Γεωργιάδης κι Ελληνική Αγωγή με το αζημίωτο-Δείτε όλα τα σπάνια αρχαία που απαιτεί να μπαζωθούν!


Για το μόλις 5% της έκτασης που βρέθηκε να έχει αρχαία ευρύματα έγινε τέτοιος πόλεμος στα ΜΜΕ του Μαύρου Μετώπου

netakias.com

Ο Αδωνις Γεωργιάδης έχει κάνει επαγγελματική καρρίερα πουλώντας, κυριολεκτικά, αρχαιολατρία, Ελληνική Αγωγή (κλάμα) και το προφίλ του Ιστορικού αν και χρειάστηκε πάνω από μια δεκαετία να πάρει το πτυχίο του, που δεν το λες και πυρηνική φυσική.

Αυτά λοιπόν που πουλάει στους πελάτες, δεν σημαίνει ότι έχουν σημασία γι αυτόν περισσότερη από το αν πουλούσε χαρτί υγείας ή κινητά τηλέφωνα, αρκεί να υπάρχει η ανάλογη ζήτηση.

Ετσι, όπως μπορείτε να δείτε στο παρακάτω βίντεο  χρησιμοποιεί κάθε απίθανο επιχείρημα ώστε να δικαιολογήσει το μπάζωμα των Αρχαίων ευρημάτων που ανακάλυψε η αρχαιολογική σκαπάνη στο Ελληνικό.

Ζητάει να αποπεμφθεί η έντιμη αρχαιολόγος που κάνει την δουλειά της, λέει το ανιστόρητο ότι ο Παρθενών χτίστηκε πάνω σε αρχαία, ενώ χτίστηκε πάνω στα ερείπια που άφησε ο Μαρδόνιος (η Πόλις χρειαζόταν Ναό), και τέλος το απίστευτο επιχείρημα ότι η Ελλάδα έχει παντού αρχαία “ας μπαζώσουμε και μερικά” χωρίς να γνωρίζει καν τι υπάρχει κάτω από το έδαφος.

Ας δούμε λοιπόν τι θέλει να μπαζώσει η Ελληνική Αγωγή του κ.Αδωνη Γεωργιάδη

Η αρχαιολογική σκαπάνη της κατασκευής της γραμμής 2 του μετρό, αποκάλυψε την Αρχαία Αστική Οδό που εκτεινόταν κατά μήκος της παραλιακής οδού στους δήμους Παλαιού Φαλήρου, Αλίμου, Ελληνικού και Γλυφάδας και οδηγούσε στο ναό του Απόλλωνα στο Σούνιο!

Συγκεκριμένα, στον χώρο που κατασκευάστηκε το αμαξοστάσιο του τραμ αλλά και στον επίμαχο λόφο Χασάνι που θέλει να μπαζώσει ανασκαφές έφεραν στο φως οργανωμένο νεκροταφείο του αρχαίου Δήμου Ευωνύμου, το οποίο περιλαμβάνει ταφικό περίβολο κλασικής εποχής και μεγάλο αριθμό τάφων διαφόρων τύπων και μάλιστα ανασκάφηκαν 130 τάφοι(!) με τo νεκροταφείο να χρονολογείται από τον 8ο έως τον 4ο αι. π.Χ. όπως διαβάζουμε στο βιβλίο  «Η αρχαία Αστική Οδός και το Μετρό κάτω από τη Λεωφόρο Βουλιαγμένης» (εκδ. Καπόν) της αρχαιολόγου Κωνσταντίνας Καζά-Παπαγεωργίου

Συζητάμε δηλαδή για το αν καταχώσουμε μερικά από τα σημαντικότερα ευρήματα των τελευταίων δεκαετιών στην Αττική για μια πισίνα παραπάνω!

Ας δούμε μερικά από αυτά.

Σημαντικά επίσης ήταν τα αγγεία επώνυμων ζωγράφων της αρχαιότητας και αγαλματίδια όπως αυτό του λιονταριού που έχει πιάσει ένα μοσχάρι.

Σημαντικά επίσης ήταν τα αγγεία επώνυμων ζωγράφων της αρχαιότητας, αρκετά νομίσματα και αγαλματίδια

Σημαντικά επίσης ήταν τα αγγεία επώνυμων ζωγράφων της αρχαιότητας, αρκετά νομίσματα και αγαλματίδια όπως αυτό του λιονταριού που έχει πιάσει ένα μοσχάρι.

