Πομάκοι Θράκης: Είμαστε ανάχωμα στον τουρκικό επεκτατισμό. Η Τουρκία μάς επιβάλλει πολιτιστική γενοκτονία –


201603301627335785

«Άθλια επίθεση της Τουρκίας διά του τουρκικού προξενείου στη Θράκη, με στόχο να παρουσιάσει όλους τους Πομάκους ως Τούρκους», αλλά και διαρκή άσκηση πιέσεων εκ μέρους της Άγκυρας κατήγγειλε με πρόσφατη ραδιοφωνική συνέντευξή του ο πρόεδρος του Πανελλήνιου Συλλόγου Πομάκων και διευθυντής της μόνης πομακικής εφημερίδας στην Ελλάδα Ζαγάλισα, Ιμάμ Αχμέτ.«Οι Πομάκοι ζούμε μια πολιτιστική γενοκτονία που μας επιβάλλει η Τουρκία διά της βίας […] Είμαστε ανάχωμα στον τουρκικό επεκτατισμό», είπε ο Ιμάμ Αχμέτ.

Μιλώντας στο radio1d.gr και την εκπομπή «Οι απέναντι», ο πρόεδρος του ΠΣ Πομάκων εξήγησε ότι καταβάλλεται μια τιτάνια προσπάθεια για να διασωθεί η πομακική ταυτότητα σε μια εποχή που το τουρκικό κράτος, διά των οργάνων του, επιχειρεί να ιδιοποιηθεί όλους τους μουσουλμάνους παρουσιάζοντάς τους ως Τούρκους.

«Είμαστε μουσουλμάνοι αλλά δεν είμαστε Τούρκοι. Είμαστε απόγονοι της αρχαίας φυλής των Αγριάνων. Πομάκοι έχουν πεθάνει για την Ελλάδα», εξήγησε ο Ιμάμ Αχμέτ.

Μίλησε επίσης για τα προβλήματα στα μειονοτικά σχολεία όπου διδάσκεται η τουρκική γλώσσα αλλά όχι η πομακική, την οποία τα Πομακόπουλα μιλούν στο σπίτι τους, για τους ψευτομουφτήδες που είναι όργανα του τουρκικού κράτους, για την προσπάθεια της Τουρκίας να διχάσει και να καλλιεργήσει έχθρες μεταξύ των μουσουλμάνων για να τους ελέγχει, αλλά και για τα σχολεία που ανοίγει ο Γκιουλέν στην περιοχή προκειμένου «να δημιουργήσει οπαδούς». Αναφέρθηκε επίσης με σκληρή γλώσσα στους μουσουλμάνους βουλευτές της Θράκης, ενώ κατήγγειλε αλλοίωση αποτελέσματος κατά τη διεξαγωγή εκλογών, καθώς εγγεγραμμένοι στους εκλογικούς καταλόγους μουσουλμάνοι που όμως κατοικούν μόνιμα στην Τουρκία, έρχονται να ψηφίσουν στην Ελλάδα

Η ραδιοφωνική συνέντευξη του Ιμάμ Αχμέτ

 

 

Όσοι ενδιαφέρονται να ενισχύσουν την προσπάθεια των Πομάκων για τη διατήρηση της πολιτιστικής τους ταυτότητας μπορούν να αποκτήσουν συνδρομή στην εφημερίδα Ζαγάλισα(zagalisa.gr)


Πηγή:
hawkshellas.com

http://ellaniapili.blogspot.gr/2016/04/video.html#more

Καταχωρίσθηκε στὴν κατηγορία Άρθρα. Φυλάξτε τὸν μόνιμο σύνδεσμο στὰ ἀγαπημένα σας.

Ἀπαντῆστε

Συμπληρῶστε κατωτέρω τὰ στοιχεῖα σας ἢ πατῆστε σὲ ἕνα εἰκονίδιο γιὰ νὰ συνδεθῆτε.

Λογότυπος τοῦ WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ WordPress.com. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Εἰκόνα Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Twitter. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Φωτογραφία στὸ Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Facebook. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Σύνδεση μὲ τὸ %s σὲ ἐξέλιξη...

Αὐτὸς ὁ ἱστότοπος χρησιμοποιεῖ τὸ Akismet γιὰ νὰ μειώσει τὰ ἀνεπιθύμητα μηνύματα. Μάθετε τί συμβαίνει μὲ τὰ δεδομένα τῶν σχολίων σας.