Περίεργη εγκύκλιος στα σχολεία: Επισκιάζουν την εορτή της 25 Μαρτίου με δραστηριότητες κατά του «ρατσισμού»


1821

Σαν να μη μας τα λέει καλά το Υπουργείο Παιδείας τελευταία. Η πιο πρόσφατη ενέργεια του, να στείλει μια περίεργη εγκύκλιο  στα σχολεία Α’ Βάθμιας και Β’ Βάθμιας  μόνο σε σκέψεις και προβληματισμό μπορεί να μας βάλει. Η συγκεκριμένη εγκύκλιος προτείνει μια σειρά από δράσεις που σχετίζονται με την εξαλείψει των φυλετικών διαφορών στον κόσμο. Στο πρώτο άκουσμα δεν φαίνεται περίεργο, καθώς σήμερα 21 Μαρτίου είναι παγκόσμια ημέρα κατά των φυλετικών διακρίσεων. Ωστόσο οι δράσεις που προτείνει το υπουργείο παιδείας πρέπει να έχουν διάρκεια όλη τη βδομάδα!, και μη ξεχνάμε ότι 25 Μαρτίου Παρασκευή είναι Εθνική και Θρησκευτική γιορτή για την  Ελλάδα!

Υπό τον γενικό τίτλο που έχει η εγκύκλιος « Με την ποίηση πολεμάμε τον ρατσισμό»  φαίνεται ξεκάθαρα πως γίνεται προσπάθεια να επισκιαστεί η 25 Μαρτίου!

Η Εγκύκλιος λέει « Ο διπλός συμβολισμός αυτής της ημέρας πιστεύουμε ότι μπορεί να αξιοποιηθεί με γόνιμο τρόπο στην εκπαιδευτική διαδικασία…

Γι αυτό το σκοπό καλούνται οι Σύλλογοι Διδασκόντων Α’ Βάθμιας και Β’ Βάθμιας Εκπαίδευσης να σχεδιάσουν εβδομάδα που θα ξεκινά τη Δευτέρα 21 Μαρτίου 2016 δραστηριότητες υπό τον γενικό τίτλο ” Με την ποίηση πολεμάμε τον ρατσισμό».

Γιατί η κυβέρνηση δεν κάνει μια εβδομάδα με γενικό τίτλο Επανάσταση του 1821; Γιατί κρατάνε τα παιδιά, έστω και με αυτά τα όχι και τόσα καλά βιβλία ιστορίας, σε άγνοια;

 

 

 

 

Πηγή:

prisonplanet.gr
http://ellaniapili.blogspot.gr/2016/03/25.html#more

Καταχωρίσθηκε στὴν κατηγορία Άρθρα. Φυλάξτε τὸν μόνιμο σύνδεσμο στὰ ἀγαπημένα σας.

Μία ἀπάντηση στὸ Περίεργη εγκύκλιος στα σχολεία: Επισκιάζουν την εορτή της 25 Μαρτίου με δραστηριότητες κατά του «ρατσισμού»

  1. Ὁ/ἡ Charidimos Samios γράφει:

    ΔΥΣΤΥΧΩΣ ! ΔΙΟΙΚΟΥΜΕΘΑ ΑΠΟ ΚΑΚΩΣ ΔΙΑΠΑΙΔΑΓΩΓΙΘΕΝΤΑΣ ΔΙΔΑΣΚΑΛΟΥΣ , ΤΩΝ ΟΠΟΙΩΣ ΘΑ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΑΦΑΙΡΕΘΕΙ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΤΟΥ ΔΙΔΑΣΚΕΙΝ ! ! !

    Μοῦ ἀρέσει

Ἀπαντῆστε

Συμπληρῶστε κατωτέρω τὰ στοιχεῖα σας ἢ πατῆστε σὲ ἕνα εἰκονίδιο γιὰ νὰ συνδεθῆτε.

Λογότυπος τοῦ WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ WordPress.com. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Google. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Εἰκόνα Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Twitter. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Φωτογραφία στὸ Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Facebook. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Σύνδεση μὲ τὸ %s σὲ ἐξέλιξη...

Αὐτὸς ὁ ἱστότοπος χρησιμοποιεῖ τὸ Akismet γιὰ νὰ μειώσει τὰ ἀνεπιθύμητα μηνύματα. Μάθετε τί συμβαίνει μὲ τὰ δεδομένα τῶν σχολίων σας.