Βρέθηκαν σπάνια νομίσματα που δείχνουν την εμπορική δραστηριότητα της περιοχής των Νοτίων προαστίων. Το γελοίο της υπόθεσης είναι ότι ένα από τα τρία βιβλία που έχει γράψει ο κ.Γεωργιάδης αφορά τα αρχαία νομίσματα, ενώ πουλάει συλλογές αντιγράφων αρχαίων νομισμάτων, αλλά δεν έχει κανένα ενδοιασμό στην απώλεια των ανεκτίμητων αυθεντικών!

odigos_ae_nomismaton

Ενα από τα 57 χάλκινα νομίσματα που βρέθηκαν στον χώρο του αρχαίου λατομείου

Οπως αναφέρει χαρακτηριστικά η ανασκαφέας, «στη γωνιά του αγροκτήματος μιας πλούσιας οικογένειας Ευωνυμέων με σπίτια, πηγάδια και κήπους, κάποιο μέλος της, προς επίδειξη του πλούτου που κατείχε, ίδρυσε το επιβλητικό αυτό ταφικό μνημείο» το οποίο έφερε πλούσιο γλυπτό διάκοσμο. Μπροστά στην πρόσοψή του, ελαφρώς παρασυρμένα από πλημμύρα, βρέθηκαν τμήματα ναϊσκόμορφης στήλης με παράσταση δεξίωσης, όπως επίσης και μεγάλο τμήμα ναϊσκόμορφης στήλης με παράσταση γυμνού νέου με τον σκύλο τΑνθεμωτή στήλη που βρέθηκε στο αμαξοστάσιο του τραμου, ανθεμωτή στήλη (φωτο αριστερά) και δύο μαρμάρινες λήκυθοι.

Τα επιτάφια αυτά γλυπτά εκτίθενται στο Αρχαιολογικό Μουσείο του Πειραιά, ενώ ο ταφικός περίβολος και άλλα κατάλοιπα πέριξ αυτού παραμένουν ορατά στον εξωτερικό χώρο του αμαξοστασίου. Πρέπει να σημειωθεί ότι λίγα χρόνια αργότερα, κατά τις εργασίες κατασκευής του μετρό Αργυρούπολης, η αρχαιολογική σκαπάνη αποκάλυψε ένα ακόμη τμήμα του οργανωμένου αυτού νεκροταφείου του αρχαίου Δήμου Ευωνύμου. Και οποία η ειρωνεία; Το κανάλι που ανέβαζε τα βίντεο του Γεωργιάδη στο youtube το έλεγε “Ευώνυμος”!

Οι αρχαιολόγοι υποστηρίζουν ότι κάτω από τις σύγχρονες επιχωματώσεις είναι πολύ πιθανή η εύρεση αρχαιοτήτων που χρονολογούνται από τα προϊστορικά χρόνια ως και τη μεταβυζαντινή εποχή.

Κλείνοντας, να θυμίσουμε ότι από βεβήλωση κινδυνεύει και η ίδια η Ακρόπολη, καθώς στα σχέδια υπάρχει ανέγερση κτηρίου 200μ που θα επισκιάσει τον Παρθενώνα, που δεν έχει τολμήσει κανείς άλλος ποτέ πριν και μέχρι σήμερα κανένα κτήριο δεν υπερβαίνει το ύψος της Ακρόπολης, που ανέρχεται στα 156 μέτρα, κάτι που όμως δεν μπορεί να εμποδίσει το ΚΑΣ.

Αυτά για τους δήθεν επαγγελματίες αρχαιολάτρες και τους πραγματικούς αρχαιολόγους του ΚΑΣ

ΠΗΓΗ: netakias.com

Περὶ τοῦ/τῆς: netakias.com

Η ελευθερία, "αυτό το τρομερό όνομα, γραμμένο πάνω στο άρμα της θύελλας", είναι η κοινή αρχή σε όλες τις επαναστάσεις. Χωρίς αυτήν, οι επαναστάτες δεν μπορούν να φανταστούν την δικαιοσύνη. - Albert Camu *L'Homme révolté*
Καταχωρίσθηκε στὴν κατηγορία Άρθρα. Φυλάξτε τὸν μόνιμο σύνδεσμο στὰ ἀγαπημένα σας.

Ἀπαντῆστε

Συμπληρῶστε κατωτέρω τὰ στοιχεῖα σας ἢ πατῆστε σὲ ἕνα εἰκονίδιο γιὰ νὰ συνδεθῆτε.

Λογότυπος τοῦ WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ WordPress.com. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Εἰκόνα Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Twitter. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Φωτογραφία στὸ Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Facebook. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Σύνδεση μὲ τὸ %s σὲ ἐξέλιξη...

Αὐτὸς ὁ ἱστότοπος χρησιμοποιεῖ τὸ Akismet γιὰ νὰ μειώσει τὰ ἀνεπιθύμητα μηνύματα. Μάθετε τί συμβαίνει μὲ τὰ δεδομένα τῶν σχολίων σας.