Πάνε να πετάξουν στον δρόμο 3.000 οικογένειες οι πάμπλουτοι των Βορείων Προαστείων!


Κίνδυνος για 3.000 οικογένειες να βρεθούν στον δρόμο

Πάνε να πετάξουν στον δρόμο 3.000 οικογένειες οι πάμπλουτοι των Βορείων Προαστείων!

Η Φίλιππος Ένωσις Ελλάδος (ΦΕΕ) τορπιλίζει τον ιππόδρομο με τον προωθούμενο κώδικα ιπποδρομιών και θέτει σε κίνδυνο την επιβίωση 3.000 οικογενειών.

Προ ημερών η Ιπποδρομίες Α.Ε., θυγατρική του ομίλου ΟΠΑΠ, γνωστοποίησε την απόλυτη διαφωνία της με το σχέδιο της νέας διοίκησης της ΦΕΕ και χθες ο πρόεδρος του Δ.Σ. της Ιπποδρομίες Α.Ε. Ντάμιαν Κόουπ απέστειλε επιστολή στον υφυπουργό Αθλητισμού Γιώργο Βασιλειάδη, κοινοποιούμενη στον διευθύνοντα σύμβουλο του Ταμείου Αξιοποίησης Ιδιωτικής Περιουσίας του Ελληνικού Δημοσίου Ριχάρδο Λάμπρη και τη Φίλιππο Ένωση Ελλάδος (η οποία έχει από το 1926 την ανώτατη εποπτεία της τεχνικής διεξαγωγής των ιπποδρομιών και τον έλεγχο όσων εμπλέκονται σε αυτές), καταγγέλλοντας «κάθε προσπάθεια που ακυρώνει στην πράξη την ίδια τη διοργάνωση των Ελληνικών Ιπποδρομιών, φαλκιδεύει το μέλλον τους και οδηγεί με μαθηματική ακρίβεια στην αποτυχία της ιδιωτικοποίησης του Ιπποδρόμου, επί ζημία της Ιπποδρομίες Α.Ε., αλλά και των μελών της πολυπληθούς ιπποδρομιακής κοινότητας».

Και η επιστολή συνεχίζει: «Σας καλούμε για την άσκηση των εκ του νόμου αρμοδιοτήτων σας της εποπτείας της Φιλίππου Ενώσεως και της έκδοσης, σύμφωνα με την εξουσιοδότηση του άρθρου του ν. 4172/2013, κώδικα ιπποδρομιών:
· που θα είναι σύμφωνος με το γράμμα και το πνεύμα του (εξουσιοδοτικού) νόμου (ν. 4172/2013) και του εν γένει ισχύοντος θεσμικού πλαισίου,
· που θα υλοποιεί και θα εμφορείται από τις ανωτέρω αρχές, οι οποίες πρέπει να διέπουν τη δράση της ΦΕΕ ως νομικού προσώπου δημοσίου δικαίου,
· που θα σέβεται και θα διασφαλίζει τα νόμιμα δικαιώματα όλων των μελών της ιπποδρομιακής κοινότητας,
· που δεν θα ανατρέπει αλλά αντίθετα θα σέβεται και θα διασφαλίζει τόσο τα θεμελιώδη δεδομένα επί των οποίων βασίσθηκε η σημαντική επένδυση του Φορέα Ιπποδρομιών στην ιπποδρομιακή δραστηριότητα, όσο και την από 24/04/2015 Σύμβαση Παραχώρησης, η οποία κυρώθηκε με τον ν. 4338/2015,
· που δεν θα δυσχεραίνει την επιτυχή έκβαση της προσπάθειας για την αναβίωση των Ελληνικών Ιπποδρομιών,
· που θα είναι απολύτως εναρμονισμένος με τη διεθνή ιπποδρομιακή πρακτική και τους αντίστοιχους Κώδικες των προηγμένων ιπποδρομιακά χωρών».
Κλείνοντας ο Ντάμιαν Κόουπ ανέφερε στον υφυπουργό Αθλητισμού: «Σας γνωρίζουμε, τέλος, με λύπη μας ότι, αν οι πρακτικές αυτές της ΦΕΕ συνεχιστούν, αυτό θα έχει σαν αποτέλεσμα την πλήρη απαξίωση και, νομοτελειακά, το τέλος των Ελληνικών Ιπποδρομιών».

ΠΗΓΗ Εφημεριδα ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

Περὶ τοῦ/τῆς: netakias.com

Η ελευθερία, "αυτό το τρομερό όνομα, γραμμένο πάνω στο άρμα της θύελλας", είναι η κοινή αρχή σε όλες τις επαναστάσεις. Χωρίς αυτήν, οι επαναστάτες δεν μπορούν να φανταστούν την δικαιοσύνη. - Albert Camu *L'Homme révolté*
Καταχωρίσθηκε στὴν κατηγορία Άρθρα. Φυλάξτε τὸν μόνιμο σύνδεσμο στὰ ἀγαπημένα σας.

Ἀπαντῆστε

Συμπληρῶστε κατωτέρω τὰ στοιχεῖα σας ἢ πατῆστε σὲ ἕνα εἰκονίδιο γιὰ νὰ συνδεθῆτε.

Λογότυπος τοῦ WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ WordPress.com. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Φωτογραφία στὸ Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Facebook. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Σύνδεση μὲ τὸ %s σὲ ἐξέλιξη...

Αὐτὸς ὁ ἱστότοπος χρησιμοποιεῖ τὸ Akismet γιὰ νὰ μειώσει τὰ ἀνεπιθύμητα μηνύματα. Μάθετε τί συμβαίνει μὲ τὰ δεδομένα τῶν σχολίων σας.