Ιδιωτικοποίηση του Νερού; Γιατί όχι, αν σου αρέσει ο Τοξικός Μόλυβδος για χάρη του Μητσοτάκη; #ΕΥΔΑΠ #ΕΥΑΘ


KMITSOTAKIS-ΕΥΑΘ

netakias

Θυμάστε το ατύχημα πριν μερικές εβδομάδες που άφησε την Θεσσαλονίκη χωρίς νερό για αρκετές ημέρες; Ηταν ένα ατυχές συμβάν, σε ένα παλαιό δίκτυο, όπως μπορεί να συμβεί σε οποιοδήποτε σύστημα χιλιομέτρων, όπως είναι το δίκτυο της ΕΥΑΘ.

Αν θυμάστε όμως, βρήκε ευκαιρία ο νεοφιλελευθερος Κυριάκος Μητσοτάκης, της “σχολής τους Σικάγο” να προτείνει την ιδιωτικοποίηση του νερού, λες κι αν ήταν ιδιωτική η ΕΥΑΘ ο σωλήνας θα…αποφάσιζε να μην σπάσει

Ελα όμως που αν υπάρχει Θεία Δίκη, όπως αποκαλύφθηκε σήμερα, στο άντρο του νεοφιλελευθερισμού, το Σικάγο, όπου θέλουν τα πάντα να είναι ιδιωτικά, βρέθηκε ότι το 70% των καταναλωτών πίνει νερό με τοξικό μόλυβδο.

Ο μόλυβδος χτυπάει στον εγκέφαλο και τα νεφρά, είναι επικίνδυνο για τα παιδιά, μειώνει το IQ και εμποδίζει την ανάπτυξη τους, ενώ είναι καταστροφικό για κάθε κύημα καθώς περνάει από τις εγκύους στα έμβρυα με δυσαρεστα αποτελέσματα για την επιβιώση του.

Τοξικός μόλυβδος βρέθηκε στο νερό της βρύσης που αντλήθηκε από σχεδόν το 70% των 2.797 σπιτιών στο Σικάγο κατά τα τελευταία δύο χρόνια, σύμφωνα με μια ανάλυση του Chicago Tribune των αποτελεσμάτων από το δοκιμασμένο νερό. Η ημερήσια εφημερίδα δημοσίευσε μια έκθεση σχετικά με την ανάλυση αυτή την Πέμπτη.

Το νερό της βρύσης σε τρεις από τις 10 κατοικίες που περιλαμβάνονται στην ανάλυση είχε συγκεντρώσεις πάνω από 5 μέρη ανά δισεκατομμύριο, ανέφερε η Tribune.

Ο μόλυβδος μπορεί να διέλθει από ορισμένα είδη σωλήνων καθώς το νερό μετακινείται από επιχειρήσεις κοινής ωφέλειας σε βρύσες στο σπίτι. Η αμερικανική Υπηρεσία Προστασίας του Περιβάλλοντος έχει θέσει το όριο για το μόλυβδο στο νερό της βρύσης σε 15 μέρη ανά δισεκατομμύριο – αλλά για εμφιαλωμένο νερό, σύμφωνα με την αμερικανική Υπηρεσία Τροφίμων και Φαρμάκων , το όριο είναι 5 μέρη ανά δισεκατομμύριο.

Περισσότερα από 5.000 συστήματα νερού παραβιάζουν τους κανόνες 03:27
Η έκθεση σε μόλυβδο μπορεί να επηρεάσει σχεδόν κάθε σύστημα του σώματος και δεν έχει προσδιοριστεί κάποιο επίπεδο ασφαλούς μολύβδου στο αίμα στα παιδιά, σύμφωνα με τα Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων των ΗΠΑ .

“Η έκθεση είναι ιδιαίτερα επικίνδυνη για μικρά παιδιά και για έγκυες γυναίκες επειδή ο αναπτυσσόμενος εγκέφαλος ενός εμβρύου στη μήτρα ή ένα νεαρό μωρό είναι πολύ ευαίσθητος στο μόλυβδο και ακόμη και πολύ χαμηλά επίπεδα έκθεσης σε μόλυβδο μπορεί να προκαλέσουν εγκεφαλική βλάβη σε ένα παιδί με απώλεια IQ και διαταραχή της συμπεριφοράς “, δήλωσε ο Δρ. Philip Landrigan, κοσμήτορας για την παγκόσμια υγεία στην ιατρική σχολή του Icahn

Περὶ τοῦ/τῆς: netakias.com

Η ελευθερία, "αυτό το τρομερό όνομα, γραμμένο πάνω στο άρμα της θύελλας", είναι η κοινή αρχή σε όλες τις επαναστάσεις. Χωρίς αυτήν, οι επαναστάτες δεν μπορούν να φανταστούν την δικαιοσύνη. - Albert Camu *L'Homme révolté*
Καταχωρίσθηκε στὴν κατηγορία Άρθρα. Φυλάξτε τὸν μόνιμο σύνδεσμο στὰ ἀγαπημένα σας.

Ἀπαντῆστε

Συμπληρῶστε κατωτέρω τὰ στοιχεῖα σας ἢ πατῆστε σὲ ἕνα εἰκονίδιο γιὰ νὰ συνδεθῆτε.

Λογότυπος τοῦ WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ WordPress.com. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Φωτογραφία στὸ Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Facebook. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Σύνδεση μὲ τὸ %s σὲ ἐξέλιξη...

Αὐτὸς ὁ ἱστότοπος χρησιμοποιεῖ τὸ Akismet γιὰ νὰ μειώσει τὰ ἀνεπιθύμητα μηνύματα. Μάθετε τί συμβαίνει μὲ τὰ δεδομένα τῶν σχολίων σας.