ΠΟΔΕΜΟΣ: «Όχι» στη συμφωνία ΕΕ-Τουρκίας για το προσφυγικό.


podemos12

Διαφορετική θέση από ότι έχει ο Αλέξης Τσίπρας απέναντι στη συμφωνία ΕΕ-Τουρκίας για το προσφυγικό έχει το ισπανικό κόμμα Podemos που ασκεί κριτική και θεωρεί ότι ο Μαριάνο Ραχόι έπρεπε να την καταψηφίσει.     «Η συμφωνία καλείται να καλύψει στην πράξη συλλογικές απελάσεις και δεν περιέχει συγκεκριμένες εγγυήσεις για το πώς μπορεί να πραγματοποιηθεί η εξατομικευμένη διαδικασία ασύλου σε λίγες ημέρες (2 ή 3) σε συμμόρφωση όχι μόνο με την Ευρωπαϊκή οδηγία της διαδικασίας, αλλά πάνω απ όλα με το διεθνές δίκαιο των ανθρωπίνων δικαιωμάτων» αναφέρει σημείωμα των Podemos για τη συμφωνία.

Ταυτοχρόνως υπογραμμίζει ότι η συμφωνία της Ε.Ε με την Τουρκία  δεν περιλαμβάνει ρητές εγγυήσεις, όπως απαιτεί το Ισπανικό Κοινοβούλιο και η Ευρωπαϊκή Σύμβαση Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων ότι η συνολική διαδικασία της απέλασης ή της επιστροφής όλων των ανθρώπων (μεταναστών και προσφύγων) θα είναι εξατομικευμένη και με τις πρέπουσες εγγυήσεις, αφού η τωρινή συμφωνία αφορά μόνο αυτούς που ζητούν άσυλο.

«Η συμφωνία δεν παρέχει τις εγγυήσεις που απαιτούνται από το ισπανικό κοινοβούλιο ότι η Τουρκία θα κάνει τις απαραίτητες μεταρρυθμίσεις στη νομοθεσία της ως αναφορά το σεβασμό στο διεθνές δίκαιο για τα ανθρώπινα δικαιώματα.

Επιπλέον, το ανακοινωθέν αναφέρει πως ήδη χιλιάδες πρόσφυγες που ζουν στην Τουρκία σε στρατόπεδα δεν πληρούν τις προϋποθέσεις για μια αξιοπρεπή ζωή ενώ οι γυναίκες είναι πολύ ευάλωτες σε διακρίσεις βίας ή φυλετικές» αναφέρεται.

Συμπερασματικά, το Podemos επισημαίνει ότι «η συμφωνία που εγκρίθηκε από την ΕΕ με την Τουρκία δεν λαμβάνει τις απαραίτητες εγγυήσεις που το ισπανικό Κοινοβούλιο θεώρησε αναγκαίες προκειμένου η συμφωνία να είναι σύμφωνη με τη διεθνή και ευρωπαϊκή νομοθεσία ανθρωπίνων δικαιωμάτων και η κυβέρνηση Ραχόι θα έπρεπε να είχε καταψηφίσει τη συμφωνία στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο».

 

Πηγή:

iefimerida.gr
http://ellaniapili.blogspot.gr/2016/03/podemos.html#more

Καταχωρίσθηκε στὴν κατηγορία Άρθρα. Φυλάξτε τὸν μόνιμο σύνδεσμο στὰ ἀγαπημένα σας.

Ἀπαντῆστε

Συμπληρῶστε κατωτέρω τὰ στοιχεῖα σας ἢ πατῆστε σὲ ἕνα εἰκονίδιο γιὰ νὰ συνδεθῆτε.

Λογότυπος τοῦ WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ WordPress.com. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Google. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Εἰκόνα Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Twitter. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Φωτογραφία στὸ Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Facebook. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Σύνδεση μὲ τὸ %s σὲ ἐξέλιξη...

Αὐτὸς ὁ ἱστότοπος χρησιμοποιεῖ τὸ Akismet γιὰ νὰ μειώσει τὰ ἀνεπιθύμητα μηνύματα. Μάθετε τί συμβαίνει μὲ τὰ δεδομένα τῶν σχολίων σας.