ΓΙΑ ΝΑ ΜΗ ΞΕΧΝΑΜΕ


Ακούγοντας απόψε (12-13/6/2018) την εκπομπή του Αιμίλιου Λιάτσου στο κανάλι “ΚΟΝΤΡΑ” και διαπιστώνοντας (όπως πάντα) την άκρατη υποστήριξη τόσο του ιδίου όσο και των κολλητών του συνδαιτημόνων, στελεχών κυρίως της εφημερίδας “ΚΟΝΤΡΑ” ή “ΑΥΓΗ” πάντα φιλοκυβερνητικών απόψεων  και συνυπερασπιστών που καταφέρονται ομαδικώς κατά των προσκεκλημένων άλλων πολιτικών χώρων, έκανα μερική αναδρομή στο παρελθόν.

Ξεκινώντας λοιπόν από το παρελθόν του ιδρυτού του καναλιού “ΚΟΝΤΡΑ” μακαρίτη Γιώργου Κουρή, εκδότη της εφημερίδας “ΑΥΡΙΑΝΗ” θυμήθηκα την πορεία του διαχρονικά, όπως αναφέρεται παρακάτω:

– Το 1981 η εφημερίδα “ΑΥΡΙΑΝΗ” έγραφε στην προμετωπίδα της ψηλά:

“Η ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΠΟΥ ΓΚΡΕΜΙΣΕ ΤΟΝ ΚΑΡΑΜΑΝΛΙΣΜΟ”,

– Στις 19/10/1981 μετά την νίκη του ΠΑΣΟΚ  στις εκλογές, έγραφε στο πρωτοσέλιδο της:

“ΝΙΚΗΣΑΜΕ- ΘΡΙΑΜΒΟΣ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ – Οι αγώνες και οι θυσίες της ‘ΑΥΡΙΑΝΗΣ” δικαιώθηκαν πανηγυρικά”.

– Στα μέσα της δεκαετίας του 1990, επειδή δεν χρηματοδοτήθηκε, στράφηκε κατά του ΠΑΣΟΚ και υπέρ της Ν.Δ. καταφέρθηκε κατά της συντρόφου του Ανδρέα Παπανδρέου και έγραφε το πρωτοσέλιδο της “ΑΥΡΙΑΝΗΣ” :

“Ο ΖΑΧΟΣ ΕΠΑΙΖΕ ΜΕ ΤΑ ΒΥΖΙΑ ΤΗΣ ΜΙΜΗΣ”.

Με αυτές τις κωλοτούμπες τα απαράδεκτα και υβριστικά  άρθρα του καθιερώθηκε ο όρος “Αυριανισμός”, που χρησιμοποιείται προκειμένου να υποδηλωθούν προσωπικές και φτηνού, αισχρού επιπέδου επιθέσεις από ΜΜΕ σε δημόσια πρόσωπα και θεσμούς.

Σήμερα το εργαλείο του μακαρίτη εκδότη, το κανάλι “ΚΟΝΤΡΑ” λειτουργεί σαν πολιορκητικός κριός του κυβερνώντος κόμματος προβάλλοντας θέσεις και στελέχη του.

Και από εκεί που στις 6/5/2012 έγραφε στο πρωτοσέλιδο της η ΑΥΡΙΑΝΗ:

“ΜΟΝΑΔΙΚΗ ΕΓΓΥΗΣΗ ΣΤΑΘΕΡΟΤΗΤΑΣ Ο ΑΝΤΩΝΗΣ ΣΑΜΑΡΑΣ”, μετά από ένα μήνα, στις 13/6/2012 έγραφε:

“ΜΟΝΑΔΙΚΗ ΕΛΠΙΔΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΤΟ ΗΓΕΤΙΚΟ ΑΝΑΣΤΗΜΑ ΤΟΥ ΑΛΕΞΗ ΤΣΙΠΡΑ”.

Με αυτές τις θέσεις, θα μπορούσε να αποτελέσει μοναδικό παράδειγμα σε κάθε εγκυκλοπαίδεια για να αναλυθεί  ο χαρακτηρισμός “Γυρίζει σαν τον φούρνο του Χότζα”.

Βέβαια όλη αυτή η συμπεριφορά του καναλιού “ΚΟΝΤΡΑ” που εκφράζει με τόσο ζήλο και επιμονή τις κυβερνητικές θέσεις και που λειτουργεί σαν γραφείο τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, δεν θα πρέπει να μας ξενίσει αν μεθαύριο μάθουμε και το αντίκρισμα της όλης αυτής προπαγάνδας.

Είδομεν……….

 

Καταχωρίσθηκε στὴν κατηγορία Άρθρα. Φυλάξτε τὸν μόνιμο σύνδεσμο στὰ ἀγαπημένα σας.

Ἀπαντῆστε

Συμπληρῶστε κατωτέρω τὰ στοιχεῖα σας ἢ πατῆστε σὲ ἕνα εἰκονίδιο γιὰ νὰ συνδεθῆτε.

Λογότυπος τοῦ WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ WordPress.com. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Φωτογραφία στὸ Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Facebook. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Σύνδεση μὲ τὸ %s σὲ ἐξέλιξη...

Αὐτὸς ὁ ἱστότοπος χρησιμοποιεῖ τὸ Akismet γιὰ νὰ μειώσει τὰ ἀνεπιθύμητα μηνύματα. Μάθετε τί συμβαίνει μὲ τὰ δεδομένα τῶν σχολίων σας.