«Θα έρθει κάποτε η μέρα που οι Έλληνες θα εννοήσουν τη σημασία της θυσίας μου»


ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑΣ+ΚΑΙ+ΕΛΛΗΝΕΣ

Από την Κέρκυρα ως την Κύπρο και από την Αλεξανδρούπολη ως την Κρήτη , ο Ελληνισμός στρέφεται στο μοναδικό πρότυπο του πρώτου Κυβερνήτη της Ελλάδος τον Άγιο της πολιτικής Ιωάννη Καποδίστρια. Στο διαδίκτυο, στην τηλεόραση, σε αρθογραφίες και σε έντυπα, οι Έλληνες αντιλαμβάνονται σιγά σιγά τη μοναδική προσωπικότητα του Ι.Καποδίστρια που έδωσε τα πάντα για την Ανάσταση του πολύπαθου Έθνους μας.Εξαίρεση δεν θα μπορούσε να αποτελέσει και η εξαίρετη εκπομπή του δημοσιογράφου κ.Σαχίνη με τον τίτλο ΑΝΤΙΘΕΣΕΙΣ στο κρητικό κανάλι CRETE TV. Με καλεσμένο τον έγκριτο νομικό και δικηγόρο των Ανωτάτων Ευρωπαϊκών Δικαστηρίων κ.Πέτρο Μηλιαράκη οικοδομήθηκε μια σπουδαία πολιτική συζήτηση. Επικεντρώσαμε στην αναφορά που έγινε στην εκπομπή για την προσωπικότητα και το ήθος του Ι.Καποδίστρια, όπως επίσης και στην ανάδειξη από τον κ.Μηλιαράκη, του βαρυσήμαντου έργου του συγγραφέα κ.Ιωάννη Κορνιλάκη (με καταγωγή από την Κρήτη) με την ανάδειξη των επιστολών του Καποδίστρια, μέσα από το έργο “Ιωάννης Καποδίστριας ο Άγιος της πολιτικής. Αξίζει να δείτε το μικρό βίντεο:

 

 

Ίσως τελικά φθάνει η στιγμή για την οποία ο Ι.Καποδίστριας είχε προφητικά μιλήσει λίγο πριν την δολοφονία του. Ότι: “θα έρθει κάποτε η μέρα που οι Έλληνες θα εννοήσουν τη σημασία της θυσίας μου” . Δώσαμε αυτόν ακριβώς τον τίτλο στο βίντεο γιατί είναι ένα βήμα επιβεβαίωσης προς αυτή την κατεύθυνση.

foto-miliarakis

Ο Πέτρος Μηλιαράκης, ως νομικός της πράξης, στο επίπεδο του Συμβουλίου της Ευρώπης και της Ευρωπαϊκής Κοινότητας –Ένωσης, δικηγορεί στα Ευρωπαϊκά Δικαστήρια του Στρασβούργου και του Λουξεμβούργου (E.C.H.R. και C.F.I. – G.C/E.U), ενώ χειρίζεται και προσφυγές ενώπιον της Ευρωπαϊκής Επιτροπής (Commission).
Στο επίπεδο της εσωτερικής έννομης τάξης, δικηγορεί ενώπιον των Ανωτάτων Ακυρωτικών Δικαστηρίων (ΑΕΔ, ΣτΕ και ΕλΣ) με κύριο αντικείμενο τις υποθέσεις Συνταγματικού Δικαίου, Διοικητικού Δικαίου και Δημοσιονομικού Δικαίου.

Ο Πέτρος Μηλιαράκης ως νομικός της θεωρίας έχει συγγράψει σημαντικό αριθμό βιβλίων. Κυριότερα έργα του είναι:

 

 • «Σύγχρονα θέματα Διπλωματίας, Διεθνούς Οικονομίας και Διεθνούς Δικαίου» (1982),

  • «Περί του Συμβουλίου της Επικρατείας» (1985 και 1989),

  • «Η Εξωτερική Πολιτική κατά το Συνταγματικό Δίκαιο» (1987),

  • «Οικονομικό Δίκαιο και Νόμισμα» (1987),

  • «Το Νομισματικό Σύστημα στα πλαίσια του Οικονομικού Δικαίου» (1990),

  • «Τραπεζικό Δίκαιο» (1994),

  • «Το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο του Στρασβούργου – The European Court in Strasbourg» (στην ελληνική καιαγγλική γλώσσα, 2000),

  • «Μεταδημοκρατία και Κοινοτικό Κεκτημένο» (2003),

  • «Το Ευρωπαϊκό Σύνταγμα μεταξύ νομικού δόγματος και πολιτικής» (2005)

  • «Δημόσιο Διεθνές Δίκαιο και Ελληνικό Σύνταγμα –Public International Law and Hellenic Constitution» (στην ελληνική και αγγλική γλώσσα, 2008, με πρόλογο του Καθηγητή Χάρη Παμπούκη).

  • «Μακροσύστημα και Ευρωσύστημα – με αναφορά στο Οικονομικό Δίκαιο» (2009, με πρόλογο του Καθηγητή Νίκου Κοτζιά).

Πηγή: ioannis-kapodistrias.gr

http://ellaniapili.blogspot.gr/2016/03/blog-post_276.html

Καταχωρίσθηκε στὴν κατηγορία Άρθρα. Φυλάξτε τὸν μόνιμο σύνδεσμο στὰ ἀγαπημένα σας.

Ἀπαντῆστε

Συμπληρῶστε κατωτέρω τὰ στοιχεῖα σας ἢ πατῆστε σὲ ἕνα εἰκονίδιο γιὰ νὰ συνδεθῆτε.

Λογότυπος τοῦ WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ WordPress.com. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Εἰκόνα Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Twitter. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Φωτογραφία στὸ Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Facebook. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Σύνδεση μὲ τὸ %s σὲ ἐξέλιξη...

Αὐτὸς ὁ ἱστότοπος χρησιμοποιεῖ τὸ Akismet γιὰ νὰ μειώσει τὰ ἀνεπιθύμητα μηνύματα. Μάθετε τί συμβαίνει μὲ τὰ δεδομένα τῶν σχολίων σας.