O Ν.Τσόμσκι στο DiEM25 του Γ.Βαρουφάκη.


αρχείο λήψης (3)

Ο διακεκριμένος Αμερικανός γλωσσολόγος, φιλόσοφος και πολιτικός ακτιβιστής, Νόαμ Τσόμσκι, έγινε επίσημα μέλος του DiEM25, του Κινήματος για τη Δημοκρατία στην Ευρώπη που ξεκίνησε τη δραστηριότητά του τον περασμένο μήνα από τον πρώην υπουργό οικονομικών της Ελλάδας, Γιάνη Βαρουφάκη, όπως ανακοινώνει ο ίδιος στο προσωπικό του ιστολόγιο.«Η δημιουργία της ΕΕ» φέρεται να δηλώνει ο Τσόμσκι στο κείμενο που ανακοινώνει τη συνεργασία των δύο ανδρών, «αποτέλεσε ένα ιδιαίτερα ενθαρρυντικό βήμα σε διεθνές επίπεδο, με μεγάλες προσδοκίες». Παρόλα αυτά, ο Αμερικανός εκτιμά πως σήμερα η Ένωση «αντιμετωπίζει σοβαρές απειλές, από το εσωτερικό, οι οποίες πηγάζουν από την επίθεση στη δημοκρατία».
«Το μανιφέστο/διακήρυξη του DiEM25 είναι μια τολμηρή προσπάθεια να ανατραπεί η ζημιά και να επανέλθει η προσδοκία, μια πρωτοβουλία εξαιρετικής σημασίας» συμπληρώνει ο Τσόμσκι. «Η Ευρώπη και οι ΗΠΑ είναι υπεύθυνες για ορισμένα από τα μεγαλύτερα δώρα, αλλά και τα χειρότερα εγκλήματα ενάντια στην ανθρωπότητα» σημείωσε από την πλευρά του ο Γιάνης Βαρουφάκης που εξηγεί πως μπορεί από αυτά τα δύο σημεία του πλανήτη να προέκυψαν διεθνής, ανθρωπιστική λογική, ψηφίσματα για τα δικαιώματα των ανθρώπων, το κίνημα κατά της σκλαβιάς, τα Ηνωμένα Έθνη, αντίστοιχα όμως είναι υπεύθυνα για την αποικιοκρατία στον κόσμο, περιβαλλοντικές καταστροφές, μόνιμη βία στη Μέση Ανατολή, επιβολή δικτατορικών καθεστώτων, καθεστώς παρακολούθησης των πολιτών κα.
«Το DiEM25 καλωσορίζει τον Νόαμ Τσόμσκι στις τάξεις του» αναφέρει ο Γιάνης Βαρουφάκης, ενώ στο κείμενο σημειώνεται και το ραντεβού των δύο για την Τρίτη 26 Απριλίου στην Εθνική Βιβλιοθήκη της Νέας Υόρκης. Ο Τσόμσκι γεννήθηκε στη Φιλαδέλφεια των ΗΠΑ το 1928 και θεωρείται ο «πατέρας της σύγχρονης γλωσσολογίας». Έχει υπογράψει περισσότερα από 100 βιβλία σε θέματα που αφορούν τη γλωσσολογική επιστήμη, αλλά και σε ζητήματα εξωτερικής πολιτικής των ΗΠΑ.
Το κείμενο που ανακοινώνει τη συνεργασία, συμπληρώνει πως με τον Τσόμσκι μακραίνει η λίστα των διανοουμένων που συμμετέχουν στην προσπάθεια του DiEM25, όπως ο Julian Assange (ο άνθρωπος που δημοσίευσε τα απόρρητα έγγραφα με τη wikileaks), ο Brian Eno, o James Galbraith κα.

http://www.escapemedia.gr/

Καταχωρίσθηκε στὴν κατηγορία Άρθρα. Φυλάξτε τὸν μόνιμο σύνδεσμο στὰ ἀγαπημένα σας.

Μία ἀπάντηση στὸ O Ν.Τσόμσκι στο DiEM25 του Γ.Βαρουφάκη.

  1. Ὁ/ἡ oxtapus γράφει:

    Τὸ παρὸν ἀναδημοσιεύθηκε στὸ Oxtapus *blueAction.

    Μοῦ ἀρέσει

Ἀπαντῆστε

Συμπληρῶστε κατωτέρω τὰ στοιχεῖα σας ἢ πατῆστε σὲ ἕνα εἰκονίδιο γιὰ νὰ συνδεθῆτε.

Λογότυπος τοῦ WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ WordPress.com. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Εἰκόνα Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Twitter. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Φωτογραφία στὸ Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Facebook. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Σύνδεση μὲ τὸ %s σὲ ἐξέλιξη...

Αὐτὸς ὁ ἱστότοπος χρησιμοποιεῖ τὸ Akismet γιὰ νὰ μειώσει τὰ ἀνεπιθύμητα μηνύματα. Μάθετε τί συμβαίνει μὲ τὰ δεδομένα τῶν σχολίων σας.