ΣΦΕΤΕΡΙΣΜΟΣ ΕΞΟΥΣΙΑΣ


Σ αυτό το έρμο το Σύνταγμα (όχι την πλατεία, αλλά τον καταστατικό χάρτη), που έχει την πρωτότυπη ατυχία να το καταπατούν πρώτοι αυτοί που το διδάσκουν και να ακολουθούν αυτοί που είναι υποχρεωμένοι να το εφαρμόζουν, υπάρχει ένα άρθρο, το 120 που χαρακτηρίζεται ακροτελεύτια διάταξη στην παράγραφο 2, 3 και 4 αναφέρει:

 2.“O σεβασμός στο Σύνταγμα και τους νόμους που συμφωνούν με αυτό και η αφοσίωση στην Πατρίδα και τη Δημοκρατία αποτελούν θεμελιώδη υποχρέωση όλων των Eλλήνων”.

3.” Σφετερισμός, με οποιονδήποτε τρόπο, της λαϊκής κυριαρχίας και των εξουσιών που απορρέουν από αυτή διώκεται μόλις αποκατασταθεί η νόμιμη εξουσία, οπότε αρχίζει και η παραγραφή του εγκλήματος”. 

 4.”Η τήρηση του Συντάγματος επαφίεται στον πατριωτισμό των Eλλήνων, που δικαιούνται και υποχρεούνται να αντιστέκονται με κάθε μέσο εναντίον οποιουδήποτε επιχειρεί να το καταλύσει με τη βία”.

 Σημαντική επισήμανση ότι ο σφετερισμός της εξουσία είναι ΕΓΚΛΗΜΑ.

 Πάμε παρακάτω, για να εξηγήσουμε τον όρο “σφετερισμός”:

 Σφετερισμός λοιπόν χαρακτηρίζεται “η επιδίωξη απόκτησης ή/και οικειοποίησης ξένων πραγμάτων με αθέμιτο τρόπο”.

Σαν “ξένα πράγματα” δεν νοούνται μόνο τα υλικά αγαθά, εμπράγματα όπως τα περιουσιακά στοιχεία (οικόπεδα κ.α. ακίνητα) αλλά ξένο πράγμα είναι και η “εξουσία” όταν την αποκτάς με χρήση παράνομων και παραπλανητικών μέσων.

 Ας έρθουμε τώρα στην ουσία:

Ο ΣΥΡΙΖΑ προκειμένου να αναρριχηθεί στην εξουσία προανήγγειλε σαν πρόγραμμά του την κατάργηση των μνημονίων, την κατάργηση του ΕΝΦΙΑ  με “ένα νόμο και ένα άρθρο” με στόχο να προσελκύσει και να εκμεταλλευτεί την ψήφο του ελληνικού λαού, αφού εν τω μεταξύ ενέταξε στις τάξεις του όλους τους αποτυχημένους και μωροφιλόδοξους από τα άλλα κόμματα για να αυξήσει το στελεχιακό του δυναμικό.

Αφού λοιπόν οι ψηφοφόροι του ΣΥΡΙΖΑ παρασύρθηκαν και εμπιστεύθηκαν τις εξαγγελίες των συριζαίων και τους παρέδωσαν με την ψήφο τους την εξουσία, την διακυβέρνηση της χώρας, μόλις ορκίστηκαν “να είναι πιστοί στην Πατρίδα και το δημοκρατικό πολίτευμα, να υπακούν στο Σύνταγμα και τους νόμους και να εκπληρώνουν ευσυνείδητα τα καθήκοντά τους”, το τροπάριό τους άλλαξε, δήλωσαν πίστη στα μνημόνια, πρόσθεσαν κι άλλα στο λογαριασμό της Χώρας, εξαθλίωσαν ακόμα περισσότερο τις συνθήκες διαβίωσης του Ελληνικού λαού, πήραν πρωτοβουλίες αποκατάστασης σχέσεων με αμφίβολης πρόθεσης γείτονες, ερήμην του λαού, ενώ προσπαθούν με κάθε τρόπο  τόσο τα στελέχη της όσο και τα γνωστά φερέφωνά τους να μας παρουσιάσουν σαν επιτυχία!!!

Άρα, η αναρρίχηση του ΣΥΡΙΖΑ  στην εξουσία είναι “σφετερισμός” της εξουσίας ή όχι;;;;;;;;

Αναρριχήθηκαν στην εξουσία με ψέματα και ψεύτικες υποσχέσεις ή όχι;;

Είναι υπόλογοι έναντι του Συντάγματος ή όχι;;;;;

Συμπεριφέρεται αυταρχικά απέναντι στο λαό σε θέματα βασικής επιβίωσης  και εθνικά ναι ή όχι;

Το βασικό ερώτημα που γεννάται είναι ποιο δικαστήριο μπορεί και έχει το δικαίωμα να επιληφθεί για να στερήσει την εξουσία από τους παραχαράκτες και να τους στερήσει το δικαίωμα να επιβάλλουν τις όποιες άνομες και ιδιοτελείς προσπάθειες τους και να αποκαταστήσουν την εθνική μας αξιοπρέπεια;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;

Και τέλος πως θα ασκήσει κάθε Έλληνας τα καθήκον του που τον καλεί  να αντιστέκεται με κάθε μέσον εναντίον οποιουδήποτε επιχειρεί την κατάλυση του Συντάγματος, όπως αυτών των ίδιων των εξουσιαστών του;;;;;;;;;

Καταχωρίσθηκε στὴν κατηγορία Άρθρα. Φυλάξτε τὸν μόνιμο σύνδεσμο στὰ ἀγαπημένα σας.

Ἀπαντῆστε

Συμπληρῶστε κατωτέρω τὰ στοιχεῖα σας ἢ πατῆστε σὲ ἕνα εἰκονίδιο γιὰ νὰ συνδεθῆτε.

Λογότυπος τοῦ WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ WordPress.com. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Φωτογραφία στὸ Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Facebook. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Σύνδεση μὲ τὸ %s σὲ ἐξέλιξη...

Αὐτὸς ὁ ἱστότοπος χρησιμοποιεῖ τὸ Akismet γιὰ νὰ μειώσει τὰ ἀνεπιθύμητα μηνύματα. Μάθετε τί συμβαίνει μὲ τὰ δεδομένα τῶν σχολίων σας.