Ζούμε μοναδικές καταστάσεις: Στέλεχος του Μαξίμου αποκαλεί τα Σκόπια “Μακεδονία” και εγκαλεί τους Έλληνες για… εθνικισμό!


τσι_55

Του Θεόφραστου Ανδρεόπουλου
Μετά τον γυναικολόγο υπουργό Μετανάστευσης Γ.Μουζάλα εμφανίζεται και στέλεχος του Μαξίμου το οποίο υιοθετεί την άποψή του ότι τα Σκόπια πρέπει να αποκαλούνται “Μακεδονία” αφού “έτσι όλοι τα λένε”, πλην των “εθνικιστών” δηλαδή της συντριπτικής πλειοψηφίας των Ελλήνων!Στο πλευρό του Γιάννη Μουζάλα που αποκάλεσε τα Σκόπια «Μακεδονία» στέκεται ο Ματθαίος Τσιμιτάκης, πρώην δημοσιογράφος και προσφάτως διορισμένος σύμβουλος του Αλέξη Τσίπρα στο Μαξίμου.

Μάλιστα δικαιολογεί την στάση του με την φράση «όλοι Μακεδονία λένε» εννοώντας προφανώς ότι οι περισσότερες χώρες του πλανήτη έχουν αποδεχθεί αυτή την ονομασία!

Η ανάρτηση του συμβούλου του πρωθυπουργού έγινε στον λογαριασμό του στο Twitter: «Μην πατάτε την μπανανόφλουδα παραίτησης Μουζάλα. Δεν επιβεβαιώνεται. Ποια πρώην; Ολοι Μακεδονία λένε πλήν εθνικιστών που πέτυχαν να συμβεί», έγραψε.

Δηλαδή εγκαλεί κιόλας τον ελληνικό λαό ως “εθνικιστή”! Το τι λένε οι άλλες χώρες και το πώς χαρακτηρίζουν τα Σκόπια είναι δικό τους θέμα. Οι άλλες χώρες δεν έχουν κάποια περιοχή υπό απειλή που να ζητάνε τα Σκόπια προς προσάρτηση.

Θυμίζουμε δε ότι η Γαλλία αποδέχθηκε την είσοδο της Βρετανίας στην ΕΕ μόνο εάν άλλαζε όνομα όπως και έκανε, καθώς επίσημ πλέον ονομάζεται Ηνωμένο Βασίλειο (United Kingdom). Ο λόγος που έγινε αυτό ήταν επειδή στην Γαλλία υπάρχει η περιφέρεια της Βρετάνης, τόσο απλά.

Για όλον τον πλανήτη αυτό μπορεί να μην ήταν πρόβλημα. Οι Γάλλοι όμως σκεπτόμενοι τον εαυτό τους ως ορίζει ο βιολογικός προγραμματισμός όλων των έμβιων όντων και βλέποντας μπορστά τους Άγγλους και όχι “Βρετανούς” (αυτή είναι η κυρίαρχη εθνότητα), δεν τους επέτρεψαν να μπουν στην ΕΕ παρά μόνο μετά την αλλαγή της κρατικής ονομασίας!

Αυτά φαίνεται πως είναι πολύ “ψιλά” γράμματα για την κυβέρνηση που ακόμα σκέπτεται ότι η διακυβέρνηση μια χώρας είναι σαν μια μάζωξη σε ταβέρνα στον Ψυρή όπου ο καθένας μπορεί να λέει ότι θέλει.

tweet-tsimitakis-ena (1)

http://www.pronews.gr/portal/20160316/%CE%B5%CE%BB%CE%BB%CE%B7%CE%BD%CE%B9%CE%BA%CE%B7-%CF%80%CE%BF%CE%BB%CE%B9%CF%84%CE%B9%CE%BA%CE%B7/%CE%BC%CF%84%CF%83%CE%B9%CE%BC%CE%B9%CF%84%CE%AC%CE%BA%CE%B7%CF%82-%CF%83%CF%8D%CE%BC%CE%B2%CE%BF%CF%85%CE%BB%CE%BF%CF%82-%CF%80%CF%81%CF%89%CE%B8%CF%85%CF%80%CE%BF%CF%85%CF%81%CE%B3%CE%BF%CF%8D-%CF%8C%CE%BB%CE%BF%CE%B9-%CE%BC%CE%B1%CE%BA%CE%B5%CE%B4%CE%BF%CE%BD%CE%AF%CE%B1-%CE%BB%CE%AD%CE%BD%CE%B5-%CF%84%CE%B1-%CF%83%CE%BA%CF%8C%CF%80%CE%B9%CE%B1#sthash.L1pdVEYg.dpuf

Καταχωρίσθηκε στὴν κατηγορία Άρθρα. Φυλάξτε τὸν μόνιμο σύνδεσμο στὰ ἀγαπημένα σας.

Ἀπαντῆστε

Συμπληρῶστε κατωτέρω τὰ στοιχεῖα σας ἢ πατῆστε σὲ ἕνα εἰκονίδιο γιὰ νὰ συνδεθῆτε.

Λογότυπος τοῦ WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ WordPress.com. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Εἰκόνα Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Twitter. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Φωτογραφία στὸ Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Facebook. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Σύνδεση μὲ τὸ %s σὲ ἐξέλιξη...

Αὐτὸς ὁ ἱστότοπος χρησιμοποιεῖ τὸ Akismet γιὰ νὰ μειώσει τὰ ἀνεπιθύμητα μηνύματα. Μάθετε τί συμβαίνει μὲ τὰ δεδομένα τῶν σχολίων σας.