Άρχισα να προτιμώ τους Τούρκους


Ψάχνοντας τις ειδήσεις στο διαδίκτυο έπεσα στον παρακάτω τίτλο: «Η πασίγνωστη Ελληνίδα έπεσε θύμα Τούρκων εθνικιστών».
Περίεργος για το πού έγινε το συμβάν μπήκα και είδα ότι και η Δήμητρα Αλεξανδράκη έπεσε θύμα Τούρκων εθνικιστών στο Ιnstagram.
Και στην εικόνα που υπήρχε διαβάζω έντρομος: «Το έκαναν και στην Jozephin η μαλακές»
Ξέρω βέβαια ότι το γράψιμο στο πληκτρολόγιο, κοιτώντας σε μία δυσδιάκριτη οθόνη των φθηνιάρικων κινέζικων -πλην πανάκριβων- κινητών ή τάμπλετ μπορεί να προκαλέσει τέτοια λάθη. Προσωπικά, γράφω ότι θέλω πρώτα σε ένα έγγραφο του Word και μετά το κάνω αντιγραφή και επικόλληση [συγνώμη copy-paste ήθελα να πω ο απολίτιστος] όταν θέλω να κάνω κάποιο σχόλιο.
Όμως τα μάτια μου έχουν αρχίσει να υποφέρουν [από κοκκίνισμα, τσούξιμο, καταρράκτη και διπλωπία] με τα φρικτά που βλέπω γραμμένα εδώ και εκεί, Το χειρότερο όλων είναι ότι τα τραγικά συντακτικά, γραμματικά και ορθογραφικά λάθη γίνονται ΣΕ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟ ΠΟΣΟΣΤΟ από «ελληναράδες» που δήθεν υπερασπίζονται την ελληνική γλώσσα και την κακομοίρα την Ελλαδίτσα μας.
Έτσι από σήμερα άρχισα να προτιμώ τους Τούρκους, οι οποίοι ελπίζω να αρχίσουν να γράφουν κιόλας, πολλαπλασιάζοντας τις επιθέσεις τους. Αν βλέπω παντού την τουρκική γλώσσα, δεν θα μπορώ να καταλάβω τις φρικτές [και αναμενόμενα πολύ περισσότερες] τουρκικές ανορθογραφίες. Έτσι, εκτός του ότι θα ηρεμίσω, ίσως καλυτερέψει και η όρασή μου.

Περὶ τοῦ/τῆς: aaatosmihalis

Έλλην ορθόδοξος, καθολικά διαμαρτυρόμενος, πάσχων εκ οξείας ανεγκεφαλίτιδος με σποραδικές κρίσεις εξυπνάδας.
Καταχωρίσθηκε στὴν κατηγορία Άρθρα Συνεργατών καὶ σημειώθηκε ὡς , , . Φυλάξτε τὸν μόνιμο σύνδεσμο στὰ ἀγαπημένα σας.

4 ἀπαντήσεις στὸ Άρχισα να προτιμώ τους Τούρκους

 1. Ὁ/ἡ Ασπρόμαυρος γράφει:

  1.Πως ξέρεις ότι τα λάθη γίνονται από ”ελληναράδες” ?
  2.Δεν είναι εφικτό κάποιος να αγαπάει πολύ την χώρα του και να είναι κακός στην ορθογραφία?
  3.*ηρεμήσω

  Μοῦ ἀρέσει

  • Ὁ/ἡ aaatosmihalis γράφει:

   1] Πρώτα πρώτα γράφω «ΣΕ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟ ΠΟΣΟΣΤΟ». Αν εσύ από αυτό καταλαβαίνεις «μόνο από ελληναράδες» δεν φταίω εγώ.
   2] Φυσικά μπορεί κάποιος να αγαπάει την πατρίδα του και να είναι και ανορθόγραφος, αφού ΠΟΤΕ το ελληνικό κράτος δεν φρόντισε να μαθαίνουμε σωστά την γλώσσα μας.
   3] Φυσικά -επίσης- πρέπει ο κάθε ένας που αγαπάει την πατρίδα του να αρχίσει να αγαπάει και την γλώσσα του. Και να προσπαθήσει να μάθει να γράφει με τόνους και με κάποια υποτυπώδη σύνταξη.
   4] ΔΥΣΤΥΧΩΣ όσα σχόλια βλέπω από «δημοκράτες» και «αριστερούς» είναι άψογα και από γραμματική και από συντακτικό. ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΔΥΣΤΥΧΩΣ έχω δει δεκάδες φρικτά σχόλια ακριβώς από «ελληναράδες». Δεν έκατσα να κάνω συλλογή για να μπορώ να σου το αποδείξω αλλά θα το διαπιστώσεις μόνος σου αν αρχίσεις να προσέχεις στα σχόλια.
   5] Και μία συμβουλή. Γιατί βάζεις αυτό το φρικτό αγγλικό ερωτηματικό; Χρειάζεται να πατήσεις δύο πλήκτρα, ενώ το ελληνικό ερωτηματικό χρειάζεται μόνο ένα.
   6] Αυτό το «*ηρεμήσω» τι ακριβώς σημαίνει;

   Μοῦ ἀρέσει

 2. Ὁ/ἡ Ασπρόμαυρος γράφει:

