Οταν ο Γιαν Φαμπρ πετούσε γάτες στον αέρα… στο όνομα της τέχνης!


γατα_10

Σφοδρές αντιδράσεις έχει προκαλέσει η απόφαση του υπουργείου Πολιτισμού να δώσει το τιμόνι του Ελληνικού Φεστιβάλ στον Γιαν Φαμπρ, έναν καλλιτέχνη που πολλάκις στο παρελθόν έχει προκαλέσει με τις καλλιτεχνικές επιλογές του.Ενα από τα πλέον αμφιλεγόμενα «δρώμενα» του Βέλγου καλλιτέχνη ήταν ένα βίντεο για το γύρισμα του οποίου γάτες εκσφενδονίζονταν στον αέρα. Οι γάτες, φυσικά, ούρλιαζαν και οι φιλόζωοι προσπάθησαν να σταματήσουν την απίστευτη αυτή κακοποίηση των αθώων ζώων. 

Το εν λόγω βίντεο γυρίστηκε τον Οκτώβριο του 2012 στο δημαρχείο της Αμβέρσας και κάποιοι συνεργάτες του Φαμπρ πετούσαν τις γάτες στον αέρα, με στόχο αυτές να προσγειωθούν στα σκαλιά του δημαρχείου.

Οι διαμαρτυρίες των απλών πολιτών ήταν τόσο έντονες, που συγκεντρώθηκαν στο δημαρχείο προκειμένου να διακοπεί το γύρισμα. Μάλιστα, οι τοπικές Αρχές κατηγόρησαν τον Φαμπρ ότι κακοποίησε γάτες στο όνομα της τέχνης.

Παρά τη γενική κατακραυγή, ο Φαμπρ δεν παραδέχτηκε ποτέ το λάθος του, αντίθετα το απέδωσε σε συνωμοσία των πολιτικών του εχθρών από το κεντροδεξιό κόμμα και ισχυρίστηκε ότι οι γάτες ήταν καλά στην υγεία τους. Ωστόσο, δεν έπεισε κανέναν. Ελαβε 20.000 e-mail διαμαρτυρίας και καταδίκες της πράξης του από φορείς και προσωπικότητες της Αμβέρσας.

Μάλιστα, δέχθηκε ακόμα και επιθέσεις από άτομα ενώ έκανε τζόκινγκ στο πάρκο και αναγκάστηκε να έχει αστυνομική προστασία.

Δείτε το βίντεο:

 

 

 

http://www.pronews.gr/portal/20160401/culture/%CE%B8%CE%B5%CE%B1%CF%84%CF%81%CE%BF/%CE%BF%CF%84%CE%B1%CE%BD-%CE%BF-%CE%B3%CE%B9%CE%B1%CE%BD-%CF%86%CE%B1%CE%BC%CF%80%CF%81-%CF%80%CE%B5%CF%84%CE%BF%CF%8D%CF%83%CE%B5-%CE%B3%CE%AC%CF%84%CE%B5%CF%82-%CF%83%CF%84%CE%BF%CE%BD-%CE%B1%CE%AD%CF%81%CE%B1-%CF%83%CF%84%CE%BF-%CF%8C%CE%BD%CE%BF%CE%BC%CE%B1-%CF%84%CE%B7%CF%82-%CF%84%CE%AD%CF%87%CE%BD%CE%B7%CF%82-%CE%B2%CE%AF%CE%BD%CF%84%CE%B5%CE%BF#sthash.13nTj1vf.dpuf

Καταχωρίσθηκε στὴν κατηγορία Άρθρα. Φυλάξτε τὸν μόνιμο σύνδεσμο στὰ ἀγαπημένα σας.

Ἀπαντῆστε

Συμπληρῶστε κατωτέρω τὰ στοιχεῖα σας ἢ πατῆστε σὲ ἕνα εἰκονίδιο γιὰ νὰ συνδεθῆτε.

Λογότυπος τοῦ WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ WordPress.com. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Εἰκόνα Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Twitter. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Φωτογραφία στὸ Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Facebook. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Σύνδεση μὲ τὸ %s σὲ ἐξέλιξη...

Αὐτὸς ὁ ἱστότοπος χρησιμοποιεῖ τὸ Akismet γιὰ νὰ μειώσει τὰ ἀνεπιθύμητα μηνύματα. Μάθετε τί συμβαίνει μὲ τὰ δεδομένα τῶν σχολίων σας.