Το συγκινητικό μήνυμα υπερηφάνιας του πιλότου της ομάδας «Ζευς» από τους αιθέρες της Θεσσαλονίκης


Ο Σμηναγός (Ι) Λουκάς Θεοχαρόπουλος, ο πρωταγωνιστής της μεγαλειώδους στρατιωτικής παρελάσεως της Θεσσαλονίκης

Από τις σημαντικότερες στιγμές της παρέλασης στη Θεσσαλονίκη ήταν οι εντυπωσιακοί ελιγμοί του F16 της ομάδας «Ζευς» με χειριστή τον επισμηναγό Λουκά Θεοχαρόπουλο. Ήταν μια ένδειξη – μέσα σε λίγα λεπτά – του τι μπορούν να κάνουν οι πιλότοι μας, της προσφοράς τους στην Άμυνα της χώρας και μια ανάσα υπερηφάνειας για τον κόσμο που κατέκλυσε την παραλία της πόλης.

Ιδιαίτερα συγκινητική η στιγμή που ο επισμηναγός Θεοχαρόπουλος έστειλε το μήνυμα των πιλότων μας ότι είναι τιμή τους να φυλάνε Θερμοπύλες και ότι ότι πάντα θυμούνται όσο είναι στους αιθέρες ότι οι ήρωες πολεμούν σαν Έλληνες.
Τα λόγια του πιλότου της F-16 Demo Team γέμισαν με εθνική υπερηφάνεια όσους βρίσκονται στην παραλία αλλά και όσους παρακολουθούν από τις τηλεοράσεις τους. “Οι ήρωες πολεμούν ως Έλληνες- Χρόνια πολλά Ελλάδα!” είπε χαρακτηριστικά ο Επισμηναγός Θεοχαρόπουλος.

Στη συνέχεια, ο πρόεδρος της Δημοκρατίας, Προκόπης Παυλόπουλος, απευθυνόμενος στον Επισμηναγό, σημείωσε:
“Κύριε Επισμηναγέ, τα φτερά της Ελληνικής Πολεμικής Αεροπορίας στέλνουν παντού το μήνυμα του ανθρωπισμού και της ειρήνης. Στέλνουν όμως σε κάθε ιταμό εισβολέα το διαχρονικό μήνυμα: Μολών Λαβέ. Το έθνος μας είναι υπερήφανο για σας”

Ποιος είναι ο επισμηναγός Λ. Θεοχαρόπουλος
Ο Επισμηναγός (Ι) Λουκάς Θεοχαρόπουλος, είναι ένας από τα μέλη της ομάδας Ζευς που πραγματοποιούν επιδείξεις με τα μαχητικά αεροσκάφη.
Ο Επισμηναγός Θεοχαρόπουλος εισήχθη στη Σχολή Ικάρων το 1998 και το 2004, τοποθετήθηκε στην 116ΠΜ/335 Μοίρα σε αεροσκάφη Α-7Ε Corsair ΙΙ. Τρία χρόνια μετά τοποθετήθηκε στην 115ΠΜ/ΣΜΕΤ σε αεροσκάφη F-16 Block52+, ενώ από το 2008 υπηρετεί στην 343 Μοίρα.
Έχει περισσότερες από 1500 ώρες πτήσης, από τις οποίες οι 1100 είναι σε αεροσκάφη F-16.
Ο πιλότος της F-16 Demo Team θα βρεθεί στη Θεσσαλονίκη με άλλα δύο μέλη της ομάδας, τα οποία την ώρα της επίδειξης, θα βρίσκονται στο έδαφος για να εξηγούν στο κοινό τη διαδικασία αλλά και τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά της ομάδας και των αεροσκαφών F-16.

«Χρόνια πολλά Ελλάδα!» Ο χαιρετισμός του πιλότου F 16 στην Παρέλαση της 28ης Οκτωβρίου 2017

28η ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ, ΕΠΕΤΕΙΟΣ 28ΗΣ ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ ,ΠΑΡΕΛΑΣΗ ΠΡΟΚΟΠΗΣ ΠΑΥΛΟΠΟΥΛΟΣ, ΖΕΥΣ, F-16 ,ΛΟΥΚΑΣ ΘΕΟΧΑΡΟΠΟΥΛΟΣ, ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Περὶ τοῦ/τῆς: netakias.com

Η ελευθερία, "αυτό το τρομερό όνομα, γραμμένο πάνω στο άρμα της θύελλας", είναι η κοινή αρχή σε όλες τις επαναστάσεις. Χωρίς αυτήν, οι επαναστάτες δεν μπορούν να φανταστούν την δικαιοσύνη. - Albert Camu *L'Homme révolté*
Καταχωρίσθηκε στὴν κατηγορία Άρθρα. Φυλάξτε τὸν μόνιμο σύνδεσμο στὰ ἀγαπημένα σας.

Ἀπαντῆστε

Συμπληρῶστε κατωτέρω τὰ στοιχεῖα σας ἢ πατῆστε σὲ ἕνα εἰκονίδιο γιὰ νὰ συνδεθῆτε.

Λογότυπος τοῦ WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ WordPress.com. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Εἰκόνα Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Twitter. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Φωτογραφία στὸ Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Facebook. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Σύνδεση μὲ τὸ %s σὲ ἐξέλιξη...

Αὐτὸς ὁ ἱστότοπος χρησιμοποιεῖ τὸ Akismet γιὰ νὰ μειώσει τὰ ἀνεπιθύμητα μηνύματα. Μάθετε τί συμβαίνει μὲ τὰ δεδομένα τῶν σχολίων σας.