“Border Souls”. Ένα ντοκιμαντέρ για την ομορφιά της αλληλεγγύης μέσα στο χάος της Ειδομένης


border-souls-from-lesvos-to-idomeni

Το “Border Souls” η νέα ταινία του Τάκη Μπαρδάκου, που «φιλοδοξεί» να ολοκληρωθεί σύντομα με την δική μας ενεργή συμμετοχή.

Ένα φιλμ για τα δεινά των προσφύγων, μέσα από κινηματογραφικές εικόνες με μια ποιητική ματιά, στον παρατεταμένο και άσκοπο εγκλωβισμό ψυχών σε καταυλισμούς κατά μήκος των ελληνικών συνόρων, που χαρακτηρίστηκαν «η ντροπή της Ευρώπης»

Από τις χώρες του πολέμου και της καταστροφής, σε επικίνδυνες θαλάσσιες διαβάσεις και στο ταξίδι των προσφύγων προς το βορά με ένα πράγμα στο μυαλό τους: να περάσουν τα σύνορα. Αλλά όταν η Ευρώπη κλείνει τα σύνορά της προς την Ελλάδα, εγκλωβίζοντας και εμποδίζοντας τη σωτηρία τους, οι πρόσφυγες γίνονται αόρατοι προς τον έξω κόσμο.

Γίνονται οι ψυχές των συνόρων.

Το ντοκιμαντέρ φωτίζει την ικανότητα μιας ισοπεδωμένης από την κρίση κοινωνίας, να αλλάξει τον κόσμο με λιγότερα λόγια και περισσότερη δράση.

Ανεξάρτητα από την οικονομική κατάρρευση της χώρας, ένα μοναστήρι και τα γύρω χωριά ενώνουν με την αγάπη τους, χριστιανούς και μουσουλμάνους προσφέροντάς τροφή, αγάπη, ελπίδα και χαμόγελο στα προσφυγόπουλα.

Ο βραβευμένος Έλληνας κινηματογραφιστής Τάκης Μπαρδάκος (Η Αθήνα από Κάτω) δημιουργεί ένα ακόμη συγκλονιστικό φιλμ, για τις γραμμές παγίδευσης περισσότερων από 60.000 προσφύγων στην Ελλάδα και ανακαλύπτει την ομορφιά της αγάπης και της αλληλεγγύης μέσα στο χάος της Ειδομένης, στο νέο του ωριαίο ντοκιμαντέρ, “Border Souls”.

Ο Τάκης Μπαρδάκος είναι ένας ανεξάρτητος κινηματογραφιστής με πολλά χρόνια εμπειρίας στο ντοκιμαντέρ. Άνεργος ο ίδιος δραστηριοποιείται σε κινήσεις κοινωνικής αλληλεγγύης και έχει δημιουργήσει το μη κερδοσκοπικό σωματείο ντοκιμαντέρ “Squarefilms” μαζί με άλλους άνεργους και  συνειδητοποιημένους πολίτες, με στόχο τη δημιουργία ανεξάρτητων ταινιών για τα προβλήματα της κοινωνικής ανισότητας και αδικίας.


Η νέα ανεξάρτητη αυτή παραγωγή έχει ανάγκη την στήριξη όλων μας. Μέσω της πλατφόρμας generosity αναζητά την οικονομική  υποστήριξη που απαιτείται για την ολοκλήρωση της ταινίας. Επίσης χρήματα μπορούν να κατατίθενται απ’ ευθείας στον λογαριασμό της ταινίας:

(ΕΘΝΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ IBAN: GR 110 179 380 000 001 790 011 7973, Κάτοχος Λογαριασμού: SQUAREFILMS, Αιτιολογία: Δωρεά)

Άμεσος στόχος η συγκέντρωση των χρημάτων που απαιτούνται ώστε η ταινία να είναι έτοιμη μέχρι την άνοιξη του 2017.

Σε τυχόν υπερκάλυψη του στόχου, θα αποζημιωθούν οι άνεργοι συντελεστές, που εργάστηκαν για αυτήν την ταινία χωρίς αμοιβή, και θα χρηματοδοτηθούν επόμενες παραγωγές δίνοντας δουλειά σε άνεργους τεχνικούς.

Σημαντικό είναι επίσης η με κάθε τρόπο δημοσιοποίηση αυτής της προσπάθειας.

Περισσότερες πληροφορίες:

https://www.facebook.com/bordersoulsmovie/
https://www.facebook.com/profile.php?id=100001081091884

http://squarefilms.gr
http://www.imdb.com/name/nm1492087/?ref_=nv_sr_

Περὶ τοῦ/τῆς: netakias.com

Η ελευθερία, "αυτό το τρομερό όνομα, γραμμένο πάνω στο άρμα της θύελλας", είναι η κοινή αρχή σε όλες τις επαναστάσεις. Χωρίς αυτήν, οι επαναστάτες δεν μπορούν να φανταστούν την δικαιοσύνη. - Albert Camu *L'Homme révolté*
Καταχωρίσθηκε στὴν κατηγορία Άρθρα. Φυλάξτε τὸν μόνιμο σύνδεσμο στὰ ἀγαπημένα σας.

Ἀπαντῆστε

Συμπληρῶστε κατωτέρω τὰ στοιχεῖα σας ἢ πατῆστε σὲ ἕνα εἰκονίδιο γιὰ νὰ συνδεθῆτε.

Λογότυπος τοῦ WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ WordPress.com. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Εἰκόνα Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Twitter. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Φωτογραφία στὸ Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Facebook. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Σύνδεση μὲ τὸ %s σὲ ἐξέλιξη...

Αὐτὸς ὁ ἱστότοπος χρησιμοποιεῖ τὸ Akismet γιὰ νὰ μειώσει τὰ ἀνεπιθύμητα μηνύματα. Μάθετε τί συμβαίνει μὲ τὰ δεδομένα τῶν σχολίων σας.