Τουρκικά εργαστήρια μετατρέπουν το αφγανικό όπιο σε ηρωίνη για αποστολή στην Ευρώπη.


14-194opium-production11

Αφγανικό όπιο κατόπιν επεξεργασίας μετατρέπεται σε υψηλής ποιότητας ηρωίνη στα παράνομα τουρκικά εργαστήρια ναρκωτικών για διανομή στην Ευρώπη και την Ρωσία, όπως αποκάλυψε ο επικεφαλής κατά των ναρκωτικών της Ρωσίας .
Η διαδρομή διακίνησης εκτέθηκε μετά από μια κοινή ρωσο-αφγανική επιχείρηση κατά των ναρκωτικών.«Το φορτίο ταξίδεψε μέσω Μπανταχσάν-Doshi-Μπαμιγιάν-Χεράτ, έπειτα μέσω του Ιράν στην Τουρκία, όπου το όπιο υποβλήθηκε σε επεξεργασία σε καλά εξοπλισμένα εργαστήρια … για να μετατραπεί σε υψηλής ποιότητας ηρωίνη, και στη συνέχεια  να σταλεί προς την Ευρώπη και τη Ρωσία,« δήλωσε ο Ιβάνοφ  κατά τη διάρκεια μιας συνεδρίασης της επιτροπής κατά των ναρκωτικών.

Ο επικεφαλής της Ομοσπονδιακής Υπηρεσίας κατά των ναρκωτικών της Ρωσίας (FKSN) Βίκτορ Ιβάνοφ ανέφερε ότι 600 κιλά οπίου κατασχέθηκαν σε μια κοινή επιχείρηση που διεξήχθη από  ρωσικές και Αφγανικές ειδικές μονάδες καταπολέμησης των ναρκωτικών στην πόλη της Doshi στην επαρχία Baglan του Αφγανιστάν.

Η επιχείρηση αυτή διενεργήθηκε στα μέσα Δεκεμβρίου από την μονάδα κατά των ναρκωτικών του Αφγανιστάν Καμπούλ Gates με την υποστήριξη και πληροφορίες της FKSN, δήλωσε ο Ιβάνοφ.
Το φορτίο των ναρκωτικών βρέθηκε σε Αφγανικό φορτηγό που ταξίδευε προς την Τουρκία μέσω του Ιράν.

Ο επικεφαλής FSKN τόνισε ότι η διακίνηση ναρκωτικών από το Ισλαμικό Κράτος (το 2015) (IS, πρώην ISIS / ISIL) ενισχύθηκε στο τετραπλάσιο  σε σχέση με το 2014, δήλωσε ο Ιβάνοφ.

«Η άνοδος σε μαχητές του μαχητές IS αντιστοιχεί με την ετήσια αύξηση του λαθρεμπορίου ναρκωτικών στη Μέση Ανατολή, η οποία επιβεβαιώνεται από τον αυξανόμενο αριθμό των κατασχέσεων ηρωίνης στην περιοχή», δήλωσε ο Ιβάνοφ.

Το Ισλαμικό Κράτος (IS, πρώην ISIS / ISIL) ασχολείται ενεργά με τη διακίνηση ναρκωτικών,» δήλωσε ο Ιβάνοφ,  προσθέτοντας ότι σύμφωνα με τις εκτιμήσεις, του FSKN  τα έσοδα  από το παράνομο εμπόριο ναρκωτικών «φτάνει μέχρι  τα 200 ως 500 εκατομμύρια δολάρια ετησίως.»

Πηγή:
national-pride.org
http://ellaniapili.blogspot.gr/2016/03/blog-post_664.html#more

Καταχωρίσθηκε στὴν κατηγορία Άρθρα. Φυλάξτε τὸν μόνιμο σύνδεσμο στὰ ἀγαπημένα σας.

Ἀπαντῆστε

Συμπληρῶστε κατωτέρω τὰ στοιχεῖα σας ἢ πατῆστε σὲ ἕνα εἰκονίδιο γιὰ νὰ συνδεθῆτε.

Λογότυπος τοῦ WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ WordPress.com. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Google. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Εἰκόνα Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Twitter. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Φωτογραφία στὸ Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Facebook. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Σύνδεση μὲ τὸ %s σὲ ἐξέλιξη...

Αὐτὸς ὁ ἱστότοπος χρησιμοποιεῖ τὸ Akismet γιὰ νὰ μειώσει τὰ ἀνεπιθύμητα μηνύματα. Μάθετε τί συμβαίνει μὲ τὰ δεδομένα τῶν σχολίων σας.