Αυτή είναι η δεύτερη γλώσσα που μιλούν οι Ευρωπαίοι;


images (1)

Ένα από τα ιδιαίτερα γνωρίσματα των Ευρωπαίων είναι οι διαφορετικές γλώσσες που χρησιμοποιούν. Δύο ή τρεις είναι όμως αυτές που έχουν κατακτήσει τις πρώτες θέσεις.Κάθε φορά που κάνουμε ένα ταξίδι στο εξωτερικό η γλώσσα που χρησιμοποιούμε οι περισσότεροι για να μην πούμε όλοι, είναι τα αγγλικά. Σε όλες σχεδόν τις ευρωπαϊκές χώρες, όπως δημοσιεύει η Independent, τα αγγλικά θεωρούνται άκρως συνυφασμένα με την μητρική γλώσσα. Αποτελούν όχι μόνο μέσο επικοινωνίας σε περίπτωση ενός ταξιδιού αναψυχής, αλλά πολύ περισσότερο εργαλείο εργασίας και σπουδής.

Εντύπωση προκαλεί, πως ενώ σε όλη την Ευρώπη οι λαοί έχουν ψηφίσει τα αγγλικά ως τη δεύτερη περισσότερο ομιλούμενη γλώσσα, μόνο το Λουξεμβούργου ανέδειξε περισσότερο εύχρηστη τα γαλλικά όπως φυσικά η Αγγλία και η Ιρλανδία, εφόσον μητρική τους είναι η νούμερο ένα.

9465-co6f5d-500x599

Εξετάζοντας ωστόσο λίγο βαθύτερα, με μικρή διαφορά τα γερμανικά κερδίζουν την τρίτη θέση και τα γαλλικά την τέταρτη. Ανατροπή αποτελούν τα ρώσικα που ανεβαίνουν επικίνδυνα όχι μόνο στις ανατολικές χώρες της Ευρώπης αλλά και στην Φιλανδία καθώς και στην γειτονική μας Κύπρο. Τα ισπανικά από την άλλη κρατούν σταθερά τα ηνία στους λατινόφωνους κυρίως πληθυσμούς.

9465-co6f5d-801x960

http://popaganda.gr/pop-news/pia-ine-i-defteri-glossa-pou-miloun-i-evropei/

Καταχωρίσθηκε στὴν κατηγορία Άρθρα. Φυλάξτε τὸν μόνιμο σύνδεσμο στὰ ἀγαπημένα σας.

Ἀπαντῆστε

Συμπληρῶστε κατωτέρω τὰ στοιχεῖα σας ἢ πατῆστε σὲ ἕνα εἰκονίδιο γιὰ νὰ συνδεθῆτε.

Λογότυπος τοῦ WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ WordPress.com. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Εἰκόνα Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Twitter. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Φωτογραφία στὸ Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Facebook. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Σύνδεση μὲ τὸ %s σὲ ἐξέλιξη...

Αὐτὸς ὁ ἱστότοπος χρησιμοποιεῖ τὸ Akismet γιὰ νὰ μειώσει τὰ ἀνεπιθύμητα μηνύματα. Μάθετε τί συμβαίνει μὲ τὰ δεδομένα τῶν σχολίων σας.