Να γιατί θα συνεχίσουμε να καιγόμαστε ζωντανοί


Γιατί καίγεται ο κόσμος και μετά το ξεχνάει πατέρα;
Τα πράγματα είναι πολύ απλά και δεν υπάρχει περίπτωση να σταματήσει αυτή η καταστροφή, γιατί πολύ απλά πρόκειται πλέον για ένα είδος συλλογικού και ασυνείδητου εθίμου.
Θέλετε τις αιτίες που κάηκε το Μάτι και πέθαναν τόσοι άνθρωποι;
Ορίστε οι αιτίες:
1] Κρατική ολιγωρία τα τελευταία 150 χρόνια. Ακόμα και σήμερα αμφιβάλλω αν έχει ολοκληρωθεί το περίφημο δασολόγιο που έπρεπε να υπάρχει από το 1900.
2] Καταπάτηση των δασικών αλλά και των καμένων εκτάσεων. Εκεί όπου καίγονται δάση ΑΜΕΣΩΣ ΤΗΝ ΕΠΟΜΕΝΗ ΗΜΕΡΑ ξεφυτρώνουν οικόπεδα, καλλιέργειες με ελιές ή σπαρτά και μετά από λίγο και αυθαίρετα κτίσματα.
3] Η μανία όλων να αγοράζουν όσο το δυνατόν πιο μικρά οικόπεδα και να χτίζουν όσο το δυνατόν μεγαλύτερα σπίτια. Βλέπω στις γύρω περιοχές πολυτελή και τεράστια σπίτια πολλές φορές διώροφα ή τριώροφα να έχουν με το ζόρι 50 ή 60 μέτρα ελεύθερο χώρο. Οι φτωχότεροι στριμώχνονται σε οικοπεδάκια των 150 τετραγωνικών με άθλιες ξύλινες κατασκευές απόλυτα υποψήφιες για κάψιμο. Έχω δει ένα οικόπεδο που δεν πρέπει να υπερβαίνει τα 50 τετραγωνικά, ενώ στον δρόμο μου σε ένα οικόπεδο 100 τετραγωνικών υπάρχει φαρδιά-πλατιά η πινακίδα αποθέωση του νεοελληνικού εγωισμού «Ιδιοκτησία τάδε»!!!
3] Έλλειψη δρόμων. Στην περιοχή που μένω υπάρχουν πολλοί παράλληλοι τυφλοί δρόμοι μήκους μέχρι και ένα χιλιόμετρο. Όσοι μένουν εκεί θα πρέπει να περάσουν από φωτιές, τρομοκρατημένους ανθρώπους και εγκαταλελειμμένα αυτοκίνητα για να φτάσουν στην θάλασσα. Φυσικά ούτε λόγος να μπορέσει να πλησιάσει πυροσβεστικό όχημα, αφού μετά θα πρέπει να φύγει από εκεί ΠΗΓΑΙΝΟΝΤΑΣ ΜΕ ΤΗΝ ΟΠΙΣΘΕΝ.
4] Την απίστευτη βλακεία των ανθρώπων που χτίζουν αυθαίρετα μέσα στα πευκοδάση και μετά περιμένουν από την πολιτεία να τους σώσει.
5] Την απίστευτη ηλιθιότητα όσων καίνε χόρτα ή ανάβουν μπάρμπεκιου χωρίς κανέναν έλεγχο. Από μία τέτοια παρατημένη θράκα κάηκε πριν μερικά χρόνια η Ρόδος.
6] Να προσθέσω και τους καπνιστές, οι οποίοι σχεδόν με ψυχαναγκαστικό τρόπο, απαξιούν να χρησιμοποιήσουν το τασάκι του αυτοκινήτου τους και πετάνε τις γόπες «όπου λάχει» έξω από το αυτοκίνητο. Είμαι αυτόπτης μάρτυρας στο εξής περιστατικό: Αθήνα, περιοχή κάπου στην Πετρούπολη, σε έναν δρόμο που περνάει δίπλα από ένα μικρό άλσος της περιοχής. Είναι καλοκαίρι, η ατμόσφαιρα μοιάζει να βγαίνει από πιστολάκι για τα μαλλιά και ο άνεμος είναι ισχυρός. Μία ΗΛΙΘΙΑ οδηγός περνάει από τον δρόμο και πετάει την γόπα της. Αυτή πέφτοντας άρχισε να διαλύεται δημιουργώντας πολλές κάφτρες, οι οποίες τελικά δεν έφτασαν μέχρι το άλσος. Ευτυχώς που ανέβαινε την ανηφόρα. Αν πήγαινε ανάποδα θα πέταγε την γόπα της πολύ πιο κοντά.
Για αυτόν τον λόγο εξάλλου έχει καεί το μεγαλύτερο μέρος των διαχωριστικών λωρίδων από την Αττική οδό και κάτω. Οι οδηγοί πετάνε αναμμένες γόπες αδιαφορώντας για το αποτέλεσμα. Μην μου πει κανένας ανεγκέφαλος ότι την νησίδα την καίνε καταπατητές…
Καλό Μάτι λοιπόν και για όσους δεν έγιναν ακόμα.