  1.Ούτε εγώ φταίω αν κατάλαβες ότι κατάλαβα ότι υποστηρίζεις ότι γίνονται γραμματικά και συντακτικά λάθη μόνο από “ελληναράδες”. Απλά θέλω να μάθω με ποιόν τρόπο καταλήγεις στο συμπέρασμα ότι αυτό το μεγάλο ποσοστό προέρχεται από “ελληναράδες”.Σε αυτό το μεγάλο ποσοστό αναφέρομαι στην ερώτησή μου υπονοώντας το, απλά για χάρη συντομίας δεν το αναφέρω ξανά.
  2.Το ότι είναι κάποιος ανορθόγραφος δεν σημαίνει ότι το κράτος ευθύνεται, αλλά το ίδιο το άτομο επειδή τεμπέλιαζε στο σχολείο και ίσως να μην το θεωρούσε και σημαντικό. Προσωπικά θεωρώ, μια χαρά μου έμαθε το ελληνικό κράτος την γλώσσα μας.Με παραπέμπει λίγο σε ευθυνοφοβία το ότι ευθύνεται το κράτος σε αυτή την περίπτωση.
  3.Καλό θα ήταν συμφωνώ να έγραφαν όλοι τέλεια, απλά πιστεύω το ότι να είναι κάποιος ανορθόγραφος, δεν σημαίνει ότι δεν αγαπάει την γλώσσα του, απλά δεν επεδίωξε να είναι καλός στον γραπτό λόγο ή να μην το ενδιαφέρει κιόλας να ξέρει πως γράφονται όλες οι λέξεις.
  4.Νομίζω μερικά σχόλια δεν αποτελούν ασφαλές κριτήριο για να πεις ποιοι γράφουν σωστά και ποιοι όχι, γιατί και από προσωπική εμπειρία στα σχόλια που έτυχε να διαβάσω ένθεν κακείθεν σε διάφορες ιστοσελίδες δεν αναγράφεται η πολιτική πεποίθηση του καθενός.
  5.Στο διαδίκτυο γενικά κάνω τέτοιες παρατυπίες για χάρη συντομίας, δεν νομίζω να χάνεται το νόημα αυτών που θέλω να πω…Εδώ όλοι γράφουν πλέον greeklish, το ερωτηματικό σε τσίγκλισε ; Το ελληνικό ερωτηματικό χρειάζεται να πατήσεις τρία πλήκτρα γιατί πρέπει να αλλάξεις την γλώσσα από τα ελληνικά στα αγγλικά με shift + alt και μετά να πατήσεις το πλήκτρο του ελληνικού ερωτηματικού, ενώ το αγγλικό ερωτηματικό χρειάζεται να πατήσεις δύο πλήκτρα shift + ? καθώς δεν χρειάζεται να αλλάξεις την γλώσσα από τα ελληνικά στα αγγλικά για να πατήσεις το αγγλικό ερωτηματικό.
  6.Το έγραψες με ι στο άρθρο σου το ηρεμήσω, προτελευταία σειρά του άρθρου σου.

  Μοῦ ἀρέσει

  • Ὁ/ἡ aaatosmihalis γράφει:

   1 και 4] Όταν κάποιος γράφει ένα σχόλιο, καταλαβαίνεις τις πεποιθήσεις του. Πρόκειται για σχόλια «υπέρ της Ελλάδας» σε άρθρα που συνήθως μιλάνε για το πόσο καλοί είμαστε και το πόσο μας κυνηγάνε οι ξένοι. Τα περισσότερα [για να μην πω όλα] τα «ελληναράδικα» σχόλια είναι άθλια από κάθε γραμματική άποψη. Και δεν έχω δει κάποιο «αριστερό σχόλιο» σε τέτοια κατάσταση.
   2] Φυσικά δεν πρόσεξε στο σχολείο. Αλλά και ΦΥΣΙΚΑ το σχολείο κάνει ΑΠΩΘΗΤΙΚΗ την εκμάθηση των ελληνικών. Πού την βλέπεις την ευθυνοφοβία; Όταν ήμουνα στο σχολείο έβγαζα σπυριά ΜΕ ΤΟΝ ΑΝΙΑΡΟ ΤΡΟΠΟ που μας δίδασκαν ατελείωτους κανόνες συντακτικού και γραμματικής.
   3] Αν δεν σε ενδιαφέρει πως γράφεις και εκφράζεσαι τότε δεν αγαπάς και την γλώσσα σου.
   5] ΕΥΤΥΧΩΣ τα greeklish έχουν αρχίσει να εξαφανίζονται. Τα συναντάω πλέον σε ελάχιστα σχόλια.
   Τι πληκτρολόγιο είναι αυτό που έχεις; Από την στιγμή που γράφεις ελληνικά πατάς το Q δίπλα στο τελικό σίγμα και εμφανίζεται το ελληνικό ερωτηματικό, ενώ πρέπει να πατήσεις το Shift και το κουμπί με το αγγλικό ερωτηματικό για να εμφανιστεί το αγγλικό ερωτηματικό.
   6] Γιατί δεν γράφεις «έκανες λάθος εκεί» και με παιδεύεις έτσι γέρο άνθρωπο; Η λέξη γράφεται και με «ι» και με «η» στο Word, το οποίο δεν δείχνει ότι κάποια από τις δύο μορφές είναι λάθος. Όπως το έγραψα είναι μάλλον η παλαιότερη μορφή, αλλά έτσι που καταντήσαμε δεν ξέρω ακριβώς.

   Μοῦ ἀρέσει

Ἀπαντῆστε

Συμπληρῶστε κατωτέρω τὰ στοιχεῖα σας ἢ πατῆστε σὲ ἕνα εἰκονίδιο γιὰ νὰ συνδεθῆτε.

Λογότυπος τοῦ WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ WordPress.com. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Εἰκόνα Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Twitter. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Φωτογραφία στὸ Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Facebook. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Σύνδεση μὲ τὸ %s σὲ ἐξέλιξη...

Αὐτὸς ὁ ἱστότοπος χρησιμοποιεῖ τὸ Akismet γιὰ νὰ μειώσει τὰ ἀνεπιθύμητα μηνύματα. Μάθετε τί συμβαίνει μὲ τὰ δεδομένα τῶν σχολίων σας.