Συμβουλές για τα έτοιμα κομμένα τυριά στο παντοπολείο.


p1adnkci1hhju1k6h12ld183f1tcaj_900

Δεν ξέρω αν είναι πολλοί ή λίγοι αλλά εγώ βλέπω συχνά ανθρώπους που για να αποφύγουν την ουρά στο τμήμα τυριών ενός supermarket επιλέγουν την εύκολη λύση των (προ)κομμένων.Πρόκειται για αυτά τα τυριά που κόβουν τα supermarkets σε μερίδες και τα διαθέτουν σε πλαστική συσκευασία ή σακούλα σε ειδικό ψυγείο. Για την ποιότητα αυτών των τυριών δεν ξέρω και δεν μπορώ να αναφερθώ με γενικότητες. Αυτό όμως για το οποίο είμαι σίγουρος είναι πως το τυρί δεν αγαπά το πλαστικό.

Ως ζωντανός οργανισμός το τυρί αναπνέει, εκλύοντας [οσμές, αμμωνία, κ.ά.] και απορροφώντας [γεύσεις, οσμές, χημικά]. Έτσι σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να έρχεται σε επαφή με το πλαστικό καθώς από το υλικό αυτό απορροφά χημικά που δεν είναι κατάλληλα για την υγεία μας. Επίσης δεν θα πρέπει να είναι ερμητικά κλεισμένο για να μπορεί να αποβάλλεται η αμμωνία και να μην μυρίζει. 

Εάν λοιπόν χρειαστεί να αγοράσετε τυρί σε πλαστική συσκευασία ή σακουλάκι καλό θα είναι, επιστρέφοντας στο σπίτι, να το τοποθετήσετε είτε σε γυάλινο σκεύος, είτε ακόμη καλύτερα να το τυλίξετε με κερωμένο χαρτί, όχι πολύ σφιχτά, και μετά με μεμβράνη και να το βάλετε στο ψυγείο.

 

πηγή: fnl-guide.gr

http://www.enallaktikos.gr/ar24258el-symvoyles-gia-ta-etoima-kommena-tyria-sto-supermarket.html

Καταχωρίσθηκε στὴν κατηγορία Άρθρα. Φυλάξτε τὸν μόνιμο σύνδεσμο στὰ ἀγαπημένα σας.

Ἀπαντῆστε

Συμπληρῶστε κατωτέρω τὰ στοιχεῖα σας ἢ πατῆστε σὲ ἕνα εἰκονίδιο γιὰ νὰ συνδεθῆτε.

Λογότυπος τοῦ WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ WordPress.com. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Εἰκόνα Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Twitter. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Φωτογραφία στὸ Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Facebook. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Σύνδεση μὲ τὸ %s σὲ ἐξέλιξη...

Αὐτὸς ὁ ἱστότοπος χρησιμοποιεῖ τὸ Akismet γιὰ νὰ μειώσει τὰ ἀνεπιθύμητα μηνύματα. Μάθετε τί συμβαίνει μὲ τὰ δεδομένα τῶν σχολίων σας.