Περὶ τοῦ/τῆς: aaatosmihalis

Έλλην ορθόδοξος, καθολικά διαμαρτυρόμενος, πάσχων εκ οξείας ανεγκεφαλίτιδος με σποραδικές κρίσεις εξυπνάδας.
Καταχωρίσθηκε στὴν κατηγορία Άρθρα Συνεργατών καὶ σημειώθηκε ὡς , , , , . Φυλάξτε τὸν μόνιμο σύνδεσμο στὰ ἀγαπημένα σας.

2 ἀπαντήσεις στὸ Να γιατί θα συνεχίσουμε να καιγόμαστε ζωντανοί

 1. Ὁ/ἡ ΑΡΗΣ γράφει:

  Κύριε Μιχάλη αν κατάλαβα σωστά μας λέτε αυτό που λέει και η κυβέρνηση (ΣΥΡΙΖΑ); δηλαδή ότι καιγόμαστε ζωντανοί γιατί “Πολιτική ευθύνη έχει και ο λαός”;
  Πως εξηγείτε τις πυρκαγιές στην Ελλάδα το 2007; Οι καπνιστές, τα μπάρμπεκιου και το κάψιμο χορτών ήταν ο λόγος;

  Δηλαδή αν έχουμε:
  δασολόγιο, δρόμους, κόψουμε το τσιγάρο και το μπάρμπεκιου, δεν καίμε τα χόρτα, και δεν κτίζουμε αυθαίρετα σε καμένες εκτάσεις, μας λέτε πως δεν θα έχουμε πυρκαγιές στην Ελλάδα και δεν θα καιγόμαστε ζωντανοί; Αυτό μας λέτε;

  Ενώ:
  – Ξεχνάτε ότι η Αλέκα Παπαρήγα δεν κάηκε στο Μάτι, γιατί;
  – Ξεχνάτε ότι οι 8 τούρκοι Αξιωματικοί που φιλοξενούνταν στο ΚΑΑΥ του Αγίου Ανδρέα δεν κάηκαν, γιατί;
  – Ξεχνάτε ότι ο Καμμένος δήλωσε: «Δεν μας άφησε το ΝΑΤΟ να κάνουμε έγκαιρη διάσωση στην Ραφήνα»!
  – Ξεχνάτε τις περικοπές στον τομέα της δασοπροστασίας και δασοπυρόσβεσης από την κυβέρνηση και την τρόικα;
  – Ξεχνάτε τις τραγικές ελλείψεις στον εξοπλισμό του τομέα της δασοπροστασίας και δασοπυρόσβεσης;
  – Ξεχνάτε τον αριθμό (και την ηλικία) των Πυροσβεστικών οχημάτων και των Πυροσβεστικών αεροσκαφών;
  Πόσα αεροσκάφη Καναντέρ είναι καθηλωμένα λόγω βλαβών; Γιατί έχουμε τόσα λίγα και παλιά; Φόρους δεν πληρώνουμε και γιατί τους πληρώνουμε άραγε; μήπως μετά από τα τόσα χρόνια μνημονίων μειώθηκαν τα έσοδα του Δημοσίου και δεν υπάρχουν χρήματα; (***)
  – Ξεχνάτε πως ο κόσμος περίμενε πόσες ώρες στις παραλίες κάποια βοήθεια… η οποία (κύρια-μεγαλύτερη) ήρθε από τους ψαράδες και όχι από την κυβέρνηση (Λιμενικό κ.λ.π.). Γιατί συνέβει αυτό κατά την γνώμη σας;
  – Αληθεύει πως αρνηθήκαμε Ρωσική βοήθεια (Πυροσβεστικών αεροσκαφών) για τις πυρκαγιές;

  (***) Διαβάζω π.χ στο ίντερνετ:

