Αυτό είναι το σχέδιο των Ισραηλινών από το 1982 για την Συρία – Eίχαν “προβλέψει” το διαμελισμό της!!!


kurds

Την βαλκανιοποίηση της Συρία περιλαμβάνει το σχέδιο Kerry για την λύση του συριακού, μία λύση που βασίζεται σε πρόταση των Ισραηλινών ήδη από το 1982. Σύμφωνα με την Σύρια δημοσιογράφο Maram Susli το 1982 ο Ισραηλινός δημοσιογράφος Oded Yinon δημοσιοποίησε άρθρο του με τίτλο “Μία στρατηγική για το Ισραήλ το 1980” όπου διαφωνούσε με την εμπλοκή του Ισραήλ στην προσπάθεια διάσπασης των αραβικών εθνών.“Η Συρία θα διαχωριστεί, εξαιτίας της εθνικής και θρησκευτικής της αρχιτεκτονικής, σε πολλές χώρες όπως είναι σήμερα ο Λίβανος. Έτσι η χώρα θα χωριστεί σε ένα κράτος σιιτών Αλαουιτών στις ακτές της, σε σουνιτικό κράτος στο Αλέππο και σε άλλο σουνιτικό κράτος στη Δαμασκό και τα βόρεια. Και οι Δρούζοι θα κάνουν νέο κράτος, ακόμα ίσως και στα δικά μας υψίπεδα του Γκολάν αλλά σίγουρα στην βόρεια Ιορδανία. Αυτή η νέα κατάσταση θα αποτελεί εγγύηση για την ειρήνη και την ασφάλεια στην περιοχή μακροπρόθεσμα”, έγραφε τότε ο Yinon.

 Εύκολα μπορεί να δει κανείς τις ομοιότητες στο plan B των Αμερικανών και του John Kerry για την Συρία, με το σχέδιο των Ισραηλινών, σημειώνει η Maram Susli σε άρθρο της στο New Eastern Outlook.
Σύμφωνα με την Susli, γράφει το πρακτορείο Sputnik και το σχέδιο της Condoleezza Rice’ για την Μέση Ανατολή με τίτλο: “Project For a New Middle East” που παρουσιάστηκε στο Τελ Αβίβ το 2006 έχει ομοιότητες με αυτό του Yinon.

Το 2006 ο πρέσβης των ΗΠΑ στην Συρία, William Roebuck έστειλε τηλεγράφημα στον Λευκό Οίκο περιγράφοντας τις αδυναμίες της Συρίας και πως αυτές θα οδηγούσαν σε ένταση στις σχέσεις σιιτών – σουνιτών, με αποτέλεσμα όπως υποστήριζε την πτώση του καθεστώτος Άσαντ.
Όπως σημειώνει η Susli το σχέδιο Kerry παρουσιάστηκε μόλις πριν ο απεσταλμένος του ΟΗΕ Staffan de Mistura παρουσιάσει την δική του πρόταση στις συνομιλίες της Γενεύης.

 “Η Συρία είναι μία μικρή χώρα με περιορισμένες πηγές νερού οι οποίες πρέπει να μοιραστούν στα 23 εκατ. κατοίκων της”, σημειώνει η Susli, που τονίζει ότι “με την ομοσπονδοποίηση της Συρίας κάποιες εθνικές ομάδες θα μείνουν χωρίς νερό και πετρέλαιο”, αφού στην περιοχή της χώρας που είναι πλούσια σε νερό και πετρέλαιο κατοικούν μόλις 1,5 εκατ. άνθρωποι από τους 23 εκατ. συνολικά ανθρώπους που κατοικούν (κατοικούσαν) στην Συρία.

Όπως σημειώνει η Σύρια δημοσιογράφος, η Συρία με βάση το σχέδιο των Ισραηλινών δεν σημαίνει ότι θα οδηγηθεί στην ειρήνη, αφού στην περίπτωση του Ιράκ, που ακολουθήθηκε την ίδια τακτική βαλκανοποίησης, δεν προέκυψε ειρηνική διαβίωση.

http://journal-neo.org/2016/03/29/kerry-s-plan-at-balkanising-syria/

Πηγή: Newmoney, http://journal-neo.org/2016/03/29/kerry-s-plan-at-balkanising-syria/

http://infognomonpolitics.blogspot.gr/2016/03/1982-e.html

 

http://greeknation.blogspot.gr/2016/03/1982-e.html

Καταχωρίσθηκε στὴν κατηγορία Άρθρα. Φυλάξτε τὸν μόνιμο σύνδεσμο στὰ ἀγαπημένα σας.

Μία ἀπάντηση στὸ Αυτό είναι το σχέδιο των Ισραηλινών από το 1982 για την Συρία – Eίχαν “προβλέψει” το διαμελισμό της!!!

  1. Ὁ/ἡ macedonianancestry γράφει:

    Τὸ παρὸν ἀναδημοσιεύθηκε στὸ Macedonian Ancestry.

    Μοῦ ἀρέσει

Ἀπαντῆστε

Συμπληρῶστε κατωτέρω τὰ στοιχεῖα σας ἢ πατῆστε σὲ ἕνα εἰκονίδιο γιὰ νὰ συνδεθῆτε.

Λογότυπος τοῦ WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ WordPress.com. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Εἰκόνα Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Twitter. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Φωτογραφία στὸ Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Facebook. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Σύνδεση μὲ τὸ %s σὲ ἐξέλιξη...

Αὐτὸς ὁ ἱστότοπος χρησιμοποιεῖ τὸ Akismet γιὰ νὰ μειώσει τὰ ἀνεπιθύμητα μηνύματα. Μάθετε τί συμβαίνει μὲ τὰ δεδομένα τῶν σχολίων σας.