ΕΙΝΑΙ ΤΥΧΑΙΟ ΟΤΙ ΜΙΛΑΝΕ ΣΗΜΕΡΑ ΓΙΑ ΣΚΑΝΔΑΛΑ; Τι έγινε το 1991 και γιατί ξέχασαν το περιβόητο «Σκάνδαλο Κοσκωτά»!


koskotas1

Τι θα πει «Σκάνδαλο Κοσκωτά»; Σαν σήμερα, το 1991, η Ελλάδα της μεταπολίτευσης βίωνε ως τηλεοπτικό σήριαλ με τις ώρες κάθε πρωί επί 9,5 μήνες το σκάνδαλο Κοσκωτά. Ήταν Κυριακή του μεγάλου ντέρμπυ Παναθηναϊκού-Ολυμπιακού, το 1988. Πριν ξεκινήσει το παιχνίδι ο Γιώργος Κοσκωτάς, πρόεδρος του Ολυμπιακού, υπόδικος για το σκάνδαλο της τράπεζας Κρήτης, δραπετεύει καβατζωμένος στην καρότσα ενός ημιφορτηγού. Από τον Αργύρη Σαλιαρέλη, μετέπειτα πρόεδρο του Ολυμπιακού είχε οργανωθεί το σχέδιο φυγάδευσης του Κοσκωτά στο εξωτερικό.

Ο φυγόδικος από τις εγκαταστάσεις της «Γραμμής», στην Παλλήνη, βρέθηκε μέσα στο λήαρ τζετ του Σαλιαρέλη.

Πρόκειται για μια σκοτεινή ιστορία, αυτή ανάμεσα στον Κοσκωτά και τον Σαλιαρέλη, της οποίας οι λεπτομέρειες πιθανόν να φωτιστούν μετά από κάποιες δεκαετίες.

Γιατί ο Σαλιαρέλης με το ιδιωτικό του αεροπλάνο βοήθησε τον Κοσκωτά να δραπετεύσει. Να αναφέρω μόνο ότι ο Σαλιαρέλης έγινε ιδιοκτήτης της Βραδυνής αλλά και του Ολυμπιακού. Και τι δεν είχε αγοράσει ο Κοσκωτάς, την Βραδυνή, την Καθημερινή, το ραδιόφωνο του Σκαϊ και σκορπούσε τα εκατομμύρια σαν χαρτοπόλεμο.

Ο Σταύρος Κοσκωτάς, ο αδερφός του Γιώργου επί εποχής προπονητή Γκμοχ στον Ολυμπιακό, πήγαινε π.χ. στην Δράμα να αγοράσει δύο παίκτες και τα λεφτά τα είχε σε χαρτοσακούλες μέσα.

-Πόσο κάνει αυτός ο παίκτης; Πέντε εκατομμύρια; Πάρτε δεκαπέντε.

Έμπαινε ο Γιώργος Κοσκωτάς σε ένα ζαχαροπλαστείο στην Ηλιούπολη και ρώταγε τον ιδιοκτήτη. «Πουλάς το μαγαζί σου;»

-Όχι δεν το πουλάω.

Ο Κοσκωτάς, όμως, το ήθελε το ζαχαροπλαστείο για να το κάνει υποκατάστημα της τράπεζας Κρήτης. «Αν το πούλαγες, κύριε, πόσα λεφτά θα ζήταγες;»

-Ε, δεν θα έπιανα 20 εκατομμύρια δραχμές;

Ο Κοσκωτάς του έδωσε μια επιταγή 70 εκ. και πήρε το μαγαζί.

Οι αράδες αυτές με αφορμή το Ειδικό Δικαστήριο που ξεκίνησε σα σήμερα 29 Μαρτίου, το 1991 και η Ελλάδα της μεταπολίτευσης το βίωνε ως τηλεοπτικό σήριαλ με τις ώρες κάθε πρωί επι 9,5 μήνες το σκάνδαλο Κοσκωτά.

Τι θα πει »Σκάνδαλο Κοσκωτά»; Είναι οι αρπακτές του Κοσκωτά από την τράπεζά του, έχοντας τη σιγουριά ότι είναι ανεξέλεγκτος και αφου με εντολή της κυβέρνησης Ανδρέα Παπανδρέου όλο σχεδόν το δημόσιο ( ΟΠΑΠ, ΔΕΗ, ΙΚΑ, ΟΤΕ και σία) κατέθεταν τα έσοδά τους στην Τράπεζα Κρήτης.

 

Πηγή: apodytiriakias.gr/

http://www.financialbox.gr/%CE%B5%CE%B9%CE%BD%CE%B1%CE%B9-%CF%84%CF%85%CF%87%CE%B1%CE%B9%CE%BF-%CE%BF%CF%84%CE%B9-%CE%BC%CE%B9%CE%BB%CE%B1%CE%BD%CE%B5-%CF%83%CE%B7%CE%BC%CE%B5%CF%81%CE%B1-%CE%B3%CE%B9%CE%B1-%CF%83%CE%BA%CE%B1/

Καταχωρίσθηκε στὴν κατηγορία Άρθρα. Φυλάξτε τὸν μόνιμο σύνδεσμο στὰ ἀγαπημένα σας.

Ἀπαντῆστε

Συμπληρῶστε κατωτέρω τὰ στοιχεῖα σας ἢ πατῆστε σὲ ἕνα εἰκονίδιο γιὰ νὰ συνδεθῆτε.

Λογότυπος τοῦ WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ WordPress.com. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Εἰκόνα Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Twitter. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Φωτογραφία στὸ Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Facebook. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Σύνδεση μὲ τὸ %s σὲ ἐξέλιξη...

Αὐτὸς ὁ ἱστότοπος χρησιμοποιεῖ τὸ Akismet γιὰ νὰ μειώσει τὰ ἀνεπιθύμητα μηνύματα. Μάθετε τί συμβαίνει μὲ τὰ δεδομένα τῶν σχολίων σας.