  – To AN-32P Firekiller μπορεί να μεταφέρει 8,000 λίτρα και προέρχεται από την Ουκρανία. Το κόστος ποικίλει ανάλογα με την έκδοση από 6 έως και 9 εκ δολάρια (ΜΙΛΑΜΕ ΓΙΑ ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΟ)
  – Το παλαιότερο CL-215 που διαθέτει η Ελλάδα μπορεί να μεταφέρει 4,900 λίτρα και χώρα προέλευσης είναι και πάλι ο Καναδάς. Το κόστος για αγορά μεταχειρισμένου έφτασε τα 4 εκατ. δολάρια το 1998.
  – Το αεροσκάφος ναυτικής συνεργασίας PBY Catalina στην έκδοση για αεροπυρόσβεση μπορεί να μεταφέρει 5,700 λίτρα και προέρχεται από τις ΗΠΑ. Το κόστος για αγορά μεταχειρισμένου έφτασε τις 345.000 δολάρια στις αρχές της περασμένης δεκαετίας.
  – Το P-2V Neptune στην σχετική έκδοση μπορεί να μεταφέρει 8,940 λίτρα και είναι από τις ΗΠΑ. Το κόστος μετατροπής από την βασική έκδοση σε αυτή της αεροπυρόσβεσης κυμαίνεται στο 1,2 εκατ. Δολάρια.
  – Στη μελέτη τους οι επιτελείς της Πυροσβεστικής, λαμβάνοντας υπόψη τις προτάσεις των προμηθευτών, υπολόγιζαν ότι για την αγορά των δύο ρωσικών Beriev θα απαιτηθούν 50 – 60 εκατομμύρια ευρώ, για τα εννέα CL-415, 180 εκατομμύρια ευρώ και για 26 αεροσκάφη «μεσαίας κατηγορίας» (τα οποία θα αντικαθιστούσαν τα Pezetel, 65 – 70 εκατομμύρια.
  Αγορά καινούργιων Πυροσβεστικών αεροσκαφών, μεταχειρισμένων και στο φινάλε γιατί να μην τα φτειάχνει τα Πυροσβεστικά αεροσκάφη η Ελλάδα (σιγά την δυσκολία και τεχνογνωσία και ποιός ευθύνεται για αυτό;) και και και….
  Κύριε Μιχάλη πως το βλέπετε το κόστος, είναι μεγάλο κατά την γνώμη σας;

  υ.γ.
  Πατέρα, αν δεν υπάρχουν χρήματα για εμάς τους ιθαγενείς (εξαιρούνται οι μετανάστες γιατί άνθρωποι είναι και αυτοί) και κάθε χρόνο ο κάθε κάτοικος της Ελλάδας έδινε 1 ευρώ (εκτός του φόρους που μας τσακίζουν) με αυτά τα χρήματα τι θα μπορούσαμε να αγοράσουμε-κάνουμε για την δασοπροστασία και δασοπυρόσβεση στην πατρίδα;
  Πολλά παιδί μου.
  Πατέρα να βγώ εγώ με δίσκο ανά την Ελλάδα; Nα βγώ για να αγοράσουμε 1-2-… καινούργια ή μεταχειρισμένα Πυροσβεστικά αεροσκάφη;
  Πατέρα άμα βγώ, θα βγείς και εσύ για βενζίνη γιατί ακυρώθηκαν τα πρόστιμα της εφορίας για τους εμπλεκόμενους στη λίστα Λαγκάρντ και ο Αλ6ς δεν θα έχει χρήματα να δώσει για βενζίνη;
  Μισό παιδί μου το σκέφτομαι γιατί μόλις τώρα μου ήρθε μια εικόνα, η εικόνα της καραμπίνας στο μυαλό μου. Δώσε μου μισό λεπτό.

  Μοῦ ἀρέσει

 2. Ὁ/ἡ aaatosmihalis γράφει:

  Αυτά όλα είναι έτσι όπως τα λες. Αλλά μεγάλη σημασία έχει και ο ωχαδελφισμός και η μανία για καταπατήσεις και αυθαίρετα. Εκτός από το παντελώς σάπιο κράτος και την εντελώς σάπια Δύση που μας ρουφάει το αίμα, ο καθένας έχει και ένα μερίδιο ευθύνης.

  Μοῦ ἀρέσει

Ἀπαντῆστε

Συμπληρῶστε κατωτέρω τὰ στοιχεῖα σας ἢ πατῆστε σὲ ἕνα εἰκονίδιο γιὰ νὰ συνδεθῆτε.

Λογότυπος τοῦ WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ WordPress.com. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Εἰκόνα Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Twitter. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Φωτογραφία στὸ Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Facebook. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Σύνδεση μὲ τὸ %s σὲ ἐξέλιξη...

Αὐτὸς ὁ ἱστότοπος χρησιμοποιεῖ τὸ Akismet γιὰ νὰ μειώσει τὰ ἀνεπιθύμητα μηνύματα. Μάθετε τί συμβαίνει μὲ τὰ δεδομένα τῶν σχολίων σας.