Πολιτεία στην Ινδία γίνεται 100% βιολογική και προστατεύει 75000 εκτάρια γης από Γενετικά Τροποποιημένους Οργανισμούς.


4-10

Διατηρώντας την γεωργική βιωσιμότητα
Από το τέλος του Δεκεμβρίου του 2015, το Sikkim έγινε έγινε η πρώτη πλήρως βιολογική πολιτεία της Ινδίας. Με την εφαρμογή πρακτικών βιολογικής γεωργίας σε 75000 εκτάρια γης, οι πολίτες του Sikkim θα απολαύσουν βιώσιμη και απαλλαγμένη από γενετικά τροποποιημένους οργανισμούς γεωργία, που θα είναι βιολογικά πιστοποιημένη.«Καταφέραμε μία πλήρως βιολογική κατάσταση στο τέλος του Δεκεμβρίου. Ο πρωθυπουργός Narendra Modi θα το ανακοινώσει αυτό επισήμως σε ένα συνέδριο για τη βιώσιμη γεωργία στην Gangtok στις 18 Ιανουαρίου» είπε ο εκτελεστικός διευθυντής της Βιολογικής Αποστολής του Sikkim, δρ. Anbalagan.

Τα πολλά χιλιάδες εκτάρια γης έχουν σταδιακά μετατραπεί σε πιστοποιημένες βιολογικές εκτάσεις ακολουθώντας τις κατευθυντήριες γραμμές που καθορίζονται στο Εθνικό Πρόγραμμα για την Βιολογική Παραγωγή. Αυτή ήταν μια διαδικασία που ξεκίνησε από το 2003 όταν ο κυβερνητικός Pawan Chamling ανακοίνωσε ότι το Sikkim θα γίνει πολιτεία βιολογικής γεωργίας στη νομοθετική συνέλευση.

Σιγά σιγά τα χημικά όπως τα μη βιολογικά λιπάσματα, τα φυτοφάρμακα και τα ζιζανιοκτόνα που χρησιμοποιούνται στη συμβατική γεωργία άρχισαν να μειώνονται και τελικά απαγορεύτηκαν. Αυτό δεν άφησε άλλη επιλογή στους αγρότες, από το να καλλιεργούν βιολογικά.

Ο Γραμματέας Khorlo Bhutia λέει ότι αυτό θα διατηρήσει το χώμα, θα διατηρήσει τη βιωσιμότητα της γεωργίας και θα στηρίξει την βιοποικιλότητα. Ο ίδιος εικάζει επίσης ότι ο τουρισμός θα αυξηθεί στην περίκλειστη πολιτεία των Ιμαλαΐων, λόγω αυτών των πρακτικών της βιολογικής γεωργίας. Τα θέρετρα που βρίσκονται στο Sikkim χρησιμοποιούν ήδη την φήμη της βιολογικής πιστοποίησης για να δελεάσουν τους ταξιδιώτες να επιλέξουν τα δικά τους λαχανικά για δείπνο, απευθείας από τους κήπους των ξενοδοχείων και θερέτρων

Λαμβάνοντας υπόψιν τη ζήτηση για βιολογικά τρόφιμα σε όλο τον κόσμο, το Sikkim θα πρέπει να απολαμβάνει όχι μόνο τον αυξημένο τουρισμό αλλά και την αυξημένη υπερηφάνεια από τους τοπικούς πολίτες που αρχίζουν να εμπλέκονται στην φροντίδα του πλανήτη και της ευαίσθητης ζωής του με τον σωστό τρόπο.

Της Christina Sarich

Πηγή:
awakengr.com

http://ellaniapili.blogspot.gr/2016/03/100-75000.html#more

Καταχωρίσθηκε στὴν κατηγορία Άρθρα. Φυλάξτε τὸν μόνιμο σύνδεσμο στὰ ἀγαπημένα σας.

Ἀπαντῆστε

Συμπληρῶστε κατωτέρω τὰ στοιχεῖα σας ἢ πατῆστε σὲ ἕνα εἰκονίδιο γιὰ νὰ συνδεθῆτε.

Λογότυπος τοῦ WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ WordPress.com. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Εἰκόνα Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Twitter. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Φωτογραφία στὸ Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Facebook. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Σύνδεση μὲ τὸ %s σὲ ἐξέλιξη...

Αὐτὸς ὁ ἱστότοπος χρησιμοποιεῖ τὸ Akismet γιὰ νὰ μειώσει τὰ ἀνεπιθύμητα μηνύματα. Μάθετε τί συμβαίνει μὲ τὰ δεδομένα τῶν σχολίων σας.