Battlestar Galactica – Εμείς οι Κομπολιανοί!


γραφει ο apomahos

galactica1978ev2Δεκαετία του 80 και κάθε Κυριακή απόγευμα καθόμαστε εκστασιασμένοι στη μικρή οθόνη να δούμε τη συνέχεια της σειράς “Battlestar Galactica”. Εμμονή, αγάπη, τρέλα προς το άγνωστο και…

Είναι οι κυνηγημένες από τους Κύλωνες, 12 φυλές του πλανήτη Kobol, σε μια αναζήτηση της 13ης φυλής του ιδίου πλανήτη που λέγεται πως μετοίκισε σε έναν άλλο μακρινό και φιλόξενο πλανήτη, τη γη! Τη 13η αποικία! Μέσα στο σύστημα αστρόπλοιων Galactica  ένας ολόκληρος λαός μετεξελίσσεται σε ιδανική πολιτεία κάτω από τη διακυβέρνηση του αθάνατου Αδάμα(Lorne Green) και με βοηθούς τον Starbuck και Apollo( Benedict και Hatch). Ενώ η 13η φυλή μετεξελίσσεται χωρίς να μεταλλάσεται σε πληθυσμό πάνω στη γη σ’ ένα μικρό κομματάκι βράχο που το λένε Ελλάδα. Ο υπόλοιπος κόσμος άσχετος και βάρβαρος  δημιούργησε μια κοινωνία ταξική κακορίζικη.

Μια κοινωνία εθνών με υψηλή τεχνολογία και ταυτόχρονη πτώση αξιών. Μόνο κίνητρο για όλα είναι το χρήμα. Μια κοινωνία που αναπτύσσεται σε κλειστά club.  Οι απ’ έξω σφάζονται και κονταροχτυπιούνται για την επιβίωση. Εφοδιάζονται με microchip για να συναλλάσσονται και… Κίτε Μάτε Ράνε! Δηλαδή, κοιτάτε μάτια τα ουράνια γιατί… περιμένουν με αγωνία εισβολή από τ’ άστρα και θεωρούν τους εαυτούς τους τυχερούς και γήϊνους!!!. Όμως εδώ τα πράγματα μπερδεύονται  άσχημα. Έρχεται ο Ερμής ο Τρισμέγιστος(δικό μας παιδί της 13ης αποικίας)και με δάσκαλο τον Ποιμάνδρη αποκαλύπτουν πως όποιος σκέπτεται σαν μόνιμος κάτοικος της γης δεν είναι παρά… εξωγήϊνος! Ποιμάνδρης… ο γνωστός μας Αρχάγγελος Γαβριήλ. Ερμής ο Τρισμέγιστος… ο γνωστός μας αγγελιοφόρος Θεός Ερμής με τρεις ζωές στο ενεργητικό του.

starfighterΈφτασε κάποτε το Galactika στο ηλιακό σύστημα της γης και άρχισε τις περιστροφές και το κρυφτούλι πίσω απ’ την αθέατη πλευρά της Σελήνης. Μετά από τόσο μακρινό ταξίδι έφτασαν και κρύφτηκαν; Γιατί; Ο πολιτισμένος άνθρωπος βγαίνει αξιοπρεπώς με καθαρή στολή, χωρίστρα και όλα τα σιρίτια πλάκα και ζητάει χώρο για μετοικεσία. Δηλαδή πατρίδα σαν κι αυτή που έψαχναν οι Εβραίοι. Κι αν δεν ξέρει να μιλάει αρτσούμπαλα θα πάρει διερμηνέα, Αλέξη μου. Όλο και κάποιος θα βρεθεί να μιλάει αυτό το ατέλειωτο συνονθύλευμα λέξεων που λέγεται γλώσσα των Θεών! Τα Ελληνικά!

gal1Χμ! Τα πράγματα κομμάτι δύσκολα. Να κάτι οι πρόσφυγες, να κάτι οι μετανάστες το μαγαζί υπερφορτώθηκε. Που να βρεθεί χώρος για 12 φυλές; Έστειλαν αυτοί απ’ το galactica προπομπό κάποιον Αλέξανδρο να κάνει χώρο αλλά  εκείνος  το παράκανε. Έφτασε μέχρι την Ινδία. Που να το κρατήσεις ανοιχτό τέτοιο αχανές μέρος. Τον όρμηξαν και κάτι βακτήρια και τον πέθαναν τον άνθρωπο. Έστειλαν άλλον, κι άλλον αλλά… ο τελευταίος ειδικά τάκανε πέλαγος. Μάζεψε ο βράχος, μίκραινε κι έγινε μια σταλιά. Τώρα, λίγα βουνά και θάλασσα και κρασί(μας έμεινε αμανάτι ο Διόνυσος) και ένα εκατομμύριο Μουσουλμανομετανάστες και ενάμιση εκατομ.  άνεργοι. Γι αυτό σου λέω στριμόκωλα τα πράγματα, δύσκολα.  Και μνημόνια θα πληρώσουμε και Αγία Σοφιά δε θα δούμε. Όμως…

