ΜΕ ΟΔΗΓΟ ΖΩΗΣ ΤΟΝ ΔΑΣΚΑΛΟ ΤΟΥ.


ImageGen.ashxw

Ο κόσμος ξεκίνησε απ’ εδώ, από την Ελλάδα. Αυτός ο κόσμος έτσι όπως κυκλοφορεί σήμερα, εδώ και 20 αιώνες, είναι η συνέχεια του αρχαίου ελληνικού κόσμου. Να, γιατί έχει την παγκοσμιότητά του το πρόσφατο γεγονός της ανασκαφής στον Τάφο Καστά. Ό,τι βρεθεί, ό,τι ακόμα πρόκειται να βρεθεί στην Αμφίπολη, όπου αλλού. Να, γιατί θεωρείται ως μια από τις πιο σπουδαίες αρχαιολογικές ανακαλύψεις του 20ου αιώνα η Βεργίνα. Ο βασιλικός μακεδονικός Τάφος από τον Έλληνα αρχαιολόγο Μανώλη Ανδρόνικο, που γεννήθηκε 23 Οκτωβρίου το 1919 και πέθανε 30 Μαρτίου, σα σήμερα το 1992.

Ο δάσκαλος. Αυτός είναι ο οδηγός της ζωής μας. Της προσωπικής ζωής. Αυτός που γνωρίζει περισσότερα, αυτός που εσύ, όταν δεν είσαι πίτουρας, αντιλαμβάνεσαι πως δίπλα του θα αρχίσεις να μαθαίνεις περισσότερα, και με τον δάσκαλο θα ανακαλύψεις τον δικό σου εαυτό.

Από τους καθηγητές του στο πανεπιστήμιο ο Ανδρόνικος ξεχώρισε αμέσως τον κύριο Ρωμαίο. Τι τύχη! Ο Ρωμαίος αρχίζει ανασκαφές το 1937 στην Βεργίνα και παίρνει βοηθό του τον 19χρονο Εμμανουήλ Ανδρόνικο.

Γνώρισε κι άλλον δάσκαλο, ίσως τον μεγαλύτερο αρχαιολόγο του κόσμου, τον σερ Τζων Μπήζλυ, καθηγητή του Μανώλη στην Οξφόρδη. Στις 8 Νοεμβρίου το 1977 ο Ανδρόνικος έδωσε στην ανθρωπότητα τον ασύλητο τάφο του Φίλιππου, του πατέρα του Αλέξανδρου. Σίγουρα είναι του βασιληά της Μακεδονίας; Κανείς δεν μπορεί να ‘ναι σίγουρος 100%.

Ο Ανδρόνικος ένας αληθινά πνευματικός άνθρωπος, γεννήθηκε στην Προύσα και μετά την Μικρασιατική Καταστροφή, τριών χρονών, βρέθηκε στην Θεσσαλονίκη.

http://www.apodytiriakias.gr/koultoura/2014/10/23/me-odigo-zois-ton-daskalo-tou.aspx

Καταχωρίσθηκε στὴν κατηγορία Άρθρα. Φυλάξτε τὸν μόνιμο σύνδεσμο στὰ ἀγαπημένα σας.

Μία ἀπάντηση στὸ ΜΕ ΟΔΗΓΟ ΖΩΗΣ ΤΟΝ ΔΑΣΚΑΛΟ ΤΟΥ.

  1. Ὁ/ἡ macedonianancestry γράφει:

    Τὸ παρὸν ἀναδημοσιεύθηκε στὸ Macedonian Ancestry.

    Μοῦ ἀρέσει

Ἀπαντῆστε

Συμπληρῶστε κατωτέρω τὰ στοιχεῖα σας ἢ πατῆστε σὲ ἕνα εἰκονίδιο γιὰ νὰ συνδεθῆτε.

Λογότυπος τοῦ WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ WordPress.com. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Google. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Εἰκόνα Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Twitter. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Φωτογραφία στὸ Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Facebook. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Σύνδεση μὲ τὸ %s σὲ ἐξέλιξη...

Αὐτὸς ὁ ἱστότοπος χρησιμοποιεῖ τὸ Akismet γιὰ νὰ μειώσει τὰ ἀνεπιθύμητα μηνύματα. Μάθετε τί συμβαίνει μὲ τὰ δεδομένα τῶν σχολίων σας.