Ηλεκτρικές κομπίνες


Οι Ελλαντιστανοί ραγιάδες έχουν φτάσει στο σημείο να νομίζουν ότι πληρώνουν ακριβά το ρεύμα. ΔΥΣΤΥΧΩΣ οι περισσότεροι δεν έχουν καν την διανοητική ικανότητα να καταλάβουν ότι σχεδόν τα μισά χρήματα του λογαριασμού πάνε στην ΕΡΤ και στους δήμους. Το καλό ελληνικό κράτος έχει μετατρέψει την ΔΕΗ σε αδυσώπητο φοροεισπράκτορα. Τραβάει αυτή το ζόρι και δέχεται τις βρισιές των χαχόλων-υπηκόων που δεν μπορούν καν να καταλάβουν τι λένε οι αριθμοί στον λογαριασμό που πληρώνουν. Έτσι έγινε μισητή, μία ΑΝΑΓΚΑΙΑ προϋπόθεση για να ξεπουληθούν τα φιλέτα της στους «επενδυτές».
Μετά μας προέκυψε με συνοπτικές διαδικασίες [όπως στις εκτελέσεις] η δημοκρατικότατη και τιμιότατη ΕΕ, η οποία για να μας σώσει από την οικονομική κατάρρευση [που προκάλεσαν ΚΑΙ οι δικές της κομπίνες] θέλει ντε και καλά να ξεπουλήσουμε το ενεργειακό σύστημα της χώρας. Αυτό φυσικά πρέπει να γίνει με μηδενικό κόστος και μηδενικό επενδυτικό κίνδυνο για τους ιδιώτες «επενδυτές», διαφορετικά τι σκ@τά δημοκρατία έχουμε;
Έτσι λοιπόν η ΔΕΗ σχεδόν χαρίζει στους επιχειρηματίες το «φθηνό ρεύμα» που σας πουλάνε. Κατά τις εφημερίδες η τελευταία δημοπρασία ρεύματος κατέληξε στην τιμή των 45,2 ευρώ την μεγαβατώρα.
Και τώρα λίγα μαθηματικά για όσους αντέχουν πέντε λεπτά χωρίς να κάνουν κλικ στο Facebook…
Η ΔΕΗ έχει εργοστάσια που μπορούν να παράγουν συνολικά 12.760 μεγαβάτ [Mw]. Αυτό σημαίνει ότι θεωρητικά μπορεί να παράγει κάθε ημέρα 306.240 μεγαβατώρες.
Με βάση την τιμή πώλησης, αν θεωρητικά κάποιος αγόραζε όλο το ρεύμα θα πλήρωνε 576.752 ευρώ. Επομένως με πάνω από μισό εκατομμύριο κέρδη ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ το φιλέτο είναι τεράστιο. Η ΔΕΗ θα μπορούσε [θεωρητικά τουλάχιστον] να ξεπληρώσει ΟΛΟΚΛΗΡΟ το εξωτερικό χρέος της χώρας μέσα σε μερικούς μήνες.
Ξέρετε τώρα πόσο κοστίζει στους «επενδυτές» η κιλοβατώρα που σας πουλάνε ΔΗΘΕΝ φθηνά; Η μεγαβατώρα αντιστοιχεί σε χίλιες κιλοβατώρες. Και με μία απλή διαίρεση [45,2 διά του 1000] βρίσκουμε ότι οι «επενδυτές» αγοράζουν την κάθε κιλοβατώρα προς 0,0452 ευρώ την μία. Δηλαδή λιγότερο από μισό λεπτό.
Δεν έχετε τώρα παρά να συγκρίνετε το «0,0452» με την τιμή που σας διαφημίζουν οι «πάροχοι». Για να σας βγάλω και από αυτόν τον κόπο κατάφερα και βρήκα μία σχετικά ξεκάθαρη τιμή, η οποία προφανώς βγήκε στο διαδίκτυο κατά λάθος, αφού οι περισσότερες εταιρίες τις αναφέρουν με μπερδεμένο τρόπο. Για του λόγου το αληθές δείτε την εικόνα στο τέλος της ανάρτησης.
Η πάγια μονοφασική χρέωση είναι 0,38 ευρώ ανά κιλοβατώρα. Αυτό σημαίνει ότι η εταιρεία θα σας πουλάει το ρεύμα σε τιμή 8,5 φορές υψηλότερη από εκείνη που την αγόρασε. Επιπλέον η χρέωση αυτή είναι ανά μήνα. Δεν ξέρω τι ακριβώς σημαίνει αυτό, αλλά προφανώς δίνει την δυνατότητα στον «πάροχο» να αλλάξει προς τα επάνω [και πάλι προφανώς] την τιμή. Αν όλο αυτό δεν είναι ληστρική εκμετάλλευση δεν ξέρω τι άλλο θα μπορούσε να είναι.
Τώρα πάτε να παρακολουθήσετε το επόμενο επεισόδιο του Σουλεϊμάν ή της Φατμαγκιούλ ή αν είσαστε πολύ εθνικόφρονες του Nomads.
Όχι τίποτε άλλο αλλά η πολλή σκέψη βλάπτει σοβαρά την υγεία, όπως γνωρίζει πολύ καλά [και εφαρμόζει εδώ και δεκαετίες] το υπουργείο παιδείας.

Περὶ τοῦ/τῆς: aaatosmihalis

Έλλην ορθόδοξος, καθολικά διαμαρτυρόμενος, πάσχων εκ οξείας ανεγκεφαλίτιδος με σποραδικές κρίσεις εξυπνάδας.
Καταχωρίσθηκε στὴν κατηγορία Άρθρα Συνεργατών καὶ σημειώθηκε ὡς , , , . Φυλάξτε τὸν μόνιμο σύνδεσμο στὰ ἀγαπημένα σας.

Ἀπαντῆστε

Συμπληρῶστε κατωτέρω τὰ στοιχεῖα σας ἢ πατῆστε σὲ ἕνα εἰκονίδιο γιὰ νὰ συνδεθῆτε.

Λογότυπος τοῦ WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ WordPress.com. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Εἰκόνα Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Twitter. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Φωτογραφία στὸ Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Facebook. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Σύνδεση μὲ τὸ %s σὲ ἐξέλιξη...

Αὐτὸς ὁ ἱστότοπος χρησιμοποιεῖ τὸ Akismet γιὰ νὰ μειώσει τὰ ἀνεπιθύμητα μηνύματα. Μάθετε τί συμβαίνει μὲ τὰ δεδομένα τῶν σχολίων σας.