Το σχέδιο εφιάλτης για την Τουρκία ολοκληρώνεται; Ο χάρτης της “Μεγάλης Μέσης Ανατολής”


κατάλογοςkl

Ολοκληρώνεται το σχέδιο της Μεγάλης Μέσης Ανατολής; Όταν ο αμερικανός ΠρόεδροςΤζωρτζ Μπους αναφέρθηκε για πρώτη φορά στο σχέδιο τηςΜεγάλης Μέσης Ανατολή , τονΝοέμβριο του 2003 δεν φανταστήκαμε ποτέ την ταχύτητα με την οποία θα εφαρμοζόταν. Πρόκειται για ένα σχέδιο που έφτιαξαν ο αντιπρόεδροςΝτικ Τσένι και η τότε σύμβουλος για θέματα ασφάλειας και μετέπειτα υπουργός Εξωτερικών κ. Κοντολίζα Ράις.Το περιεχόμενο του σχεδίου έγινε γνωστό με το άρθρο του Hans Binnendjikστο περιοδικό Focus on the Middle East, όπου καταγράφονταν οι κίνδυνοι που απειλούν τα αμερικανικά συμφέροντα στη Μέση Ανατολή και τα μέτρα που έπρεπε να λάβει η Ουάσιγκτον για να εξασφαλίσει τις ενεργειακές πηγές . Βάσει του σχεδίου 22 χώρες έπρεπε να αλλάξουν σύνορα.

Το σχέδιο άρχισε να εφαρμόζεται βήμα- βήμα ξεκινώντας από το Αφγανιστάν, το Πακιστάν, τη Λιβύη, το Ιράκ και τη Συρία. Με πρόφαση τον εκδημοκρατισμό, τα ανθρώπινα δικαιώματα διαλύθηκαν χώρες και δημιουργήθηκαν νέα κρατίδια, άμεσα εξαρτώμενα από το διεθνές κεφάλαιο.

Όπως , φαίνεται πλησιάζει η ολοκλήρωση του σχεδίου με την ίδρυση του Κουρδιστάν. Μετά το ιρακινό Κουρδιστάν, ιδρύθηκε το Συριακό Κουρδιστάνμε πρόσβαση στη θάλασσα της Μεσογείου.

Οι κουρδικές οργανώσεις PYD , YPG εκπαιδεύτηκαν στη Δύση. Οι ΗΠΑ και η Ευρώπη τους έδωσαν όπλα και χρήματα. Η επέμβαση της Ρωσίας εναντίον του ISIS κατοχύρωσε την κυριαρχία του PYD.

Οι τρομοκρατικές οργανώσεις πιθανότατα είναι μέρη του σχεδίου που συμβάλουν στην ολοκλήρωση του. Αυτό το επιβεβαιώνουν οι τρομοκρατικές επιθέσεις στην Τουρκία. Τη μια έχουμε επιθέσεις αυτοκτονίας του ΡΚΚ και την άλλη του ISIS. Ένας λαός τρομοκρατημένος, μια εξουσία αποδυναμωμένη χειραγωγείται με μεγαλύτερη ευκολία.

Όλα δείχνουν ότι πλησιάζει η ώρα του μεγάλου Κουρδιστάν. Ίσως αυτός να ήταν και ο τελικός στόχος του Σχεδίου . Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι ο ηγέτης του ιρακινού Κουρδιστάν κ. Μπαρζανί έχει χωρίσει σε οικόπεδα όλη την αυτόνομη περιοχών του Β.Ιράκ και έχει χορηγήσει άδειες για έρευνες πετρελαίου και φυσικού αερίου σε ξένες εταιρίες. Σύμφωνα με εκθέσεις του Ινστιτούτου Ενέργειας των ΗΠΑ υπάρχουν στο υπέδαφος του βορείου Ιράκ, αποθέματα 3 τρις μέτρων κυβικών φυσικού αερίου. Ήδη έχουν εντοπισθεί και αξιοποιούνται 500δις κυβικά φυσικού αερίου σε πέντε οικόπεδα (Cemcemal, Miran, Bina Bawi, Kormor, Tophana Kurdamir).

Η Ρόζα Λούξεμπουργκ έλεγε ότι ο καπιταλισμός αναζωογονείται μέσω νέων παρθένων περιοχών. Όταν το σύστημα κατακτήσει όλα τα παρθένα εδάφη θα καταρρεύσει. Αυτό που δεν πρόβλεψε ήταν ότι ο καπιταλισμός απέκτησε την ικανότητα να δημιουργεί τεχνητές παρθένες περιοχές.

http://www.escapemedia.gr/

Καταχωρίσθηκε στὴν κατηγορία Άρθρα. Φυλάξτε τὸν μόνιμο σύνδεσμο στὰ ἀγαπημένα σας.

3 ἀπαντήσεις στὸ Το σχέδιο εφιάλτης για την Τουρκία ολοκληρώνεται; Ο χάρτης της “Μεγάλης Μέσης Ανατολής”

 1. Ὁ/ἡ vequinox γράφει:

  Τὸ παρὸν ἀναδημοσιεύθηκε στὸ vequinox.

  Μοῦ ἀρέσει

 2. Ὁ/ἡ kalantzianastasia γράφει:

  Τὸ παρὸν ἀναδημοσιεύθηκε στὸ anastasiakalantzi50.

  Μοῦ ἀρέσει

 3. Αὐτόματη εἰδοποίηση σύνδεσης: Το σχέδιο εφιάλτης για την Τουρκία ολοκληρώνεται; Ο χάρτης της “Μεγάλης Μέσης Ανατολής” – worldtraveller70

Ἀπαντῆστε

Συμπληρῶστε κατωτέρω τὰ στοιχεῖα σας ἢ πατῆστε σὲ ἕνα εἰκονίδιο γιὰ νὰ συνδεθῆτε.

Λογότυπος τοῦ WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ WordPress.com. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Google. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Εἰκόνα Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Twitter. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Φωτογραφία στὸ Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Facebook. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Σύνδεση μὲ τὸ %s σὲ ἐξέλιξη...

Αὐτὸς ὁ ἱστότοπος χρησιμοποιεῖ τὸ Akismet γιὰ νὰ μειώσει τὰ ἀνεπιθύμητα μηνύματα. Μάθετε τί συμβαίνει μὲ τὰ δεδομένα τῶν σχολίων σας.