Συναισθήματα… και πως να τα χρωματίσεις.


γραφει ο απομαχος

DSC00533

Ανοίγεις τη ζωή σου διάπλατα και σε διαβάζουν όλοι. Δε κρύβεσαι απ’ τη μοίρα αν και τη φοβάσαι. Αποζητάς λίγη ζεστή ανθρώπινη επαφή, αυτή που τη στερήθηκες. Βιώνεις έντονα συναισθήματα από αυτό το αλισβερίσι και ούτε ποτέ που θα μάθει κανείς πόσο βαθιά σε πηγαίνουν. Γεμίζουν τα πνευμόνια σου αγωνία και το αίμα σου θολώνει το μυαλό. Σου φέρνει ναυτία.

Μπαίνεις στη θέση του άλλου και ζαλίζεσαι, δε το ξεπερνάς έτσι απλά. Σε σημαδεύει, σε χρωματίζει. Και τ’ αποκρύπτεις έντεχνα μα, το κλειδί τόκανες αντικλείδι σ’ αυτούς π’ αγάπησες και πάλι ξέχασες την πόρτα ανοιχτή χωρίς ποτέ να μπεις στον κόπο να ρωτήσεις αν κι αυτοί σ’ αγαπούν. Κρυμμένα  στην πελώρια αγάπη που σε εξάπτει πάλι θα μπουν κουρσάροι στην καρδιά σου. Κι όταν σε πάρει από κάτω η λεηλασία νιώθεις το αποτύπωμά σου απλά μια τελεία πάνω στην άμμο που περιμένει το επόμενο κύμα για ολική διαγραφή.

Αχ , μη με γεμίζετε με πίκρα από τη μιζέρια σας. Μη με τρομάζετε με το απαίσιο σφύριγμά σας σαν ξενέρωτης προπέλας. Θέλω ένα χάδι, μια γλυκιά κουβέντα. Πόσο άραγε θα σας κοστίσει; Γρήγορα θ’ αφουγκραστείς το τέρμα. Δεν έχει άλλο θα σου πει. Και συ τι θα πάρεις μαζί σου για το ταξίδι; Το μίσος σου, την αδιαφορία σου, το πείσμα σου, το … δήθεν… Μη γελάς, εγώ πονώ.

Αύριο πάλι ο ήλιος θα ανηφορίζει κι απ’ το παράθυρο θα περνούν σκιές. Με σκυμμένο το κεφάλι βαρύ από φορτία. Χωρίς καμιά όρεξη να σου θυμίσουν πως η νύχτα τέλειωσε. Γύρισε μίσχο για να δεις τα πέταλα ν’ απλώσεις. Να ζεστάνει ήρεμα βαθιά ως το μεδούλι. Αυτός το φως του στο χαρίζει άφθονα και δε ζητάει πληρωμή, μόνο… λίγη υποταγή. Μη τον κοιτάς στα μάτια γιατί θα τυφλωθείς. Μόνο βάλτον μέσα σου να ζεσταθείς και διώξε ότι σε κακίζει. Φως θέλουν τα όμορφα συναισθήματα, μ’ αυτό μονάχα ζουν!

Περὶ τοῦ/τῆς: aristarhos

Προσοχή στην πρίζα, υπάρχει συνωστισμός!
Καταχωρίσθηκε στὴν κατηγορία Άρθρα. Φυλάξτε τὸν μόνιμο σύνδεσμο στὰ ἀγαπημένα σας.

Ἀπαντῆστε

Συμπληρῶστε κατωτέρω τὰ στοιχεῖα σας ἢ πατῆστε σὲ ἕνα εἰκονίδιο γιὰ νὰ συνδεθῆτε.

Λογότυπος τοῦ WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ WordPress.com. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Google. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Εἰκόνα Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Twitter. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Φωτογραφία στὸ Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Facebook. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Σύνδεση μὲ τὸ %s σὲ ἐξέλιξη...

Αὐτὸς ὁ ἱστότοπος χρησιμοποιεῖ τὸ Akismet γιὰ νὰ μειώσει τὰ ἀνεπιθύμητα μηνύματα. Μάθετε τί συμβαίνει μὲ τὰ δεδομένα τῶν σχολίων σας.