Η έξοδος από την κρίση έχει ένα δρόμο.


αρχείο λήψης

Οι επόμενες ημέρες είναι κρίσιμες, καθώς πρέπει να μπει τέλος στα δύο πειράματα που εξακολουθούν να εκτελούνται στο σώμα αυτής της χώρας. Μιλάμε για το χειρουργείο της λιτότητας και την παγίδα με τους παγιδευμένους πρόσφυγες. Ώς το τέλος αυτής της εβδομάδας, αν όχι μέχρι αύριο, πρέπει να έχουμε αποφάσεις που να κλείνουν αυτές τις δύο παρενθέσεις. Στα θέματα της οικονομίας, όλα έδειχναν ότι οδεύουμε στις τελικές συμφωνίες με αμοιβαίους συμβιβασμούς. Στο προσφυγικό, ο πρωθυπουργός έχει ξεδιπλώσει τις προτάσεις και έχει ασκήσει τις πιέσεις σε όλα τα πολιτικά επίπεδα.Η χώρα έχει ανάγκη από όσο το δυνατόν σταθερότερο περιβάλλον, ώστε να ξέρει πλέον ο καθένας τους κανόνες μέσα από τους οποίους πρέπει να κινηθεί, να σχεδιάσει και να υλοποιήσει τις δράσεις του. Θα είναι λάθος, κάποιοι να σταθούν μόνο σε νούμερα ή επιβαρύνσεις, πριν ξεδιπλωθούν οι προσπάθειες για την ανάπτυξη.

Και για να γίνει αυτό περισσότερο κατανοητό, η περίοδος της αυστηρής κηδεμονίας, όπως την όριζε ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών και την αποδέχτηκαν Παπανδρέου, Παπαδήμος και Σαμαράς με Βενιζέλο, έχει αφήσει πίσω της ερείπια. Ερείπια οικονομικά, ερείπια κοινωνικά. Η χώρα μας έκανε ρεκόρ ανεργίας ωθώντας τους οικονομολόγους να μιλούν για φαινόμενο που μόνο σε συνθήκες πολέμου έχει παρατηρηθεί.

Η ανεργία δεν είναι σκέτο νούμερο ή ποσοστό.

Όταν από 1.174.658 καταγεγραμμένους ανέργους (στοιχεία ΕΛΣΤΑΤ) σήμερα το 74,3% είναι μακροχρόνια άνεργοι, δηλαδή δεν μπορούν να βρουν οποιαδήποτε δουλειά, μιλάμε για μεγάλο ανθρώπινο πόνο. Όταν ένα στα δύο νοικοκυριά (σύμφωνα με το ΙΝΕ – ΓΣΕΕ) ζει κάτω από το όριο της φτώχειας και μάλιστα το 20,9% των νοικοκυριών αδυνατούν να καλύψουν τις βασικές τους ανάγκες, υπάρχει ανάγκη εθνικού συναγερμού και συστράτευσης για την αντιμετώπιση αυτής της πρωτοφανούς ανθρωπιστικής κρίσης.

Αυτό είναι και το στοίχημα της κυβερνώσας Αριστεράς. Έγινε κυβέρνηση από το πουθενά, ως ανάγκη των καιρών, με εντολή να σώσει τη χώρα. Την επέλεξε η πλειονότητα του ελληνικού λαού εκτιμώντας ότι ο δικομματισμός σάπισε εγκληματώντας στις πλάτες των Ελλήνων.

Και για να βγει η χώρα από αυτή την πρωτοφανή κρίση, ένας μόνο δρόμος υπάρχει. Η ανάπτυξη, δηλαδή η αύξηση του παραγόμενου πλούτου και η δίκαιη αναδιανομή του. Χωρίς ανάπτυξη, χωρίς πρόοδο σε όλους τους παραγωγικούς τομείς, ανακατανέμοντας τη φτώχεια, δεν μπορεί να λύσεις κανένα πρόβλημα.

Θα είναι τεράστιας σημασίας ανάσα να μπούμε επιτέλους σε ομαλή περίοδο χωρίς εκπλήξεις. Η σταθερότητα ήταν, είναι και θα είναι πάντα το γόνιμο έδαφος για να δουλέψεις και να αυξήσεις την παραγωγικότητα.

Το παλαιό σύνθημα «θέλουμε δουλειά και όχι ανεργία», σήμερα είναι περισσότερο επίκαιρο από ποτέ.

http://www.escapemedia.gr/

Καταχωρίσθηκε στὴν κατηγορία Άρθρα. Φυλάξτε τὸν μόνιμο σύνδεσμο στὰ ἀγαπημένα σας.

Ἀπαντῆστε

Συμπληρῶστε κατωτέρω τὰ στοιχεῖα σας ἢ πατῆστε σὲ ἕνα εἰκονίδιο γιὰ νὰ συνδεθῆτε.

Λογότυπος τοῦ WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ WordPress.com. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Google. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Εἰκόνα Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Twitter. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Φωτογραφία στὸ Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Facebook. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Σύνδεση μὲ τὸ %s σὲ ἐξέλιξη...

Αὐτὸς ὁ ἱστότοπος χρησιμοποιεῖ τὸ Akismet γιὰ νὰ μειώσει τὰ ἀνεπιθύμητα μηνύματα. Μάθετε τί συμβαίνει μὲ τὰ δεδομένα τῶν σχολίων σας.