλάβους στις πεποιθήσεις τους, σκλάβους… κι άλλους σκλάβους… φυλακισμένους… κι άλλους φυλακισμένους… κοκ μέχρι να τα κακαρώσεις…

Και λες είσαι ελεύθερος ακόμα…;
Εγώ θα σε έλεγα παράφρων.. Επιεικώς έναν ψυχοπαθή που πάσχει από πολλαπλές παθήσεις όπως η σχιζοφρένεια, η διαταραχή προσωπικότητας, η ταύτιση, η μανιοκατάθλιψη κλπ κλπ… Ένα κοκτέηλ ψυχασθενειών από φυλακισμένους σκλάβους οι οποίες μεταδίδονται στις μετέπειτα γενιές ως σωστές και σώφρονες.

Ζεις στη φυλακή της ελευθερίας σου κι έχεις συνηθίσει τόσο πολύ σ’ αυτό που σ’ αρέσει… (κάτι σαν τη γνωστή παροιμία με το αγγούρι και το δρόσισμα…)
Έχω κουραστεί να τα λέω και να ακούν λίγοι και ακόμα λιγότεροι απ’ αυτούς να κάνουν πράξεις προς την κατεύθυνση της ελευθερίας τους. Τους έχει καταβάλει τόσο πολύ ο φόβος, που βολεύονται με τα λίγα και με αυτά που τους ικανοποιούν την επιφάνεια και αφήνουν στην άκρη τα ουσιώδη που τους γεμίζουν την καρδιά και την ψυχή με γαλήνη και ελευθερία.

Παρ’ όλα αυτά, όποιον/α ακούσω και μου πει πως είναι ελεύθερος θα τον πάρει και θα τον σηκώσει… και ειδικά αν κλαίγεται για το σύστημα αυτό που ο ίδιος εξυπηρετεί με τα λεγόμενα, τις ενέργειες και τις πράξεις του! Αρκετά με τις καλοσύνες και τους καλούς λόγους καθοδήγησης!

Όσο γι αυτούς/ές που θέλουν να αλλάξουν και να αποφυλακιστούν, ποτέ δεν είναι αργά… Αμ έπος, αμ έργον…
Ν. Κ.

http://meresparaxenes.com/2016/03/10/%CE%B6%CE%B5%CE%B9%CF%82-%CF%83%CF%84%CE%B7-%CF%86%CF%85%CE%BB%CE%B1%CE%BA%CE%AE-%CF%84%CE%B7%CF%82-%CE%B5%CE%BB%CE%B5%CF%85%CE%B8%CE%B5%CF%81%CE%AF%CE%B1%CF%82-%CF%83%CE%BF%CF%85/#more-29891

Καταχωρίσθηκε στὴν κατηγορία Άρθρα. Φυλάξτε τὸν μόνιμο σύνδεσμο στὰ ἀγαπημένα σας.

Ἀπαντῆστε

Συμπληρῶστε κατωτέρω τὰ στοιχεῖα σας ἢ πατῆστε σὲ ἕνα εἰκονίδιο γιὰ νὰ συνδεθῆτε.

Λογότυπος τοῦ WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ WordPress.com. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Εἰκόνα Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Twitter. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Φωτογραφία στὸ Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Facebook. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Σύνδεση μὲ τὸ %s σὲ ἐξέλιξη...

Αὐτὸς ὁ ἱστότοπος χρησιμοποιεῖ τὸ Akismet γιὰ νὰ μειώσει τὰ ἀνεπιθύμητα μηνύματα. Μάθετε τί συμβαίνει μὲ τὰ δεδομένα τῶν σχολίων σας.