Εκεί στο Hollywood δεν γνωρίζουν εμπόδια. Και ειδικά τώρα με τα πανέξυπνα computers. Σου δείχνουν ντουβάρια και συ κοιτάς τοπία. Σταμάτησαν τους Galactic-refuges να αξιώνουν  νέα γη. Τ’ άφησε ο Larson για το απόμακρο μέλλον.  Έστειλαν τους ηθοποιούς σε άλλες σειρές και έστησαν νέα Astro-story. Με Star-Trek και Star War με τριλογίες, φωτόσπαθα, δύνες και δυνάμεις σκότους ή φωτός. Σκοτώνονται να κόβουν εισιτήρια. Έμεινε  η 13η φάρα να… “Κίτε Μάτε Ράνε”(αυτό είναι κατάλοιπο από την τότε Ταρταρία που στέλναμε τους πολιτικούς πρόσφυγες σαν τον Κρόνο, τον Ουρανό, τους Τιτάνες κλπ) Κι αφού δεν μπορούμε να δούμε ένα πόντο μακριά από τη μύτη μας( για τέτοια πρεσβυωπία μιλάμε) το ρίξαμε στο ξανθόν γένος. Κι αυτό είναι λίγο μακρύτερα από τη μύτη μας οπότε αρκούμαστε στις μυρουδιές.

gal2Δε ξέρω ο καθένας τι πιστεύει αλλά εδώ στο Ελλάντα, σοβαρά, περιμένουμε. Περιμένουμε κάποιος να πιάσει το σενάριο από εκεί που τ’ άφησαν για την τελευταία πράξη του Battlestar Galactica. Δηλαδή, την άφιξη των Κομπολιανών των 12 φυλών, αφού πρώτα τελειώσουν με τα μεταλλικά τέρατα τους Κύλωνες και ύστερα να επιβάλλουν την κυριαρχία τους σαν προστάτες των Ελλήνων. Γιατί, κακά τα ψέματα, είμαστε η 13η αποικία-φυλή του Kobol. Και είναι αδέλφια μας. Όχι που λένε πως ήμαστε ανάδελφοι. Ανιστόριτοι! Μόνο εμείς και τ’ αδέλφια μας οι Κομπολιανοί θεωρούμε τη γη δική μας και πατρίδα μας.

Με πήρε όμως ο οίστρος και έβγαλα όλα τα διαβαθμισμένα στη φόρα. Δεν ξέρω αν φταίει ο Φάντασος ή ο… θείος Άλτσυ(παίρνω και Nootrop) όμως…

Αν ξέρατε πόσος κόσμος περιμένει εξωγήινη βοήθεια για τα δίσεκτα χρόνια μας…

Σημ. Αν νομίζετε σας λέω ψέματα, το starfighter έκανε την εμφάνισή του κοντά στον ήλιο.

Περὶ τοῦ/τῆς: aristarhos

Προσοχή στην πρίζα, υπάρχει συνωστισμός!
Καταχωρίσθηκε στὴν κατηγορία Άρθρα. Φυλάξτε τὸν μόνιμο σύνδεσμο στὰ ἀγαπημένα σας.

Ἀπαντῆστε

Συμπληρῶστε κατωτέρω τὰ στοιχεῖα σας ἢ πατῆστε σὲ ἕνα εἰκονίδιο γιὰ νὰ συνδεθῆτε.

Λογότυπος τοῦ WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ WordPress.com. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Εἰκόνα Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Twitter. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Φωτογραφία στὸ Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Facebook. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Σύνδεση μὲ τὸ %s σὲ ἐξέλιξη...

Αὐτὸς ὁ ἱστότοπος χρησιμοποιεῖ τὸ Akismet γιὰ νὰ μειώσει τὰ ἀνεπιθύμητα μηνύματα. Μάθετε τί συμβαίνει μὲ τὰ δεδομένα τῶν σχολίων σας.